Ludvig ska få syskon, jag kompenserar med Sture! <3

 

FullSizeRenderHej hopp! NU ska jag berätta om det där roliga som jag skrev om förrgår.

Det skapade visst drama i kommentarsfältet pga av att jag inte skrev det tidigare idag. (se förra inlägget)

 Men jag hade verkligen ingen lust att skriva det precis just då, då det var mycket annat som kom emellan. Men såhär är det. Lilleman ska bli storebror. (igen) han har redan en Lillebror som är född samma år som honom. Dom två är verkligen små bff   <3

Han var med här uppe och hälsade på och var när Ludvig hade inskolning här i Sigtuna. =)

 Nu ska Ludvig få ett syskon igen. Men inte hos mig, då ”mannen i mitt liv” lyser med sin frånvaro 😉 hehe! Skämtosido! Stort Grattis till Ludvigs pappa & sambo till den kommande tillökningen! <3

Ludvig är såklart jätte glad för detta, och säger då lite spontant till mig såhär i samband med att han har fått reda på detta tidigare i sommar.

Ludvig: -Men mamma, jag vill ha ett syskon hos dig också…

Jag: -Hmm, varför då frågar jag för att vinna tid för att kunna  svara på just den frågan.

Då svarar min kloka, storhjärtatde omtänksamma Lilleman såhär

Lilleman: -För att du inte ska vara ensam när jag är hos pappa…

 Tillfällig tystnad… sen tillägger han strax efter till, 

Lilleman: -och för att det vore kul med nån liten att leka med också

GUUUUUUUUD! Jag bet mig i underläppen för att inte börja grina av glädje över hans omtanke! Samtidigt som jag fick en släng av ångest för att han kanske tror att jag känner mig ensam.

Då från ingenstans hör jag mig själv svara såhär

Jag: -Åhhhh, älskade Lilleman, vad omtänksam du är, men mamma känner sig inte ensam, För att sedan tillägga, Du vill inte ha en katt istället??

WHAT?!?! Vart kom DET ifrån!? Ludvigs ögon blev stora som tennisbollar och han hoppade av glädje! Vips så blev vi med katt!

Det är ju liiiite svårt att backa från just det. Jag menar, ensamstående mamma, företagare, med pendlingen, en hund, ett barn och ett allmänt fartfyllt liv kan ju behöva ytterligare någon att ta med i planeringen! hahaha!

MEN det ska tilläggas att jag är född och uppvuxen med katt. Jag ”smugglade” tom in en katt hos mitt x, Ludvigs pappa (som INTE gillar katter, nästan avskyr (avskydde) )

Han skickade mig till veterinären med Tezz, ena valp Biffen. Där hade det hänt en olycka, en kattunge hade blivit illa behandlad, veterinären sa högt och tydligt att denna skulle få avlivas om ingen tog kostnaden och öppnade upp för att ta hem katten. Utan eftertanke, så sträckte jag såklart upp handen och sa, jag tar den! 

Gud vad nervös jag var den där gången som jag då 5 timmar senare skulle köra hem med katten, och hundvalpen.

Jag ”mutade” dessutom Ludvigs två äldre syskon för att hjälpa till att övertala mitt x till att detta var en JÄTTE bra ide! jag skrattar när jag tänker tillbaka på det… Först fick hon heta Sessan, tills mitt X sa, glöm inte mata Arne. Va? Jaha, hon var visst en han. Så Arne fick han heta. Saken var den att i slutändan var det mitt x som stod Arne närmast. Arne fick bo kvar när jag flyttade ut (lite hämnd kanske det var från min sida just då, heheh) #ironi

Hmm, anyway vart jag ville komma var att både jag och Tezz är vana vid katt med ett lite kortare utlägg. Nu har vi väntat sedan försommaren på denna lilla kille. Säg hej till lilla bedårande, fluffiga, söta  Sture <3

IMG_6422

Denna kisse kommer ifrån Samma Zooligan på Åland. Alltså från samma ställe som både Terece, Tanjas, Camilla & Simons =) ALLA ha rekommenderat henne som uppfödare och alla har världens sötaste, och socialaste små kissar <3 Nu i veckan tror jag att han ska få komma hem. jag skulle egentligen  hämtat honom idag. Men pga av mitt utreseförbud så får jag fortfarande inte ämna Sverige (SUCK!!! ) Så Ulrika kommer över med honom så snart hon kan (super tack! <3 )  Såhär ser han ut nu när han är leveransklar…. Visst är han söt väl hur söt som helst???

 Jag längtar verkligen nu! Vill ha hem honom nu,nu,nu <3 En lite Ragdoll hane.  

13898392_10208624101353121_1244686688_o 13844074_10208558069062355_1852130454_oDetta var min roliga nyhet som jag skulle skriva om=) Nu måste jag fortsätta plugga, göra matlådor. Imorgon väntar en ny dag i skolan 08:00 – 17:45 =) Tiiiidigt får jag gå upp då. men då det är söndag så tror jag det är mycket mindre trafik, så jag ska nog sova 15 in längre 😉 Kram på dig! 

 

 

58 Komentarer

 1. Så oansvarigt av dig att skaffa en liten kattunge som ska vara ensam hela långa dagarna då du är i skolan. Mogna någon gång!

  • Men snälla rara söta, Pernilla? VEM är du att veta att min Sture ska vara ensam? Hur kan du tro det? vet du hur min vardag ser ut? Vem/vilka som är hemma hos mig?
   Tror du också att jag lämnar Ludvig i bilen när jag åker på semester? Eller kanske binder fast Tezz vid en lyktstolpe när jag är i skolan? Mogna? Vad menar du med att mogna? Ska JAG mogna för att du antar, gissar och påstår? Detta var faktiskt skrattretande, Jag är väl inte dum, som jag TYDLIGT skrev, så är jag född och uppvuxen med katt. Jag är dessutom i mig själv en omtänksam och född och uppvuxen djurvän (vilket också framgick i inlägget) Plus att jag i vuxen ålder även blivit mamma. Där någonstans så medföljer ansvar…. Man tackar, jag bara undrar Pernilla, varför du inte tänkte efter innan du skrev?

  • Men Åhhhhh! Förlåt mig ”Pernilla” jag ser just att du har samma IP nr som Kurt! Så hej Kurt?!
   SUCK! Varför ska du förfölja mig ÅR ut och ÅR in…….. som jag skrev innan. Detta IP nr kommer att blockeras (igen) och då spelar det ingen roll om du döper om dig. Kalla dig vad du vill. Du är obehaglig som gör som du gör mot mig….

   • Ja, precis. Jag och min sambo har katt. Läs på om regler för att ge en bra uppfostran Kurt el Pernilla.. Och hur länge det är rekommenderat att katt kan vara ensam….kram

   • Ragdolls klarar inte att vara ensamma speciellt länge eftersom dom är så sociala. Är man borta mycket hemifrån behöver man en kompis till kissen 😊 Just därför köpte vi två på en gång

     • Fråga vilken seriös uppfödare som helst… Det är inte rekommenderat att dom ska vara själva så mycket som 8-10 timmar per dag. Sen kan så klart individer vara olika men det är den generella rekommendationen iaf. Kan säga att vår ”lilla” kille som är ett år skulle behöva mer input än vad han får trots att det nästan alltid är nån hemma, han har kattkompis och undulater plus en dvärghamster som roar honom 🙂

  • Har du inget snällt att säga kan du hålla käften! Så trött på såna som dig som bara öser ur sig elakheter! Försök att säga något snällt nästa gång du väljer att lämna en kommentar till någon, känns riktigt bra faktiskt!

  • Ja, visst blir man rörd! <3 Men han får bara inte tro att jag känner mig ensam! Det har jag varit väldigt nog med sedan den kommentaren… Kram

 2. Asså vissa folk😳Då hade ju ingen kunnat ha djur om man ska tänka som Pernilla/Kurt!!! Önskar dig lycka till med allt My😍👍

 3. Hej My
  Får alldeles ont i magen av alla elaka kommentarer här inne. Hur står du ut, kan inte förstå att det finns så arga och hatiska människor. Du måste vara oerhört stark, som orkar krigs vidare med dessa arga människor. Jag hade stängt kommentarerna ett tag tills du mår bättre, även om du inte tror att du tar åt dig av dessa elaka kommentarer tror jag att det tar kraft och sårar dig mer än du tror.
  Bamse kram på dig My ❤️

 4. Åhh va roligt!! Katter är underbara djur o Sture såå söt ❤️! Förresten lycka till med skolan jag har halkat efter lite på dina inlägg men läst ifatt ikväll😊! Låter spännande o kommer passa dig utmärkt! Kram

  • Tack snälla du! Det är en rejäl utmaning. Men så kul! Träningen och hälsan hjälper mig med ångesten. jag behöver strukturen mer än någonsin just nu, därför kunde inte utbildningen komma lägligare =) Kram

 5. Njae…katter är inte som hundar – dom klarar sig bra själva rätt lång tid och ingen vet hur My har valt att lösa saken. Tror inte direkt att hon är någon djurmisshandlare.

  Titta lite på OS nu och tagga ned ni elaka människor.

 6. Åh vad underbart vacker Sture är! Det finns verkligen inget härligare än dessa livsnjutande katter. Vi har haft flera raskatter och är nu inne på en Ragdoll men jag förstår inte riktigt…??? Länken går ju till en Zoo- butik? Inte köper ni väl katten från en Zoo-butik? Det är väl ändå hos en uppfödare får jag hoppas?
  Kram o stort Lycka till med Sture och studierna

 7. Tycker du ska stänga ner kommentarna så du slipper allt detta ett tag, slippa svara de och lägga all energi och tid på studierna och din lilla familj istället. Grattis till den nya familjemedlemmen och lycka till med skolan.

 8. Jag hackar inte på My personligen men att skaffa en katt som sällskap till ett barn som man har varannan vecka känns inte rätt. Att skaffa en katt när man är borta hemifrån så mycket som My är känns inte rätt. Överlag ska en katt ha tillsyn och mat och sällskap två gånger per dag. En katt är inte lika enkel att ta med sig om man ska bort över natt t ex. Ska nån annan passa den då? Katter är väldigt känsliga för förändringar och kan reagera på om man gör nåt så simpelt som att möblers om. En katt är inget flockdjur och egentligen inga sällskapsdjur heller. En katt liksom bara ”finns”. Sen så anser jag att katter borde behöva registreras på samma sätt som hundar och att ALLA katter bör få kunna vistas ute. Kom inte nu nån och säg att man t ex inte släpper ut dyra raskatter osv, å att katten inte vet bättre, det finns ingenting som heter INNEkatt. Att falla för barns önskningar eller att ”muta” barn med ett djur är inte rätt i min värld osvsett hur söta barnen ( eller djuren ) är.
  Varför skaffa djur om ansvaret att sköta dem ska läggas över på andra.
  jag har 4 katter här nu, för att jag är snäll och hjälpsam men ingen av dem är skaffad med tanke på att nån unge ska ha sällskap. Utan här är de för att just nån unge tröttnat.Men de vistas på landet och får gå ut och in som de vill. Alla människor gör som de vill och det jag skrivit är INTE personligt mot dig My utan vad jag känner inför att skaffa djur speciellt om man bor och lever så man inte är hemma. Jag säger inte att det är oansvarigt eller liknade men jag måste få uttrycka min åsikt.

  • M. Tycker inte alls att du behöver ventilera din åsikt här i My´s blogg. My är minst lika ansvarstagande som du eller någon annan. Förstår inte att folk måste ha negativa åsikter om sånt som de inte har med att göra.

   • Jag som alla andra har samma rätt att kommentera och ha åsikter. Av att döma av vissas kommentarer här så finns det en hel del som behöver läsa på om både katter och Jordbruksverkets regler för att ha djur (katt)
    Min kommentar var inte som nån direkt kritik mot My utan ett litet inlägg i ”skaffa katt är inte alltid så enkelt som vissa tror”
    Sen har jag väldigt svårt för att vissa i sina kommentarer ska hacka på andra som skriver istället för att göra eget inlägg! Man behöver heller inte hålla med i allt som skrivs och ibland kan faktiskt det vara så att det inte är helt galet ta råd, intryck osv av vad gamla kärringar tycker. Men sen är jag mycket medveten att My ( och andra ) själva tar de beslut de anser rätt och riktigt för dem. OAVSETT vad vi tycker om det eller om varandra.!

  • Jovisst att kattens status behöver höjas men det där med att katter ska vara ute? Nä där tycker vi olika, vi bor i ett område med lite trafik men har ändå hittat våran katt överkörd vid dikeskanten. Den andra katten har nog varit hos veterinären 2 gånger/år för diverse skador som den aldrig fått om den varit inne!
   Vi har nu även en innekatt som är ute i koppel i trädgården och jo hon verkar helt nöjd med det!
   Löser kattvaktandet med grannar och vänner när det behövs 🙂

 9. Grattis till katten vad roligt för er☺ kan du inte göra ett inlägg och berätta hur du gick ner vikt, hur tränade, vad åt du och hur många kg pratar vi om. Gjorde du en operation eller lyckades du på egen hand. Behöver lite tips och idéer. Vad ska man tänka på. Trevlig söndag☺🍒🍓🍇

 10. Alltså…Kurt/pernilla – vet inte om människan är elak eller bara genuint dum i hela jävla huvudet! Det mesta verkar ju onekligen tyda på det. Sorgligt är det vilket som. Vuxna människor som inte kan bete sig och visa respekt. Då kan man lika väl hålla käft. Men det är klart, det är ju min åsikt!

  I övrigt funderar jag på att kidnappa den där Sture – kan vara bland det sötaste jag skådat!! 😉 Så himla mysigt för Er!! Dessutom tror jag att det är skitbra för barn att växa upp med djur. Att få lära sig både ansvar och hur man hanterar djur – samt att man får så mycket kärlek! 🙂

  Och stort grattis till Storebror och X med tillökningen!
  Ha en riktigt fin söndag, My!

 11. MEEEN…vilken liten goding som du ska bo ihop med. Hoppas ni får många fina år ihop.
  Lycka till med utbildningen och med framtiden.
  Hälsningar Skåne.

   • Katter är inga flockdjur och behöver inte alls varann på samma sätt som t ex hundar. Även om de så att säga har sällskap av varann så ska de ha mat och tillsyn två ggr per dag. Detta INTE som en pekpinne till dig My utan till andra som tycks tro annat. Ska du ha hona och hane då lär du kastrera dem eller ?

 12. Nu får du villkorslös kärlek från både lilleman, Sture och Tess och sådan villkorslös kärlek kan ingen man i världen erbjuda så… Jag vet för jag klarar mig på min katts kärlek och sällskap – no man needed. 🙂

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Spana in både vårnyheter och rea hos STRONGER

  I samarbete med STRONGER och Ideal Of Sweden !   Roar Tights / Roar Top / Punch...

Vilka nyanser på vårens Ideal Of Sweden skal

  This post contains adlinks     1 / 2 / 3 / 4 / 5  Hur underbara färger...

Richmond & Finch

  I samarbete med Richmond & Finch     Black marble case / Black marble popsocket / White...