My’s ”Super green protein bowl” -Recept! <3

IMG_8598

Hej! Just nu är jag i skolan…. Men jag har rast. Jag har satt mig ute på skolgården med datorn. Både för att få frisk luft och för att få nät 😉 På min lunch kommer jag sticka bort på SATS och köra cardio i ca 40 min. Sen äta på skolan…

Det är en bunker inne i skolan. Jag har inget nät, inget internet och är alltså HELT bortkopplad från ömvärden. Först fick jag panik, blev stressad och tyckte at det var en mindre katastrof. Nu, tredje dagen…. Så känner jag att det är bra. Riktigt bra! Både för koncentrationens skull, men också för att jag inser hur mycket onödig tid jag spenderar på att bara kika runt på sociala medier….. Nåväl. Det var inte därför jag loggade in nu. Förra veckan bjöd jag Annelie på en proteinbowl. Min alldeles egna ”Super green protein bowl” . Kanske inte det mest kreativa namnet på den. Kommer du på något bättre förslag så är alla idéer välkomna 😉 Jag lovade dig receptet. Skrolla ner så ska du får det =) 

IMG_8596 FullSizeRender IMG_8594 IMG_8593 FullSizeRender

My’s ”Super green protein bowl”

2 ekologiska bananer,

1 rågad skopa ärt & havre protein –>  vaniljproteinpulver, <– 

2.5 nävar babyspenat, 

1.5 dl chia frön,

En skvätt vatten,

Mixa allting tillsammans i en mixer. OM du vill ha en lite ”krämigare” konsistens, så kan du även hälla i en skvätt osötad mandelmjölk. Jag gjorde inte det denna gången.

När allting är mixad så får det stå och dra till sig en liten stund. Sen toppar du med ekologiska amarant puffar, goijebär, några cashewnötter…. Färdig att serveras. Denna proteinbowl är perfekt som frukost, lunch eker mellanmål. Nyttigt fräsch och gott! -Hoppas du gillar den! =)

OM du testar att göra den så får du gärna skriva till mig och berätta vad du tycker…

Du får ju inte glömma att jag är nybörjare i köket. Nybörjare i smoothie och proteinboll världen. Framförallt så är jag nybörjare in i grönsaksvärlden. Jag har inte ätit grönsaker sedan två års ålder. Det är därför jag håller på md grönsaker i pulverform (se förra inlägg) för att kompensera upp alla näringsämnen som jag saknar. Men nu när ändå hela livet varit upp och ner. När allting förändrats från en dag till en annan. Så har jag gett mig tusan på at lära mig. Jag tycket själv att denna proteinbowlen var jätte god! Så även om det inte bara var grönsaker så är det en BRA början för min del =) NU ska jag plugga vidare.

Vi hörs ikväll! Kram / My MartensIMG_8581

PS: Recept inlägg får du väldigt gärna DELA på Facebook, OM du tycker att det låter gott! -Tack på förhand! <3

14 Komentarer

 1. Håller med.
  My försök att koppla av lite och tänk på dig själv .
  Du kommer att klara detta hur bra som helst.
  Alla dumma kommentarer skit i dom för My du är bäst.
  Fattar inte vad det är folk håller på med men du är i mina tankar 24/7
  Vet att du klarar detta med 100 procent men att det är jobbigt det förstår jag men du är GO GIRL
  Många Kramar

  • En banan, protien pulver, babyspenat, vatten, chiafrön, amarantus, några nötter och gojibär är INTE 1100 kalorier per portion. Det beror ju givetvis på hur stor portion man äter. Men man ska inte stirra sig blind på kalorierna. Det är BRA fetter och vitaminer 🙂

   • Två bananer = 200 kcal
    1,5 dl chiafrön ungefär 780 kcal
    Proteinpulvret = 67 kcal
    Totalt 1047 kcal för en måltid. Sen tillkommer nötterna, bären och ev mandelmjölk. Visst är det bra fetter men det blir mycket med 1,5 dl chiafrön. Inget elakt menat men det känns som väldigt mycket energi för en måltid, om du inte menar att receptet är för två portioner? 😊

    • Hej! Bra uppställning där =) Gällande mandelmjölken så är det individuellt om man vill använda det Jag gjorde inte det denna gång. SJÄLVKLART är inte detta för en portion Det är för 3. Både jag, Annelie och Lilleman åt detta. På bilden ser man två tallrikar av tre. Men det skulle jag ju givetvis skrivit =) Ska absolut tänka på det till nästa gång =) Kram

    • Framförallt känns det som väldigt mycket chiafrön oavsett antal kalorier! Har för mig att rekommendationen är ngn matsked per dag. Min mage skulle totalstrejka! Annars ser det gott ut My! Lycka till med allt!

 2. Känner också spontant att det blev mycket chia, har läst på någonstans att max 1 msk per dag. Det är ju dessutom ganska dyrt om man kör på den ekologiska. Annars ser det jättegott ut.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Recept Chokladtryffel – Perfekt som hälsosamt julgodis

i samarbete med Svensk Hälsokost Hej på er! Ni inför alla advents helger vill...

HEALTHWELL – Proteinmuffins

I samarbete med Healthwell / Svenskt Kosttillskott  Jag vill tipsa om ett grymt enkelt och...

HEALTHWELL – Dadlar med jordnötssmör

I reklamsamarbete med Healthwell / Svensk Hälskost ? Det här med snacks... Det är lätt...