En annorlunda skolavslutning. Ett avslut, och en nystart . Blandade känslor!

Hej!

Mycket känslor just nu. Igår tog vi den ”sista” promenaden till Skolan. Till Karlbergsskolan 😌

Som jag skrev i början på året så fick vi det bästa, av det bästa mottagandet. Det är en lite mindre skola, ( jämfört med vissa andra skolor innanför tullarna) . Som dessutom ligger bara några minuter hemifrån längre upp på gatan intill där vi bor. Med en ganska stor skolgård, skyddat läge och i ett mysigt område så såg framtiden ljus ut. Tyvärr så går denna skolan endast upp till åk 3.

Så OM Ludvig hade fått gå kvar i skolan nu, och jag skulle pendlar in från radhuset så hade han ändå fått byta skola om ett år.

Därför landade vi gemensamt i att det är lika bra att göra bytet av skolan redan nu…. Men det känns såklart vemodigt! 💔 Vi år så glada över radhuset, flytten och framtiden. Men samtidigt är det alltid sorgligt att säga ”hej då” .

Lilleman är en tuff liten kille. Framåt, social och det kommer väldigt naturligt för honom att ta kontakt med nya människor. Tex, är vi i en lekpark så går han fram till andra barn och frågar om han får vara med… 🙏🏻❤️

Men denna gången känner har att han inte riktigt kommit in i gruppen, i sin klass. Det är inte någon som varit elak, absolut inte! Det är heller ingenting som har hänt, så det är inte ”någons” fel. Utan det är bara en av konsekvenserna med att han varit sjuk i 3 månader. ( Fattar ni HUR länge det är 🙈 plus 1 vecka innan! )

Coronan sabbade faktiskt allt! Han fick ju en grym start, men när han blev sjuk så har han ju missat hur mycket som helst…. tyvärr 😥

Så igår var det ju dags att säga ”hej då” . Både Lilleman och jag har svårt för det där. Att ta adjö. Det kändes därför lite sorgligt. Därför gjorde vi det bästa av det❤️🙏🏻

Förutom att jag väckte honom en hel timme för tidigt, plus de 30 min jag alltid vill ha tillgodo 😅 Så gick det bra! På tisdagar börjar dom nämligen kl 09:00. Även denna tisdags, med skolavslutning på schema. Ändå var jag framme vid skolan ca 07:45 🙈 När Ludvig konstaterar att ”mamma du har gjort det igen” 😂. SUCK!

Men solen sken, så jag tog med både honom och Svea till ”Systrarna Andersson” som ligger precis utanför våran port. Där tog vi en mysig morgon fika!

Sen tillbaka till skolan, och göra honom redo för sin skolavslutningen. Den är ju inte heller vad den brukar vara… Vi fick ju inte ens vara med ( pga av Corona). Men fröknarna och skolan hade gjort det bästa av situationen även här, så vi fick se på en videolänk i efterhand hur mysigt dom haft det, och fick ta del av deras sång ☺️🙏🏻

Under tiden som Ludvig var på avslutning så mötte jag upp en väninna från förr. Som flyttat tillbaka från utlandet , hon har också en Boston terrier. Så vi tog en kaffe, en catchup och lät hundarna leka ❤️🐶 – Mysigt!

Sedan köpte jag en ros och gick tillbaka till skolan, där jag mötte upp Jonas. Att ge honom en ros har varit en tradition i alla år. Nu när alla traditioner blir annorlunda, så tänkte jag att den kunde vi iallafall hålla fast vid 🌹

Dagen hade gått bra, och även om det var sorgligt, så var det glatt på samma gång 🙏🏻❤️

Vi kramades med fröken, och sa hej då till all kompisar! Jag ”höll ihop det” där och då… Men grinade sen!

Avslut är och har alltid varit svårt för mig…. och även Lilleman! Men vi kommer hålla kontakten med flera av hans kompisar! 😊

Vi åt lunch med min väninna Malin, så är Ludvigs idol på TikTok, ( @Malinmallejansson ) . Så det blev glatt…. Lilleman fick köpa hamburgare på Primburger ( hans favvo) , sedan satte vi oss på Bröd & Salt där vi andra åt plocksallad och sen satt vi där och firade in sommarlovet . Mycket Annrolunda mot tidigare år!! Men ändå mysigt!!!🙏🏻❤️

Sedan gick vi ner till Rålanshovsparken. Där vi mötte upp jonas syster , och familj. Lek, glass och mys!

Vädret är verkligen på topp, så även det var ju magiskt bra🙏🏻

Nu har jag precis gjort frukost till Lilleman… efter första sommarlovets sovmorgon 🙏🏻 Han sov jätte länge!!

Nu ska vi åka till en väninna, och hänga lite utomhus i solen, och kanske ta ett dopp eller två. Sedan ska jag styra med fler praktiska saker inför flytten 😅🙏🏻 mycket att tänka på! 😅

Så, summering just nu är alltså att det är väldigt blandade känslor men jag vet att nu, snart…. Kommer det bli riktigt bra 🙏🏻❤️

Kram på er !

/ My Martens

16 Komentarer

 1. My, nu får du säga vad du vill (och ni andra också)
  Men håller ni verkligen avstånd till era vänner?
  Och,var du ute på stan och till skolan i bara ”underkläder”
  😂

 2. Visst kan det kännas vemodigt just nu med den skolavslutningen. Men ni flyttar till ett område där det både finns skola och kompisar till Ludvig.
  Hade han fortsatt i skolan i stan så kanske han inte kommit in i kompisgänget där ni ska bo nu. Och det är viktigt för honom. Du gör alldeles rätt.
  Kram.

 3. Det var en mysig avslutningsdag ni hade. Så fint för Ludvig att veta att nästa skola ska han gå ända tills nian. Lycka till med flyttplanernigen. Kram.

 4. My, jag gläds verkligen med dig och Ludvig över att allt verkar falla på plats! Huset, skolan, hälsan och inte att förglömma din man! Det kommer att bli bra, riktigt rackarns bra! Jag struntar i vad du har på dig, för allt klär en skönhet! My, du har gjort det så bra! Lycka till!

 5. Ja skolavslutningar är bland det sorgligaste som finns för barn och föräldrar, och så kommer det att vara för dig ända tills din son går ut gymnasiet. Det mest sköraste som finns, det är när barnet slutar skolan, o föräldrar inbjuds till en aula, o så står hela klassen på scenen och sjunger ”Du ska inte tro det blir sommar” av Astrid Lindgren, det är så sorgligt o man gråter floder, så¨det var nog tur att du slapp det i alla fall. Gör varje skolavslutning till ett fint minne för din son och dig, att varje år t.ex köpa en blomma, o ta ut honom till ett fint ställe o äta lunch, o det fina är att gå till samma ställe varje år för det skapar verkligen minne som barnet kommer ihåg. Att få fytta kommer att bli en dröm för er, tänk att bara kunna höra på vårfåglarna, man hör inte en enda fågel när man bor mitt i stan i Stockholm, man är så långt från naturen man kan komma i city, så huset kommer att bli super för er. Och kom ihåg, ingenting är beständigt, trivs ni inte, så kan man flytta igen. Men bättre att ångra det man gjorde, än att ångra det man inte gjorde. Lycka till

 6. Till Marie!

  Vilken otroligt urbota dum kommentar!!! Du vet väl inte hur My var klädd på avslutningen!!!! Du vet inte i vilket skeende bilden togs! Lägg ner.

 7. Jag tror det blir jättebra i ert nya hus och område. Nåt som man inte alltid tänker på när man flyttar är att barn ju ofta har olika stil i småstäder, mer på landet och i innerstan. Jag kan tänka mig att barnen är jättesnälla i skolan men att det kanske tar ganska lång tid i din sons ålder att snappa upp liksom storstadsjargongen osv. när man kommer från ett litet ställe. Vi flyttade utomlands när våra barn var omkring den åldern som din son är och det var HELT annorlunda hur barnen i den svenska skolan dit vi flyttade betedde sig, vad dom skämtade om, hade på sig, inte minst vilka hobbies dom hade (flera kunde t.ex segla och våra barn hade aldrig knappt varit på en båt ha-ha) osv. Det kan säkert också spela in i hur man kommer in i gruppen. På ert nya ställe är det väl både nytt och mindre och inte i innerstan, blir säkert jättebra.

 8. Vart har din bästa vännina Annelie som hade butiken inreda tagit vägen? Finns inte hon med i ditt liv längre? Hon verkade vara en fantastisk vännina att ha vid sin sida.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..