Vi bor på Ölands djur och nöjespark . Stugbyn, Safari Camp.

Inlägget innehåller reklamlänk

Godmorgon från Ölands safari Camp .

Vi kom ner i förrgår kväll/natt till Öland.

Jag övervattnade min nyanlagda gräsmatta, mina växter och min nyplanterade häck innan vi åkte 😅 Jag är så nojjig för att det ska brännas upp och torka sönder nu när vi är borta 🙈

Såhär bor vi 👆🏻😍

Detta är våran galet mysiga stuga som ligger på Ölands Djur och nöjesparks stugby, Safari Camp

( Om du letar boende och vill åka till Öland så kan du boka dessa HÄR )

Man bor precis intill djuren…. Dom möter en när man kommer ut och tar morgonkaffe… Jag lyssnar på djuren runtomkring oss, det är SÅ mysigt!! ❤️

Zebror, strutsar, något djur som liknar en blandning av en stor get och en bisonoxe går också tillsammans precis utanför. ( Måste fråga Richard vad som heter 😅)

Då vi kom ner sent i förrgår kväll så handlade vi inte på vägen . Så igår åt vi frukost i hamnen istället för hemma i stugan .

Nybakat bröd, havsluft och Ölands vindar… 💫

Sedan tog Lilleman ett dopp 💦 Nu när det varit så galet varmt ett tag, så känns detta vädret nästan kallt 😬😅 Jag bangade att bada 🙈

Sen äntligen en återföringen med min extra pappa. Han har varken fått träffa sin fru eller oss på nästan 6 månader😭❤️

Det finns inga ord i världen som kan beskriva denna känslan! Livet kan vara så j*vla orättvist! Stroken, efterföljderna, och att se någon man bryr sig så mycket om, vantrivas så mycket 💔 Svårt! Men igår hade vi en mysig dag tillsammans ❤️ Vi ska ses varje dag nu när vi är nere ❤️

Sen kom Åza 👈🏻 . och Sara hade jag mött upp strax innan…. ( Min Kalmar fru) hon firade in sin semester och vi hann säga hej innan hon åkte vidare med sin man ☺️

Dom skålade med bubbel och öl! Jag som är en riktig ”kaffe tant” njöt av Öland choklads goda fogarolli kaffe ☕️

Det är lite sorgligt att se hur hårt öland har drabbat av Corona. ( som alla andra såklart) Men som gammal ölänning själv så vet jag hur viktig inkomster på sommaren är, för att överhuvudtaget överleva vintern 🙈

Här har ju djurparken drabbats hårt.

Riktigt hårt. Tivoli, vattenland osv är stängt, och dom har endast parkdelen öppen med särskilda restriktioner. Men dom har ju självklart lika många djurvårdare, zoologer, veterinärer, osv . Så kostnaderna är ju skyhöga men inkomsterna minimala….

Så om du också skulle vilja bo där så kan jag garantera att det inte är svårt att hålla avstånd eller bo själv… för det är nästan tomt 😅 Så med det sagt, så kan jag rekommendera dig att bo här, tryggt, lugnt och skönt… 🙏🏻

( Läs mer och boka HÄR )

Richard har jag känt nästan hela mitt liv. Hans mamma också ❤️ Eller åtminstone sen jag var 11-12 år . Dom har och kommer alltid att ha en väldigt speciell tid i mitt hjärta ❤️ Precis som parken….. Där jag bodde jobbat och bott i yngre år.

Igårkväll fick vi en lugn och privat rundtur på parken. Richard berättade om parken, hur det varit innan. Hur det är nu. Ambitionerna, kärleken till djuren ….. Jag har hört delar av det innan. Men jag tröttnar aldrig på att gå runt i denna miljön och lyssna på Richard . Nästan alla djuren skiner upp när han kommer, följer efter. Pratar med honom och man kan tydligt se deras relation 😊 Han både lever och bor på parken….

Ludvig åkte med Åza en sväng i hennes ”Gula fara” en oförskämt fin Porsche Cab.

Hon har precis åkt… Efter en lugn förmiddag i stugorna. Frukost hemma. Hundarna busade, och djuren omkring oss ☺️

Vi hörs sen!

/ My Martens

PS: fler bilder på Åzas blogg HÄR 💞👈🏻

38 Komentarer

 1. Jag har inte pengar till att bo så dyrt.
  Jag har hittat boende i Borgholm på Öland för 200 spänn natten per person.
  Vi är 2 så vi har råd att stanna 2 nätter.
  Man måste förstå att alla har inte obegränsat med pengar. Annars skulle jag såklart vilja stötta alla.
  Önskar att folk kunde förstå hur det är att leva på existensminimum.
  Tänk om någon kunde visa billiga boenden, kläder m.m?
  Men då tjänar man väl inget?
  Man ska väl få folk att spendera pengar? 🤔

 2. Ingen tanke på att skydda din extrapappa genom att hålla avstånd..?
  Även om det är OK att träffa äldre utomhus så ska det ju fortfarande ske med avstånd, oavsett om man själv har antikroppar eller ej.
  Du har ju träffat så mycket folk och kan vara smittbärare.

 3. ❤️ måste varit härligt för både er och L att få träffas igen, han gillade nog lilla Svea kan jag tro ❤️ hoppas ni haft/har det gott här på ön.. trots trist väder 🌸 kramis

 4. Åsa. Jag undrade detsamma.
  Här får man bara träffa de äldre vid ett bord där man har glasskiva mellan sig själv och den man besöker.
  Men My kanske testats för antikroppar och då kan man ju tydligen umgås med äldre ?
  Men de vet nog vad de gör.

 5. M, om hon testats för antikroppar hade vi nog fått läsa det på bloggen ☺️. Men även om man har antikroppar och därmed har minskad risk att smittas själv, så kan man fortfarande föra smitta vidare, varför man fortfarande ska följa samma rekommendationer som tidigare gällande avstånd osv. Sunt förnuft kan man tycka.

 6. De stugorna är jättemysiga, vi har bott där en gång, dock länge sedan nu (11 år sedan). Ska vi åka till Öland någon mer gång kommer vi definitivt bo där igen. Hoppas ni får en fortsatt trevlig vistelse på Öland och att du kan träffa din extra pappa mycket.

 7. Jag undrar lite över hundarna. Jag kollade in djurparkens hemsida om att ta med just hundar. Och det gick att boka stuga men inte dom som ligger längst fram nära djuren. Hade man hund med sig var man tvungen att bo på andra raden med stugor.
  Det ser ju ut som ni bor på ’första parkett ” med era hundar, hur kommer det sig?
  Mvh Carro

 8. Å eller Ä.
  Jag vet inte varför jag skrev M när jag är ST. 😂
  Men hursomhelst så har jag läst att de med antikroppar kan umgås med äldre / folk i riskgrupp.
  Men varför chansa.
  Kanske är det så att man är skyddad själv men kan smitta andra. Det vet inte jag.
  Men boendet där Extrapappan bor borde ju ha riktlinjer.?

 9. Det senaste är ju att de som senaste veckorna fått ett positivt svar, kanske ändå inte har antikroppar.
  Men vi kan ju knappast bestämma över andra vem vi får krama och inte. Förstår mycket väl att L behöver en kram🤗

 10. Vi var till Ölands zoo för några år sedan men efter 1 timma var alla så illa berörda över djurhållningen att vi bröt och åkte därifrån. Små små inhägnader utan berikning eller utlopp för naturliga beteenden. Hoppas verkligen att det är bättre där nu.

  • ”För några år sedan” De nya ägarna sedan drygt 20 – 25 år, har ju gjort en amazing resa . Dom jobbat för djurens rättigheter både i deras egna park och internationellt …

   När lagen säger att en djurinhängnad ska vara ett visst antal kvadrat, så har dom som policy att dubbla det.

   Så säger lagen tex 100 kvadrat, så bygger dom 200kvadrat.

   Säger lagen 350 kvadrat så bygger dom 700 kvadrat osv.

   Så därför förstår jag inte riktigt det du skriver…

   Var det ca 20-25 år sedan? 😅

 11. Varför respekterar ni inte att hundrarna ska vara kopplade i stugbyn? Koppeltvång är väl även av respekt för djuren i djurparken och inte beroende av hur många familjer som bor på campingen?

 12. Det värsta är väl ändå att de bor på Ölands djur (enligt rubriken)!

  Måste vara påfrestande för djuren…

 13. Så mysigt det ser ut där på djurparken, passa på å njut. De som skriver negativt här måste ha haft en urtrist helg. Stora kramen !!!

 14. Skummade igenom kommentarerna och många med negativ attityd.Varför är alla så arga på allt?? Gör något åt det och med snällhet kommer man längre och mår bättre.testa!

  Monika jag önskar dig lycka till och det är mysigt o campa.testa.
  Ni som kritiserar djurhållning engagera er istället för att klaga.

  Jag önskar alla er en fin sommar ta hand om er!

 15. Ja herregud vilka gnällkärringar som kommenterar, att dom inte själva fattar hur pinsamma de är…och så fort de inte får respons här så fiskar de respons hos bloggbevakning. (jag var tvungen att titta in här och läsa kommentarerna efter att ha läst där)

  Önskar er en fin vistelse på Öland.

  Ps. jag är övertygad om att Mys fina katter mår strålande där hemma. 😉

 16. My tycker du att djuren mår bra på Ölands djurpark? När vi var där för ca 10 år sedan så mådde vi dåligt av att se hur djuren mådde. Vi har inte åkt dit sedan dess. Kanske ha det blivit nya ägare och genom det bättre.

 17. Aldrig någonsin att jag varken besöker eller gynnar djurparker. Anser att vilda djur inte förtjänar att leva i fångenskap, deras naturliga beteende begränsas avsevärt. Heller ingen ursäkt att det bara bodde fyra familjer på campingen nu finns det allergener i stugan ni bodde i. Ingen bra reklam för djurparken som inte efterlever sina restriktioner att i dom främre stugorna är inte fyrbenta vänner välkomna.

 18. Vi var på Ölands djurpark för 10 år sedan, första o sista gången. Tyckte inte att det kändes som en bra plats för de stackars djuren.

 19. Helt sjukt vilken dubbelmoral du besitter.
  Lackar ur för folk inte håller avstånd, för att sen sitta nära nära speciellt en äldre, samt åker till Öland.

  Suck alltså..

 20. Tycker inte heller om Ölands djurpark, vi bor i närheten och har varit där många gånger, men jag och min familj tycker det är sunkigt där, djuren ser ut att lida, slöa, stirrande och inte alls pigga.
  Tycker att alla djurparker med exotiska djur ska läggas ner, dom hör inte hemma här i Sverige i fångenskap.

 21. Karin precis den beskrivningen som du uppger om djurparken och djuren tyckte jag också för ca 10 år sedan. Blev illa till mods när jag såg detta. Mådde dåligt länge efteråt.

 22. Sååå mysigt och stugorna är så fräcka. Skönt att komma ifrån och iväg några dagar.
  Lösspringande hundar, ja inte ser jag några sådana inte, tror ni har väldigt bra koll på det🥰
  Ha det gott 🧘‍♀️

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..