Sveas första promenad till skolan, första besöket i träningsstudio och jakten på det gemensamma boendet!

Lyckans lycka!!! 😭❤️ I helgen hämtade vi våran älskade lilla Boston 🐶 Jag känner mig som nybliven småbarnsmamma 😅 Jag har nämligen glömt bort hur det är att ha både småbarn och valp ( åren går 🙄😎)

Idag har vi haft en skön mysdag. Jag har ju fördelen att kunna jobba mycket hemifrån. Ännu mera nu när det är Corona. Så mellan min online tjänst, tränings och kostupplägg så har jag varit ute med Svea 🐶 Lilleman var en stolt mini-husse som promenerar med Svea till skolan….

Stolt kille utanför skolan 🏫👆🏻

Jag har även kört mitt FÖRSTA pass i studion. Det gick ärligt talat sisådär. Körde lätta vikter, lugna rep men fick ändå upp FÖR hög puls 😩 Ska köra rehab tillsvidare….. Men var ändå glad för den prestation som jag gjorde

Jag promenerade en stund på löpbandet för att vänja Svea vid ljudet. Så fick hon ligga lös i sin transport bur. Men när jag började lyfta vikter så stängde jag den, för att ta det säkra före det osäkra så att hon inte hamnar i kläm… Allt vi gjorde idag var egentligen för att börja vänja henne vid studion. Doften, ljudet osv. Det gick jätte bra 😄💪🏻

En kaffe med Kin 💞 På Lidingö. Kvalitetstid 💞

Nu när Ludvig flyttat upp på heltid och jag släppt pendlingen till öland helt så har ju livet tagit en annan vändning. ( Självklart kommer vi att hälsa på våra nära/kära där nere och spendera viss ledig tid för) men inte denne trend påfrestande pendlingen o vardagen!

Jag har genom åren fått en del kritik för att jag flyttat en del. Jag kan säga att ingen är mer trött på det än jag!!!! MEN, utan att. ETA hela situationen eller omständigheterna så bör man inte kritisera/kasta skit på mig för det. För i vissa lägen har jag ärligt talat inte haft några val. I andra situationer har jag prioriterat och satt Ludvig framför mig själv och mitt eget mående…. Det kommer jag ALLTID att göra. Men att nu kunna göra det men samlad på ett ställt är såååååååå välbehövligt för mig 😭❤️ Jag börjar sakta men säkert få pusslebitarna på plats för att lyckas skapa det lugna tillvaro som under x-antal år varit en dröm. Så till er som kritiserar mig….. Ta ett par steg i mina skor, så ska vi se hur ”kaxiga” ni är.

I ÅR har jag haft dubbla utgifter dubbla boende kostandet, hyra, el, uppvärmning, försäkring, osv. Detta har också dragit med sig en stress och ett omsättningskrav. jag borde f*n ha en eloge för att jag klarat av detta!

Nu ska jag vara riktigt ”osvensk” och skryta med mig själv…. Men jag är långt ifrån perfekt…. Men jag har alltid gjort allt och lite till för att min familj ska ha det bra ❤️

Nu ska jag börja prioritera mig själv lite mer… Ni vet, syrgasmasken…. ( ”Hjälp dig själv innan du hjälper andra” )

Tack vare dom ändrade förutsättningarna så KAN vi investera i en gemensam bostad. Jag kunde ändliges skaffa min hund ( Svea 💞🐶) Jag och Jonas skulle kunna skaffa gemensamt barn om vi kommer för det…. Innan var livet så spretigt, jag och det tog extremt hårt för mig.

På senare tiden har vi varit på visningar. Flera har varit online pga av Corona. Andra har vi fått boka ”privat visning” ☺️ Jakten på den ”perfekta” bostaden är i full gång…. 🏡 Sen vad man drömmer om och vad man har möjlighet till är ju två skilda saker 😅. Men jag vill bara ha lugn och ro. Få landa och se Ludvig växa upp i ett mysigt område med en massa kompisar. Helst med en liten trädgård där jag kan lita Svea springa fritt, pyssel smed blommor och dricka mitt morgonkaffe ☕️. Mmmm… som ni förstår. Det är en hel del i görningen för våran lilla familj😌

Men alltså HUR söt är inte hon?!

Vi åt middag på tacobaren i Täby med Jonas ikväll…. 🌮 Sen visning…. igen 🏡

Jonas som aaaaaaldrig ville ha någon som hade barn. Katter och absolut aldrig skulle skaffa hund 😅 Han har ändrat sig…. På ALLA plan 😎❤️ – Det är min indian det😌

Någon fick en oroe-shake till efterrätt! 😅

Nu ska jag sova….. Har lovat mig själv att köra skärmfritt och prioritera sömnen. Jag är lite ur balans igen. Sover dåligt. Känner mig väldigt trött och medtagen sedan sjukperiod både innan och efter Corona. Så jag är lite extra ”snäll” mot mig själv just nu ☺️

Stor kram

/ My Martens

27 Komentarer

 1. Wow’ vad fint skrivet och vad härligt att höra om dina/era planer. Jag är övertygad om att de alla kommer infrias med ditt pannben och go men också med din erfarenhet av att strävsamt klara av livet. Du är så värd allt det där. Valpen är så söt och vad klokt resonerat med att vänja den med gymljuden. Jag tycker ni ska bo i Täby, bra skolor, nära stan, fin natur, många träningsintressetade (potentiella kunder 😀) bra hunställe osv. Kolla området Hägerneholm/Ullna på Hemnet. Kram och tack för fina inlägget/ 😊

 2. Fina ni är hela familjen. Så roligt att höra om din planering inför framtiden. Du har kämpat i motvind så många gånger men nu har det vänt. Härligt ❤️

 3. Heja dig, heja er! Blir fan tårögd när jag läser detta. Så glad för er skull att det går på rätt håll med allt. Efter regn kommer solsken. Nä jag känner inte dig men blir inspirerad av att läsa om människor som delar med sig av både med och motgång. Ingen har bara medgång i livet så därför tycker jag det är viktigt att man som bloggare/influencer visar båda sidor. Du ska klappa dig själv på axeln för du är bra! Jag kan inte ens föreställa mig hur hemskt och slitsamt det skulle vara att behöva vara varannan vecka förälder. Ni alla som har ett sånt liv behöver stöttning och inte skit. Allt blir inte som man planerat och då får man göra det bästa man kan, mer kan man faktiskt inte göra. Själv kämpar jag på med mina motgångar och väntar på vändning och den kommer någon gång så länge man inte ger upp, så är det. Så härligt att se Ludwig på benen igen! Glad för varje unge som har ett leende på läpparna. ❤

 4. Livets karusell är ibland för djäklig att härda ut!
  Du är så väl värd att njuta av solsidan i livet nu! För hög fart och tajta svängar kan få vem som helst må illa och hoppa av. Du har själv tagit dig dit du är idag- tänk på det! Med stöd från nära & kära- absolut. Bara du vet hur du slitit och vilka val eller prioriteringar du tidigare tvingats göra på bekostnad av egen hälsa.
  DU är en fighter som inte ger upp! Gillar uppdateringarna i bloggen, att läsa om din och familjens varierande vardag.
  Girlpower! Kram.Å

 5. En valp som inte fått sin tolvveckors-vaccin ska inte vistas där andra hundar gått. En vecka efter den vaccinationen får dom vara bland hundar och promenera i omgivningen. Och inte heller träffa hundar som inte är nyvaccinerade det senaste året.

  Vår dotter har precis köpt valp och veterinären sa att dom inte har tillräckligt bra skydd mot sjukdomar. Och jag håller med, valpsele på hunden så slipper ni dra den i halsen.

 6. Kolla upp om en så liten valp verkligen ska vara ute på det sättet. Tror tyvärr inte heller att det är lagligt att ha den i bur.

 7. Såklart att du ska vara stolt över dig själv💪
  Och det är ju att du flyttat och allt annat som gjort att du är där du är nu.
  Önskar er all lycka!🙂

 8. Underbar söt liten Svea🥰 vilken ras är det? Skönt att höra att framtiden ser ljus ut nu. Det är du verkligen värd💪

 9. Ja underbart att fokusera på något positiv och gemensamt. Hamna nu inte i något renoveringstäsk utan unna er en trygg och snygg bostad. Lycka till ❤️

 10. Grattis till lilla Svea, hon är väldigt söt 🐶😍.
  Jag tycker egentligen inte alls om att komma med ”pekpinnar, men som hunduppfödare blir jag lite förskräckt över vad mycket äventyr Svea dras ut på redan. En liten valp som precis har flyttat från mamma, syskon, välkända människor och trygg miljö behöver 1-2 veckor på sig att vänja sig vid sitt nya hem och knyta an till sin nya familj. Första dagarna ska valpen helst inte träffa några andra människor än familjen. Promenader är inte att rekommendera första veckan, bara ut och göra sina behov på allra närmaste lämpliga ställe (er innergård t ex). Träningsstudion hinner hon ju vänja sig vid sen, viktigt att hon vänjer sig vid er först för att bli trygg.
  Det är absolut härligt med en trygg och social hund som man kan ta med sig överallt, men för att komma dit så måste man ta det lite lugnt i början 🤗.
  Bara några råd i all välmening.

  Sen det där med att man inte skulle kunna ha halsband på valpen, det kan man visst. Lär man hunden att gå i koppel på ett bra sätt, så finns det inget hinder för halsband. Det finns negativa sidor med sele också, fel sele kan t ex hindra valpens rörelser och därmed också dess utveckling.

  Lycka till med lilla Svea och ert bostadsletande 🐶🌺!

 11. Ghita, så himla fint och bra skrivit! Det är tydligen en konst att kunna ge konstruktiv kritik på många bloggar men DU klarar de med bravur 👍💕

 12. En lugn start! Ge din nya familjemedlem lite andrum när ni kommer hem. Det har hänt otroligt mycket för den lilla valpen: mamma och alla syskon är nu utom synhåll, nya dofter, personer och intryck ska mötas vart man än vänder sig.
  Listan över nyfikna personer som vill träffa familjens nya stjärna kan göras lång, men låt helst valpen slippa besök den första veckan. Den behöver först och främst få lära känna sin nya familj, inte alla vänner och bekanta.
  Vänta även med att dra med dig valpen ut på äventyr innan den känner sig hemma och har lärt känna er. Det finns tillräckligt med nya intryck i det nya hemmet för en liten valp!

 13. Ghita, tyvärr lyssnar inte My på dig. Valpen har inte varit i sin ny familj mer än 5 dagar och dom var runt med den i olika nya miljöer och nya människor.
  Hur är det med hundvanan My?

  • Jag har haft hund i större delar av hela mitt liv…. Min förra hund blev 14 år.

   Jag är ringrostig med valp, men löser det på bästa sätt ❤️

   Svea är redan trygg, mysig och nyfiken på livet. Hon sover, äter och följer sin ”kurva”. Hon är glad, busig och precis som en valp ska vara . Alldeles underbar…. hon äter som hon ska, bajsar som hon ska. Dricker som hon ska, sover och gör majoritet av sina behov ute…. TROTS att hon är så liten.

   Förutom det så är hon duktig på att gå i koppel. Inte heller rädd för katterna, barn eller dammsugare…

   Så jag skulle säga att hundvanan är bra, och vi alla mår bra 😉

   Så ta du dina syrliga kommentarer och behåll dom för dig själv…

   Jag fattar inte grejen med att sitta anonymt och kritisera…
   Så j*kla onödigt! 🤷‍♀️😅

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..