Montering av studsmatta . Snart kommer Lilleman hem..

Paus i flyttkaoset!

Idag sov jag länge. Så längtar har jag inte sovit på år 🙈 Vaknade, blev förvånad över att alla andra sov. Även Svea🐶 Jag gick upp och blev förvånad över att klockan var strax efter 09:00. Jag brukar nämligen vakna vid 04:30 – 05:30 senast. Sedan försöka vila…. Detta var SÅ välbehövligt! 🙏🏻 idag kom Malin ”Malle” Janson ( som hon heter på Instagram ) och henne kille Daniel 😊

-En mysig paus i flytt-uppackandet!

Som sedan slutade med att vi monterade studsmatta till Ludvig som kommer hem för första gången om några dagar….

Den var SJUKT mycket större än jag trodde och jag fick ärligt talat panik inombords!😅

Alltså brutalt stor!?? 🙈😅

Daniel var ”arbetsledare” och det skötte han exemplariskt 💫

Men TACK och LOV så fick den plats där jag hade tänkt…. Så slapp hela min lilla trädgård försvinna under Ludvigs högsta önskan 😅 Han har sååå länge velat ha en studsmatta, så detta känns otroligt glatt i mamma-hjärtat! ❤️

Såhär blev det tillslut…. 😊

Jag har ansökt om tillstånd att få bygga 180-200cm plank runt hela trädgård på baksidan, och 110 cm på framsidan… jag vill varva plank med grönsak på sikt. Men målet är att få bort insynen så mycket som jag bara kan… Det är mysigt och charmigt med grannar…. När man VILL ses 😅 Så studsmattan hjälper till med insynen sålänge…. Alltså Ludvig kommer att bli SÅ glad 😭❤️

Alla mina vänner retar mig för mina ”pensionärs stolar” .

Men jag anser att denna är världens bästa stol. Den går att ha som ryggsäck, man kan både sitta OCH ligga i den som en solstol. Den har fotstöd, och mugghållare. Man har även fack för att packa med sig fler grejer. Fotstödet kan dessutom bli ett lunch/fika bord…. -Alltså behöver jag fortsätta? Det är världen bästa stol! Punkt ! 😉

Dessutom ser dom ganska nöjda ut 😎

Jag fick fick en inflyttnings ordern av Malle och Daniel ☺️🙏🏻 En box med bra-att-ha grejer för mitt välmående och nya badkar.ed en lugnande doft av Kamomill. Det passar perfekt i min rehabilitering och mitt nya badkar! Jag har använt badkaret VARJE dag sedan jag flyttade hit i måndags 😅 – SOM jag saknat badkar!

Snart ska jag ”landa” och boa in mig ordentligt hör hemma. Sätta rutiner igen. Kost, träning, rehabilitering och små vardagliga saker som hjälper mig att komma ner i varv helt enkelt…

Svea var nöjd att träffa ”gudmor” igen 🥰

Nu ska jag logga ut och sova…. imorgon pausar jag allt som har med kartonger, uppackning osv att göra 😅 På förmiddagen ska jag på födelsedags firande och ha lite skoj ☺️ vi hörs imorgon!

/ My Martens

30 Komentarer

 1. Aah, igenkänning på badkaret! Har också bott utan i snart två år. Men om några veckor flyttar jag och i nya boendet finns badkar! Kanske inte använder det så flitigt nu under sommaren men desto mer på vintern! Så underbart att få bli varm i hela kroppen och otroligt avslappnande också.
  Gissar att Ludvig kommer att tillbringa många somrar på studsmattan, fin!

 2. Hej My, och önskar dig en fin fortsättning på sommaren ! Vilken underbar altan du ordnat, jättefint 🙂 Har följt dig i många år, mellan flyttar och ups and downs, och vill bara säga att jag är på riktigt glad för din och Ludwigs skull, och tror att du kanske äntligen hittat hem 🙂 Må så gott, var rädd om dig och din familj och ha en toppensommar 🙂

 3. Fint det blir. Om du inte får sätta plank så är mitt tips lägre staket enligt bygglovs ok och så en grön häck runt om som du låter växa upp till 2meter. Häckar får alltid bli höga, om de inte skymmer sikten för bilar och behöver inte bygglov etc Det är ju framförallt på vår/sommar som man vill ha insynsskyddet. Har själv bott precis som det ser ut hos dig, vi fick inte ok på plank så vi körde häck och staket för hundens skull.:-). Glad för din son som får studsmatta. Och så härligt för dig med fina huset. Ska se om du inte har några tider för online PT till mig efter semester. Kram

 4. Har oxå följt dig i många år….Varit glad när det gått bra för dig….varit ledsen när du haft det motigt. Alltid varit såå imponerad av din styrka & hur du alltid vänder ut & in på dig för att lösa allt till det bästa….& att du ALLTID reser dig igen.🙏💞
  Så himla fint & mysigt du redan har ordnat det på altanen…Förstår att Lilleman kommer bli överlycklig över studsmattan när han kommer hem
  Önskar er en lugn skön & helt underbar sommar i ert nya fina hem……Å måste ju säga att jag ÄLSKAR lilla goa Svea❤❤

 5. jättemysigt, det ser ut som ståltrådsstaket, är det runt hela huset??? då är det lätt att sätta häck.
  Badkar, ja, mysigt men vattenräkningen blir skyhög, dessutom ska vi vara rädda om färskvattnet. Ett kar rymmer ung. 200l vatten. Klart var o en väljer.
  Glöm inte att snart kommer räkning på lagfarten, 1.5% på köpeskillingen. Än så länge står du inte som husägare.
  Ha det så bra i ert fina hus
  Ölandskramar

 6. Hej My, var hittar man dessa pensionärsstolar? Ser ju helt fantastiska ut. Den vill jag ha med i båten för att undvika kajakbak efter en heldags sittande på stranden 🙂

 7. Så fint och smakfullt du har det på altanen. Du är en fena på inredning verkar det som ! Bra att du tar en paus idag.
  Vad skönt att du kunde sova till 9,00. Det bådar gott för ditt välmående.
  Kram

 8. Skulle sätta thujor, finns olika stl. köp höga så har du kommit en bit på vägen direkt .
  Går att beställa på nätet. + inget bygglov oavsett höjd

 9. Studsmatta är roligt, MEN ortopedernas värsta skräck p.g av alla skador.
  Undrar vad grannarna säger om att få en studsmatta alldeles inpå sig ? Ok hoppas jag för antar att L kommer att älska den.Att bo i radhus är att ta mycket hänsyn till grannarna, vet av egen erfarenhet.
  Underbart för dig att komma ut på landet igen, hoppas du kommer att stortrivas.
  Lycka till i ditt nya hus nu My ! Kram

 10. Svar till Tant Mumman ……
  Om My väljer att bada i sitt badkar el inte , är inget vi har med att göra , oavsett hur mycket vatten det går åt , var och en ansvara för sig själva , och med tanke på ditt inlägg här om huruvida My ska bada el inte , så hoppas jag att du har en hink med vatten som du tvättar dig i , för inte använder du väl dusch , tänk på färskvattnet och vattenräkningen , en hink duger bra till dig .

  Sedan ang lagfarten , inget vi heller har med att göra , My är vuxen , inte ett litet barn som behöver tillsägelse , hon vet nog att man ska betala lagfart , det upplyser nog både mäklare och banken om ,inget du behöver göra .

  Vill tillägga att jag nog aldrig kommenterat här på bloggen , men är obeskrivligt trött på alla duktiga människor , som sitter hemma bittra och avundsjuka på att andra äntligen kan få landa och må bra , näää in med pekpinnar bara och fortsätt leta efter minsta lilla fel el problem för att trycka till , sedan avslutar man med kram , ett hån , så svinaktigt .

  Detta gäller er alla , som alltid ska slänga skit på andra , håll käft och tänk efter innan ni skriver något till en annan människa, har ni inget snällt att säga , så snälla låt då bli att komma med dumma kommentarer .

  Stort lycka till My , du är en riktig kämpe .
  Med vänlig hälsning, Ann-Charlotte

 11. Stolarna ser riktigt sköna ut, var finns de att köpa? Ser att du marie har köpt i Vadstena . Bor själv i Örebro kanske de finns att inhandla i närheten ?

 12. Håller med dig, Ann-Charlotte, så konstigt och märkligt att andra ska säga till vuxna hur de ska tänka, tom över en sådan sak som att bada i badkar eller ej? 😉 Förstår ifall man säger sin mening om någon gör något helt fel ( och nu menar jag ifall det handlar om tex missbruk, vanvård eller farliga saker ) , men kan inte tänka mig att man skulle säga en sådan sak till en annan person ansikte mot ansikte.

 13. Det är en bostadsrätt.

  Sedan håller jag med om att plantera häck är mycket mysigare än staket. Det blir ju väldigt inboxat med ett så högt staket.

 14. Så trevligt du kommer att få där och Jonas ser ju redan ut att må toppen där !!!! Pensionärsstolar…. nja dom är alldeles för låga för oss gamlingar svårt att ta sig upp……..hahaha. Ha en fortsatt fin sommar !!!

  • Hahahahaha🤣🤣🤣🤣 förlåt! ❤️ mina vänner retas med mig. Dom säger att jag blev ”tant” vid 25🙈

 15. Så fint och det ser ut! Hoppas ni trivs!
  Stolarna ser sjukt bekväma ut.
  Smaken är som baken. Avskyr själv tujor och avverkat 2 höghus m arborist och dragit upp 3 tujje häckar runt huset m hjälp av söner, sambo, f d husägare m traktor! Har staket och väljer var vi vill ha insyn .
  Var och ens eget val!
  Jag saknar badkar och förstår känslan att bada och slappna av. Njut. Det är du värd.🌞

 16. Delade åsikter plank eller häck vid uteplatsen? Tycker att My tagit ett eget bra beslut att sätta upp ett högt plank. Dels blir det insynsfritt, vilket är guld värt. För att inte tala om vad Stina, Sture och Svea kommer trivas att kunna gå ut och in som det behagar. Helt rymningssäkert för de små familjemedlemmarna.

 17. Huset ser jättefint ut! Bra idé med nån sorts plank/häck till grannarna. På vårt sommarställe har vi ett plank, först tyckte jag det lät lite drastiskt men nu har vi murgröna som växer upp på det och täcker det mesta av träet så det är jättefint.
  Ang. folk som har synpunkter på My som en annan vuxen och vad hon gör med badkar osv – jag tror att en hel del läser bloggar och ibland kommenterar för att de önskade de haft en egen blogg där de kan uttrycka synpunkter idéer mm men inte kan eller vågar ha egen blogg av olika anledningar.

 18. Hej My!
  Så fint ni får det!
  En fråga, på bilden där dina kompisar sitter i solstolarna, ser jag en stor växt i kruka i högra hörnet på bilden.
  Vad är det för växt! Var har du köpt den? Och var har du köpt krukan? Helt underbar! Vill köpa mig en sådan!
  Tacksam för svar! 😊

 19. Så himla fint ni fått My! Det är du så värd ska du veta, efter så många tuffa år i bagaget.
  Nu kommer du kunna få lugn i själen. Tänk att du äntligen landat i ett fint hem. Du slipper pendlingar & bo i en kappsäck hos Jonas eller på Öland. Allt har sin tid i livet.
  Ludwig kommer bli så himla glad, äntligen en studsmatta , där kommer han att trivas i sommar. Ser ut som ett mysigt bostadsområde , kommer säkert finnas många barn i Ludwigs ålder där han m kompisar kommer sprina ut & in leka busa hoppa & verkligen få en fin barndom. Du måste känna en sån lycka & glädje i mamma hjärtat ❤️🙏

  Alltså ni bittra tanter som kommenterar om lagfart om badkar mm , det är INTE något NI eller jag har att göra med, punkt. Det är inte ifall välmening heller punkt , ni är bittra avundsjuka & det lyser igenom hur ni egentligen sitter på eran kammare utan jobb med taskig attityd! Att bada i badkar får man göra dygnet runt som vuxen med egna beslut & ansvar. My har köpt detta radhus så hon vet nog allt om hur när mm ska betalas skrivas på byte av adress mm. Fy på er!
  Hon är glad 😁 låt henne vara det. Hon visar upp sitt liv på sina villkor det är hennes val hennes blogg . Vi får följa om vi vill , ni som inte vill eller blir provocerade av My finns en enkel lösning , låt bli att läsa & framförallt låt bli att kommentera. Punkt. Enkelt .
  Gå ut i sommarvärmen njut av en glass ta ett dopp , gör NÅGOT av era liv! Det är sorgligt att vara så bitter att man känner ett behov av att tillrättavisa någon man knappt känner. Sök jobb eller byt jobb. Inte nyttigt att bli så biter.

  My , var lycklig nu & landa m Jonas alla djur & snart kommer Ludwig hem också , han kommer alltså 🏡 ❤️🙏
  Önskar er en trevlig & skön sommar & glöm aldrig att du är en fin människa & mamma! ❤️

 20. Svar till Tant Mumman- Ingen lagfart när det är bostadsrättsradhus, onödig kommentar med ”skadeglädje” och översittartoner.
  Älskar också att bada, kostar inte många kr. Bada så mycket du vill My!
  Du har köpt så fint hus och redan fått det så hemtrevligt med fantastisk uteplats. Så glad för din skull och önskar dig all lycka♥️

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..