Balans…. inte det lättaste! Lilleman är feberfri idag, = framsteg !! :)

BALANS 🌟 Balans är så viktigt, på alla plan. En balans mellan aktivitet och vila. Mellan jobb och privat. En balans i kost och träning är avgörande. För mycket/lite av det ena eller det andra kan skapa obalans.

Som jag berättade för någon vecka sedan så är Jag är just nu i obalans.

Min kropp är helt av banan…. Som jag skrev i några inlägg bakåt så tar jag en PAUS. ( På mina villkor. ) Då alla träningsevent/resor är inställda pga av covid 19 så har jag också ”lättare” att ta ett kliv tillbaka. Jag älskar mitt jobb, och jag längtar efter att vara ute och resa med mina klienter och följer! Men först måste jag ta hand om mig själv.

Jag går i rehabilitering, jag får professionell hjälp. Beteendeförändring och stresshantering.

Någonting så enkelt som att att komma ner i varv är svårt för mig. När jag tex tittar på en film, det är lugnt och det finns ingen stress. Då kryper det i kroppen på mig, jag tar lätt upp mobilen och börjat maila/ jobba. Eller reser mig från soffan för att städa tex. Jag har SÅ svårt att ”bara vara” 🤷‍♀️

Men, det ska vi fixa nu en gång för alla! 💪🏻 Jag får hjälp att skapa en hållbar livsstil och få ordning på mig själv. Inifrån och ut.

Att vara utmattad är inte ett tecken på att man är svag utan på att man varit stark för länge.

Min kropp är i kemisk obalans. Jag har ett konstant stresspåslag, mitt immunförsvar fungerar inte, min ämnesomsättning är rubbad, Sömnen strular , ångesten ligger där hela tiden, och jag håller på att tappa balansen.


När vissa saker händer i livet som tex situationen med Ludvig, alla sjukhusbesök, oron, ovissheten, frustrationen, rädslan och känslan av att vara maktlöst i situation osv 💔 Det skulle påverka vem som helst, oavsett hur man mår från början . .
.
.
För mig slog det undan benen… Jag stålsatte mig och agerade likt en robot, kopplade på ”autopilot”. Jag fungerar galet bra under stress/press. Det är ”min grej” . Men den… när det lugnat ner sig, så reagerar jag. Då kommer det över mig. Att Ludvig insjuknade igen nu. Det blev helt enkelt för mycket! 🏥 💉.

Att ännu en gång koppla på ”autopilot”, lägga förtroende i läkarens händer, lyssna, vänta, avvakta, In och ut till sjukan för nya prover. Att göra vad jag kan hemifrån för att hålla honom positiv, hålla nere feber, få i honom vätska…. I tisdags spenderade vi ett dygn på akten. Jag var vaken nästan hela natten. Satt intill hans sjukhussäng. Han var jätte sjuk! 💔 Självklart fixar jag det 💪🏻

Det funkar inte för mig, jag är trött än idag, FEM dagar senare för att jag inte sov. Veckan flyter ihop som likt en dimma och allt blir ”luddigt” .

Då kommer vi tillbaka till det där igen, Balans. Sömnen är A & O för mig! Utan sömn kraschar jag helt! .

Idag tar jag en lättad suck 🙏🏻 Ludvig var feberfri igår, och är feberfri idag….. ( Pepper Pepper ✊🏻)

Jag hoppas att detta är ett framsteg och vilar i just det! Vi väntar fortfarande provsvar, och fler läkarbesök är inbokade. Men som sagt, framsteg räknas! En dag i taget 💪🏻

Om en vecka flyttar vi till huset 🏡.

En efterlängtad nystart❤️

Men en egen lite trädgård 🙏🏻❤️😭Inte så stor, men ändå en plats att kunna vara på. Leka, busa, grilla, träna… Ja ni fattar 🙏🏻☺️

Jag har börjat sortera lite hemma. Lång ifrån så mycket som jag borde. Men ändå. Jag inser mina begränsningar, och för första gången i mitt liv så vet jag om hjälp vid flytt. Min pappa brukade hjälpa mig tidigare, att flytta med lastbil. Men då har jag alltid gjort allt annat själv. Packat, städat osv. Nu känner jag att jag inte orkar det. Flera av er här inne skrev att jag skulle anlita hjälp. Så det har jag gjort nu 💪🏻 TACK för att ni skrev det!!!

Med facit i hand är det sååå självklart! Men samtidigt så var jag påväg att vara dumsnål och spara dess tusenlappar och göra det själv! 🤦‍♀️.

Jag är inte ”frisk” just nu. Jag måste bli bättre på att be om hjälp och att faktiskt våga släppa efter lite…. Jag jobbat så otroligt hårt med mig själv just nu. Rehab, mindefulness, nya rutiner. Jag är extremt ”fyrkantig” just nu och behöver verkligen följa de rutiner som jag satt upp….

Trots omständigheterna, så känner jag att det går framåt. Inte snabbt, väldigt långsamt faktisk. Men det är fortfarande framsteg 💪🏻

Den här lilla prinsessan ger oss sååå mycket kärlek!❤️ Ett litet lyckopiller som inte kunde kommit lämpligare 🙏🏻

För att ta ett litet exempel:

En av mina utmaningar i min beteendeförändring är att bla gå långsamt… Att dra ner tempot så pass mycket att folk går om mig. Det är nästintill omöjligt för mig 🤣 Men med denna lilla sessa så blir det MYCKET lättare. För även om hon vill ut och gå, och busa och leka så går det inte fort… Några meter, sen nosa, stanna upp, utforska osv. Så hon är riktigt, riktigt bra för min rehabilitering 😉

Att ligga med henne på filten, och ”bara vara”. Var också nästintill omöjligt innan. Jag fick ingenting i kroppen alls… Men med lillan så får jag det ❤️🐶

Så… detta var ett lite längre inägg med min status kring var både jag och Lilleman befinner oss just nu….. Jag på en Filt med Svea och min morgonkaffe ☕️. Lilleman och Jonas sover ☺️

-TACK för att ni finns, för att ni peppar och stöttar oss båda! Det betyder JÄTTE mycket! 🙏🏻❤️

My Martens

39 Komentarer

 1. Jag känner igen mig i så mycket av det du skriver. Brände ut mig första gången för 15 år sedan och sedan dess är det lätt att falla dit igen, det gäller att hela tiden vara vaksam på sitt mående. Nu när jag under våren har varit sjuk en längre tid i Covid-19 så har jag tappat mina rutiner med daglig träning och inte heller kunnat gå på samtal/mindfulness som är den kombinationen som har hjälpt mig må överlägset bättre genom åren. Och ganska snart växte oro, kraftiga sömnproblem (på tre veckor sov jag inte en hel natt) och väldigt svårt att koppla av och lägga ifrån mig mobilen. Har en son med särskilda behov så kroppen/sinnet är ständigt uppkopplad på ”red alert” och till slut tar det ut sin rätt. Särskilt nu när jag var svårt sjuk men hans behov inte pausas för det, utan snarare blir värre pga hans oro för mig har varit svårt. Jag hoppas det nu ska vända för Ludwig och er så att ni ska få en lyckostart i ert nys hus 💕

 2. Tyvärr är väl detta inget alternativ för dig, eftersom sociala medier är en del av ditt jobb, men du skulle läsa Anders Hansen bok ”Skärmhjärnan”. Han beskriver vad mobil och datorer gör med våra hjärnor, att vi alltid är uppe i varv och har svårt att koncentrera oss. Men att försöka dra ner på användandet är ju bättre än inget😊

  • Anders Hansen är jätte bra! Jag gillar honom skarpt.

   Men precis så som jag skrev på en annan kommentar ( läs gärna ) så generaliserar han. Vilket inte är fel.

   Men jag får en skräddarsydd vårdplan, utifrån. Mig, mina behov, mitt yrke, min vardag och mina diagnoser ( utmattningsdepression och komplex trauma)

   I min plan, så vet jag exakt hur mycket tid jag har framför skärm och inte… Så det är kraftig neddraget för min del 📱 😊
   Tack för omtanken!

 3. Jag tror du beskriver exakt samma sak som många utbrända upplever. Tyvärr tror jag att ditt ständiga uppdaterande på nätet bidrar. Inte ens på akuten läggs mobilen åt sidan. Skulle det fungera om sonen åkte ned till sin pappa några veckor? Då kan du flytta och komma i ordning i lugn och ro.

 4. Tror också du behöver koppla bort och av allt ett tag om du ska orka, bort med inlägg, uppdateringar och liknande, vila hjärnan helt och koncentrera dig om den ”riktiga” världen och bli stark på nytt. Håller med Anna och vad Anders Hansen skriver i sin bok, så klart och klockrent, läs den om du inte redan har gjort det.

  • Det är inte var mitt ”team” säger…

   Min läkare, min fysioterapeut, min psykolog osv…

   Dom har lagt en plan, jag träffar dom ca 2-3 dagar vecka och följer det dom säger att jag ska göra….

   Anders Hansen i all ära. Jag har löst han böcker, varit på hans föreläsning bla.

   Men han generaliserar . Jag behöver skräddande hjälp, utifrån mig, vad jag gör, vart jag ska och med diagnoser jag har ( utmattningsdepression och komplex trauma)

   Jag litar på mitt ”team”. Jag tackar ödmjukast för din omtanke… Men kan inte lyssna på ”alla andra” just nu 🙏🏻

   Hoppas att du kan förstå och respektera det😊

 5. Du behöver inte alls lyssna på mig och alla andra, det här var bara mina personliga subjektiva tankar du och alla andra gör precis som de själva vill.

 6. Tycker som flera skrivit före mig här. Du borde lägga undan mobilen. Ha en gammaldags utan internet så läkare kan nå dig. Sen tar du fram mobilen en timma måndag och torsdag för att betala räkningar. Det är allt. Du är sjuk nu och då får man inte jobba. Friska jobbar, sjuka jobbar inte. Mobilen är en drog du måste sluta med. Det är lätt att säga att den är ett arbetsredskap men för dig har den blivit ett missbruk. Förlåt mig My om jag sårar dig men jag vill ditt bästa. Och jag är övertygad att jag inte har fel. Kram ❤️

  • Tyvärr fungerar det inte så…..

   Jag kan inte vara utan jobbet helt. Då går jag i personlig konkurs 😅

   Vi använder video vid flera övningar. Jag använder mobilen betydligt mindre än många andra 😅 Samma sak med datorn. Så något missbruk eller för mycket skärmtid innefattar inte mig. ( delar även med mig av skärmtids rapport såklart)

   Det är mycket som varit positivt i min resa. Redan sedan kraschen 2016/2017.

   Bla strukturen kring mina social medier. Ni uppfattar det förhoppningsvis inte.

   Ni kan säkert inte se vilka inägg som är tidsinställda, vilka storys som spelats in men sedan publiceras ett par timmar senare, en dag eller två senare .

   Jag värdesätter min tid enormt. Jag scrollar inte på min lediga tid. Bara för att…. nej nej. Jag kliver in, jobbar med det jag ska, Mail, inägg, pnline klienter eller vad som står på schemat…. sedan loggar jag ut.

   Tanken och grundidén är att ni inte ska påverkas, känna om och jag är o lime eller offline . Men om jag tex ska jobba 1 h, då gör jag det. 2. H då gör jag det … osv ☺️

   Sen ska man inte underskatta mobile som ett verktyg, då flera av mina rehabiliterings övningar sker via just mobilen….

   Men majoriteten lägger för mycket tid på mobilen. Som då alltså inte jobbat med det….

   Jag jobbar med det och har en struktur och en tidsram som jag förhåller mig inom ☺️

   Tack för omtanken 💗

 7. Svårt det här 2020.

  Hur sjukskriver en bloggare/influenser sig? Det går ju ej att fixa vikarie od och är kontot tomt en längre tid försvinner ju följare och inkomst.

  Ska L byta skola?

  Skönt med flytthjälp och sedan får ni landa i ert nya hus. När Sverige är som vackrast och bara njuta tillsammans med era djur.

  Det kommer att bli bra!

  • Det kommer att bli bra ❤️🏡 Det vet jag…. En sak i taget….

   Jag tror på en balans. Jag har en struktur som jag följer som gör att jag är online ca 1-2h / dagen. Max. Den funkar bra för mig ☺️🙏🏻

 8. Ja alternativen hade ju varit : inte köpa ny hund ?inte köpa nytt boende ? Men lite sent nu , Ser man det utifrån är det ju märkliga val när allt är så rörigt ..

 9. Hoppas han får vara frisk nu gossen.
  Men låt honom nu vila från skola och ev. skolavslutningar mm.
  Om han är frisk kanske han kan vara hos sin pappa medan du flyttar och installerar dig.
  Jag menar bara väl nu.
  Att han kan behöva lite tid att återhämta sig.

 10. Allas tankar härinne är väl subjektiva My så det får du ju ta del av hela tiden. Fantastiskt att du har ett helt team i runt omkring som alltid är parat och redo att hjälpa och stötta så tryggt och skönt det måste vara.

 11. Hej
  Vad skönt att han är feberfri❤️. Jag tycker att du verkar göra mycket kloka val. Att hitta balansen. Huset och hundvalpen ger ju energi. När man är stressad så måste man ju fylla på mer energi än vad som läcker ut. Jag är själv utb stressterapeut och jag tycker att du verkligen gör rätt val nu. Klokt. Ni verkar få det fantastiskt fint alla fyra❤️. Kram Maja

 12. superbra med en hörntomt. Att enkelt kunna gå runt till fram-/baksidan och så får ni lite större tomt.

  Krya på dig

 13. Är så glad för eran skull det ser super mysigt ut huset ni köpt. Å lilla svea är supermysig. Jag håller alla mina tummar å tår att Ludvig förblir feberfri och ni får ett välförtjänt och mysigt sommarlov utan massa stress. Bara ta dagen som den kommer. Å jag blev så glad när jag läste att du tagit hjälp med flytt mm. (Var lite rädd du skulle köra på där🙈) . Ha en super mysig söndag nu allihopa kram

 14. Ja, det är ju inte första ggn du får professionell hjälp pga utbrändhet. Tänker att vad kan man göra för dig nu som man inte kunde innan? Det måste bero på att du helt enkelt inte följt de restriktioner du blivit tilldelad och gått din egen väg ändå..

  Kanske du inte insett allvaret på djupet trots allt. Jag behöver inte föreläsa för dig vad som händer o sker o kroppen vid långvarig stress, det vet du vid det här laget själv, däremot kan jag nog säga att din sjukdomsinsikt varit noll.

  Hoppas nu att du låter din kropp läka, och gör den inte det efter lång tid som de nu kmr att ta om du ska samla ihop dig helt och fullt så ska du nog tänka över ifall du måste byta yrke där du bara är tillgänglig vissa tider och kan stänga din dörr för dagen.

  Önskar dig allt gott med vad som komma skall ❤️

 15. Marie – att hyra bostad i Stockholmsområdet är ju något av det mest oekonomiska man kan göra. Så att få möjlighet att köpa ett nytt hem till en rimlig penning låter som en utmärkt lösning. Dels får My och Lilleman möjlighet att slå sig till ro, dels får My lägre utgifter varje månad.

  My – grattis till ert fina lilla hus. Så mysigt! Klokt av dig att ta hjälp vid flytten. Tog nästan kol på mig när vi skulle göra det själva. Gör aldrig om det! Småsnålt som du säger.

 16. Herregud, blir du inte vansinnig på alla som skriver här och lägger sig i saker de inte har med att göra. Hur kan du göra det o det o det o det? Gör så här istället, läs detta, gör si nej detta är bättre osv osv, jag skulle bli vansinnig, ett tips, sluta förklara dig för alla avundsjuka tokstollar.

  Jag säger istället stort grattis till ert nya fina boende, så ljuvligt, måste ju bli underbart att bo i ett hus än mitt i vasastan med alla avgaser och skit. Tänk vilket lugn du får här, och framförallt det kan inte bli bättre för din son, vilken enorm trygghet för honom. Det är ju underbart att få möjligheten att kunna flytta in i något helt nytt sprillandes, alltså bara den doften av nytt, OMG.

  Ps. Tänk vad en söt liten soffa skulle vara fint på framsidan av fönstret. Gulligt. Som florist kommer du att ha den finaste gräsmattan!

 17. Marie, vad är det för ogenomtänkt kommentar du väljer att skriva?!
  För, om man tänker lite extra och dessutom långsiktigt. Så är det väl ett alldeles utmärkt val ifrån My’s sida!!!

  BERÖM henne istället!!!!
  Men jag förstår varför du skriver som du gör 😁

  Dem flesta vågar inte ens ta i hälften av vad My gör!!!
  Och bara för att man har den diagnosen My har, så betyder det inte att man är svag eller fortfarande måste ta sig igenom vissa saker för att kunna må bättre.
  Så LYFT HENNE ISTÄLLET!!!! Varför ens följa någon som man väljer att bemöta så som du gör?!?
  Skulle aldrig i mitt liv få för mig att kommentera som du gör!!!!

  Och till dig My – min vän ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ DU HAR GJORT HELT JÄVLA RÄTT 💪🏽🙌🏽👌🏽👍🏽❤️ Inte alla ensamstående egenföretagare som har ditt driv och tålamod 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
  Och du VET att det brinner för dem missunnsamma 😂😂😂
  LEV DITT LIV tjejen detta kommer bli sååååå jävla fantastiskt bra för dig, Ludvig, Svea, Sture, Stina ❤️❤️❤️❤️❤️
  Och Jonas som tar rygg på dig! Fortsätt var din egna ledare – JAG TROR PÅ DIG vännen 😘

 18. nn –

  Det är människor som DIG – man bara ÄLSKAR 👍🏽💪🏽👌🏽🙌🏽😘🥰😍

  Så fint skrivet!
  Tack för att du är snäll mot min vän🙏🏼

  Mvh Anna.

 19. Charlotte
  JUNI 7, 2020 KL. 1:15 E M
  Ja, det är ju inte första ggn du får professionell hjälp pga utbrändhet. Tänker att vad kan man göra för dig nu som man inte kunde innan? Det måste bero på att du helt enkelt inte följt de restriktioner du blivit tilldelad och gått din egen väg ändå..

  WOW!!!!!!! ännu ett praktexempel på ren elakhet…
  INSIKT NOLL / kan DU verkligen applicera på dig själv! My good 🤦🏻‍♀️
  DU bör nog tänka över om du ska fortsätta att följa min vän My över huvudtaget?!!!!!
  Hur gammal är du egentligen?
  Är du under 15? Då är du förlåten annars – Crawl back to where you came from 👋🏽😂👋🏽😂👋🏽😂👋🏽😂

 20. App app app Anna Book, jag menade verkligen inget ILLA!!! Jag tror att du läser mitt meddelande med agg pga att du redan är inställd på att jag var elak. Jag har läst bloggen rätt länge och läst några ggr om hur my berättar om hur hon sökt hjälp för sin utmattning.

  Redan efter ett tag är hon på banan igen. Jag tänkte då när jag läste om att hon hamnat där igen med all förståelse vad det är som gör att hon tror att det blir bättre den ggn? Jag själv har varit nära väggen och gått och fått hjälp men jag kunde inte ta det till mig fullt ut och snabbt var jag där igen.

  Får nog ändå hålla med media bilden av dig ändå att du verkar vara en aggressiv och oskön typ,

  Ska INTE krypa under någon Sten Anna. Jag stannar ute i solen och fortsätter följa bloggen. Tji !

 21. App app app Charlotte ( lite lagom anonym ) ☺️
  Jag tror du dömmer mig utifrån som du själv säger ” Mediabilden ” och läser in att jag läser ditt meddelande med agg.

  Det stämmer inte.
  Reagerade bara på din ton och den smått förtäckta omtanken –
  Jag förstod att det var vad du vill att man ska tro när man läser ☺️

  Men, jag håller fast vid att du fortfarande hade kunnat formulera dig på ett mjukare och vänligare ton – så du fick jag en dos av din egna ton &
  klart du kommer fortsätta läsa My’s blogg – hade aldrig trott något annat 🤦🏻‍♀️😂😂😂😂

  Hare bra 👋🏽👋🏽👋🏽 från en stolt oskön, men ändå jävligt skön vän 😁☺️😁

 22. App app app Charlotte ( lite lagom anonym ) ☺️
  Jag tror du dömmer mig utifrån som du själv säger ” Mediabilden ” och läser in, att jag läser ditt meddelande med agg.

  Det stämmer inte.
  Reagerade bara på din ton och den smått förtäckta omtanken –
  Jag förstod att det var vad du vill att man ska tro när man läser ☺️

  Men, jag håller fast vid att du fortfarande hade kunnat formulera dig på ett mjukare sätt och med en vänligare ton – så du fick en dos av din egna ton tillbaka & den tog skruv märker jag.
  Klart du kommer fortsätta läsa My’s blogg – hade aldrig trott något annat 🤦🏻‍♀️😂😂😂😂

  Hare bra 👋🏽👋🏽👋🏽 från en stolt oskön, men ändå jävligt skön vän 😁☺️😁

  Skickade på nytt – eftersom jag i efterhand såg lite formuleringar som blev knas 🤪

 23. Till Anna!

  Tack tack för fina ord. Man blir själv helt vansinnig på alla som ska hacka o ifrågasätta de beslut My tar för sig o sonen, hon ska inte behöva förklara sig överhuvudtaget.

  Finns inte många ensamstående mammor som kämpat som hon har fått göra utan stöd av syskon föräldrar eller övriga släktingar. Fått köra hela racet själv, helt otroligt att hon bara orkat är en gåta, och dessa förbaskade långa körningar mellan Sthlm o Öland i åratal i ur och skur o snöstorm, hur har hon bara orkat??? O helt på egna ekonomiska ben? Sitter många avundsjuka haters där ute i medelåldern som i åratal gottat sig i hennes kämpande o bara skrivit skit om henne på sina bloggar, men nu sitter en hel del av dem själva i klistret. Förr eller senare ska man veta att man får alltid tillbaka den skit man kastat på andra på ett eller annat sätt.

  Tycker det var urgulligt av My:s kille att skriva så fina rara visitkort han kan dela ut bland sina vänner. Hennes kille har ju också varit fin som ställt upp när de var sjuka o det har säkert retat dessa gamla medelålders bloggare, allt My har gjort har de retat sig på.

  Därför är jag verkligen så glad för My o pojkens skull, att få flytta in i ett hus som luktar nytt, herregud rena drömmen, o vovven kommer att bli glad att slippa gå i trappor, han kommer att älska den mjuka fina gräsmatta som My säkert kommer att anlägga.

  My har gjort ett toppenbeslut för pojkens skull, så tryggt detta kommer att bli för honom.

  Alla olyckskorpar borde försvinna från denna bloggen, o klaga inte en enda gång till på att My ”du bör dra ner på ditt datoranvändande, My du tar för mycket bilder” osv osv, fatta en gång för alla, att det är hennes jobb, som inte är mera annorlunda än alla andra influencers som uppdaterar sina liv varje dag, och det kan hon göra från sin bostad, vet hut istället med ert klagande, vet sjufalt hut!

 24. Till Charlotte!

  Behåll du dina egna ”värderingar” om My som du gjort. Det är sådana som du, som bara drar ner folk, bara försöker få My att känna sig osäker, men det lyckas du nog inte med du.

  My är säkerligen i goda händer för sin utbrändhet så bry dig inte om att göra en egen värdering också om att ”hon borde byta jobb”. VAD vet du vad som är bäst för My, ta dig inte ens rätten att lägga dig i vad hon jobbar med eller borde jobba med. Alla här ser av vilken anledning du skriver som du gör. Finns många här som utger sig för att vara ”låtsasdoktorer”, fatta att alla ser vad ni håller på med. Ägna dig åt något annat trevligare istället. Du borde inte gå in här på bloggen bara för att kritisera och försöka göra My tveksam vilket hon inte är heller, hon är starkare än någon av oss alla här som hon har fått kämpa.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..