Febern håller i sig, tid för röntgen och provtagning. Fortsatt utredning…

Hej på er!

Sjukstugan håller i sig🤒 Det går upp och ner som i en berg o dalbana…… Om vi bara tar idag som just ett exempel. Feber fri i två omgångar, där emellan helt slut….

Han vaknade med feber. Vilade och sov halva förmiddagen, sedan vid ca 11 tiden feberfri 🙏🏻 Jag gjorde mellis och ”tvingade” ut honom på innergården….. Jag vet att vissa skrivit att jag absolut inte ska göra just det. Men då läkaren säger att jag ska göra det , så har jag valt att lita på just det 🙏🏻❤️

Sagt och gjort. En mysig fika i solen på innergården 🙏🏻

Jag har satt igång med mitt kostschema…

för våran karantän plus min egen sjukperiod redan innan Coronan slog till har satt sina spår. Ni som följt mig länge vet att jag både opererades, fick komplikationer och sedan influensa typ B 🙈 Alltså detta året kommer gå till historisk för oss vad det gäller just sjukstuga!!!

Jag är så extremt trött mentalt, mitt psyke har varit på bristningsgränsen av både oro, inre stress och rädsla för ovissheten.

Förutom rädslan för Ludvigs mående , så har vi varit helt isolerade på 49 kvadrat väldigt, väldigt länge.

Så jag har både gått upp i vikt, tappat styrka och kondition. Så därför har jag nu gjort i ordning ett kostschema till mig själv, så inte detta spårar ur fullkomligt 😂

Plus att jag kopplar in stegmätaren och ska försöka röra mig så mycket som möjligt🙏🏻 promenader när Jonas är hemma. Och innergården när vi är själva 👊🏻💪🏻

– Pannben påkopplat!!!!

Någon som inte gått upp i vikt, utan tvärt om, gått ner i vikt är Lilleman. det är över 40 dagars sjukstuga och vi är inne på 6:e veckan…..

Idag ringde läkaren upp igen. Vi har fått tid på torsdag för röntgen, ultraljud och uppföljning på provsvaren, samt ny provtagning….

Vi har kunnat utesluta vissa jävulska sjukdomar som lättare på ångesten för min del 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Vi har alltså fått svar på en del, men inte riktigt alla.

Men man har ännu inte hittat ”felet”. Ingen förstår varför den där j*vla febern inte försvinner!!! 🤒

Summeringen är att man tror att han redan haft Corona viruset, blivit frisk och åkt på någonting annat. Han snabbsänka har varit skyhög, men på senaste provet har den gått ner 🙏🏻

Dom vita blodkropparna är förhöjda, dom ena är förhöjda och dom andra är nästan normala. Gången efter visade proverna tvärt om, dom som varit höga var nu låga och dom som varit låga hade stigit i höjden…. Detta innebär alltså att man ser att hans immunförsvar kämpar för fullt 💪🏻👊🏻 Men mot vad, ingen som vet? 😭💔🤷‍♀️

På torsdag åker vi in igen, sedan uppföljning med läkare och i värsta fall kommer han få läggas för ytterligare undersökningar.

Om han inte blir bättre eller man hittar ”felet” innan. Det knät sig i magen när jag hörde läkaren säga det. Jag frågade kvickt om jag fick följa med. Så när läkaren sa att jag fick det, så kändes det bättre . Isåfall planerar man det, och jag fortsätter att lita på experterna och gör som dom säger ❤️

Idag har jag haft min bästa dag på länge 🙏🏻

Jag har varit på en promenad när Jonas var hemma, och både han och Ludvig sov.

Jag gick upp tidigt, för att undvika alla människor. Jag gick redan innan 07:00 och möttes av solens varma strålar…. jag gick hela vägen förbi Karlbergs slott, mot hornsbergsstrand, och vidare en bit till…

-Det tog mig ca 1.15 min och var såååå skönt!

Skillnaden nu mot innan är att jag inte behöver vara isolerad. Ludvig är frisk från Corona, men är väldigt sjuk i gud-vet-vad🤷‍♀️ Så vi ska naturligtvis inte träffa andra människor, främst för att Ludvig som redan är extremt nedsatt INTE får åka på något nytt!!

Därför träffar vi bara Jonas, och om jag tex går till apoteket ( behöver köpa bedövnings plåster inför nästa provtagning) Så använder jag både handskar, håller avstånd osv. Vi tar det säkra före det osäkra 🙏🏻

Men att få komma ut, utanför innergården och proverna längsmed vattnet känns så underbart att jag orden inte kan beskriva känslan rättvist🙏🏻 – Lycka!!! ❤️ Det ger mig energi att vara stark här hemma för Ludvig! 💪🏻

På bilden ovan har jag en paprika planta! 👆🏻

Jag har nämligen varit på Ludvigs skolan träffat fröken och lagt en plan….. Ludvig har lika många andra som är hemma precis som vi halkat efter. Men nu har vi fått hem läxor, i iPad och den där plantan 👆🏻

Jag är uppriktigt livrädd över att Ludvig ska behöva gå om🥺

Han har vid årskiftet flyttat upp från Öland hit, och hade precis börjat komma in i sin nya klass…… Så det vore förödande. Dessutom är han född den 4 januari, och är nästan ”störst” i lössen, så skulle han gå om så skulle han bli en ”jätte” för dom som är då en årskurs under.

Därför ska vi göra så gott som vi kan med läxor här hemma 🙏🏻❤️ Om vi tex lägga in på sjukhuset så kan vi ändå ta med läs läxan , iPad osv…. Just att det får som en berg o dalbana gör ju att det är svårt med rutiner. Igår sov han tex hela eftermiddagen, ändå kunde han sova över på natten. Nu när jag skriver denna ligger han och sover också ….

Men men. En dag i taget just nu 🙏🏻

Det var alltså dagens status uppdatering. Ganska likt övriga dagar. Men det kändes bra att få komma ut, njuta av solen. Dagens ”höjdpunkt” var att träffa fröken och lägga en plan framåt 😊

Att ta tempen har blivit en naturlig del i våran vardag…. Det gör han även själv emellanåt och på något konstigt sätt så har vi hittat nya rutiner . I sjukstugan trots allt …

Jag handlade på Ica. Skriver lista och är noga med att endast handla när jag behöver. Jag går ut, strax innan stängning för att undvika att träffa folk även här… Jag unnade mig en billig 59:- bukett. Blommor gör mig gör och jag klippte ner den så att den räckte till två buketter…

– Fint va? 💞😌

-Tack för att du finns 🙏🏻 ❤️

/ My Martens

32 Komentarer

 1. Skönt att ni kunnat utesluta en del allvarligare saker. Hoppas att ni får svar på vad som orsakat feber m.m men bli inte alltför förvånad om ni inte kommer att få mera specifika svar än mest troligt Corona och sedan någon annan säsongs fluensa efter det.
  Att Ludvik och flera i klassen kommit efter skolarbetet efter flera veckors sjukdom är inte svårt att förstå. Det måste skolan kunna lösa genom att vissa saker, ämne får göras i sommar hemma eller sammarbete med fritids. Det är mycket speciella tider som råder nu så att Ludvik ska måste gå om en klass kan jag inte tänka mig. Går säkert att lösa.Stäm för säkerhets skull av med lärare, rektor. För en elev som haft kämigt att följa med i skolplanen och blir hemma mer än en månad kan det bli tufft men att gå om en klass är mycket ovanligt. I de fall det sker är det för elevens bästa.

 2. Klart ni ska vara ute och få lite frisk luft, skönt för er bägge två!
  Frisk luft har ingen tagit skada av.
  Krya på er

 3. Det blir bra! Vilka kämpar ni är! Ludvig, du är verkligen duktig! Kämpa på! snart är du frisk och kan busa med kompisarna igen! My, kämpa på! Snart är allt bra och du är en jättebra mamma som snart skrattar gott när Ludvig busar med kompisarna igen! Kram

 4. Hej lider med er men det går ju lite lite framåt Har läkare testar de luriga virusets twar och sorkfeber Det sistnämnda kan finnas i tex vedtravar lurigt Vet personer som gått med dessa Ofta glesbygd skog och ved Så kanske inte storstad läkare tänker Bara en tanke Du är en fantastisk mamma och människa kram från inland /kust Helena

 5. Frisk luft har aldrig varit farligt!Förr på epidemisjukhusen fick d ligga i sina sängar ute en stund på dagen!Hoppas allt löser sig snart.Ni är ena riktiga fighters!!

 6. Hejsan! Fint att se att ni kan vara ute i korta stunder! Var inte orolig över att L måste gå om en klass. I ”värsta” fall kan han ta igen lite under sommarlovet. Det löser sig. Nu ska han bli frisk, sen löser sig det andra. Kram på er 🙏🌸💕

 7. Tack för att du är så fantastisk på att uppdatera hur det går för er tankarna är ju ändå där hos er och hoppas att det snart kommer en lösning. Ni är så duktiga på att kämpa. Håller tummarna för att det snart löser sig. Kramar !!!

 8. Härligt att höra att vissa hemska sjukdomar kunnat uteslutas! Jag tror att han snart är helt frisk, din lille grabb.

  Måste ändå berömma dig för att klarar hålla din positivitet så bra som du gör! Du är verkligen helt fantastisk och jag är så grymt imponerad av hur du hanterar hela situationen.

  Kram

 9. Som vårdnadstagare måste du alltid vara med ditt barn på sjukhus (iaf upp till 16). Dvs inte som förr i tiden då barn blev inlagda och man kom och hälsade på. De enda gångerna man inte får vara med är vid livshotande tillstånd där vårdpersonalen måste behandla barnet.

  Måste säga att det är märkligt att de inte ens testar honom mot Corona utan tror att det är något annat? det finns ju hur många som helst som varit sjuka såhär länge i covid19. Man kan ju testa och ändå leta efter annat men självklart borde de ju även utesluta det mest uppenbara. Ifrågarsätter inte dig nu utan undrar bara hur de läkarna resonera (har själv varit i sjukhuskarusellen i över två år med mitt barn som blivit allvarligt sjuk och fortfarande är. Men jag litar inte alltid på läkarna då vi fått uppleva många misstag som de gjort. Och nu har vi insett att vi måste ifrågasätta när något inte låter helt uppenbart.)

  Vita blodkroppar kan åka berg och dalbana mycket och det är jättesvårt att tyda dem. Ibland hinner kroppen helt enkelt inte med och därför kan de vara så olika. Mitt barn hade så höga antal av vitablodkroppar i ryggmärgsvätskan att de i princip indikerade på blodcancer. När provet togs om var de nästan tillbaka på det ”normala” (nu är det inte normalt att ha vitablodkroppar i ryggmärgsvätskan men för vårt barn så är det nästan det..)

  Håller tummarna att Ludvig snart är tillbaka.

 10. Härligt att ni får lite lugnare stunder emellanåt då febern går ner , hoppas verkligen den ger sig helt snart förstår att ni måste vara helt slutkörda båda två nu . Men nu håller vi tummarna för att det vänder . Jätte fina blommor 💕 kram till er båda 💕

 11. Hej. Jobbar i skolan, han kommer inte att behöva gå om årskursen. Jobba hemma när ni kan, ha en tät kontakt med pedagogen. Då blir det bra ska du se.

 12. Är man väldigt sjuk blir man ju inlagd. Ja det är många frågetecken för dej och oss läsare. Och att det tagit sån tid med prover.Jag hade gått privat istället. Hoppas nu snart han blir frisk.

 13. Känner med er. Mina två barn, 5 och 8 år, har nu haft feber i en månad. Det går upp och ner, men de är aldrig feberfria mer än en dag i sträck. Vi har läkarsamtal på fredag. Fruktansvärt är det. Hoppas din kille kryar på sig snart!

 14. Ludvig kommer troligtvis inte alls behöva gå om. Det är otroligt ovanligt att barn får gå om och om det handlar om en tids sjukdom så skulle jag säga att det inte finns med på kartan.
  Jag har jobbat i skolan i 15år och har bara varit med om att ett fåtal elever gått om. Då har det handlar om barn som är födda sent på året och mår bra av att få ett år till i förskoleklass. Eller barn som har stor socialproblematik och i princip inte varit i skolan alls under flera år.
  Släpp den oron!

 15. Du är en underbar mamma. Hoppas allt går bra nu på torsdag på sjukhuset så ni får reda på vad de kan vara för fel på lille mannen de är så synd om honom. Kram till er båda o lycka till på torsdag ♥️🌞♥️

 16. Härligt att ni har fått en del provsvar som gjort att ni kunnat utesluta vissa allvarligare sjukdomar. Jag hoppas att röntgen och ultraljud kan visa något, absolut inte för att jag vill att han ska vara sjuk, utan för att ni få en vishet i vad han lider av och kunna behandla det. Jag tror att ovissheten många gånger kan vara värre än att inte veta.

  Jag tror att lite luft och sol gör honom gott, förutom att få lite bra D-vitamin så får han ju även lite mer miljöombyte än att bara ligga i sängen. Vad är det som gör att de misstänker att han haft Corona och nu åkt på något annat och inte bara att febern försvann och återkom igen (så det är samma sak fortfarande). Det är inte riktat som något negativt mot Er utan jag är bara nyfiken på hur de kommit fram till detta utan att ta det provet?

 17. om det är röntgen ”buk” så är d lever mjälte njurar o man kan ofta få indikation snabbt. dom börjar väl där o sen kollar vidare. tycker så synd om er! sån kämpe du är jag hade nog hamnat på psyke.. krya på er! hejja Ludvig!! bli frisk nu!!

 18. Köp en digital örontermometer!

  Det ger säkrare temp! Vårt bästa köp!

  Krya på er!

  Ingen behöver gå om för några veckors sjukdom. Dessutom var ju en vecka påsklov. Ta hem arbete och jobba ifatt i lagom takt, lite varje dag.

  Dessa tider/denna vår är ju väldig speciell och annorlunda för alla.

 19. Har de nu uteslutit Corona för L? tycker det låter så konstigt att de inte tar det testet på honom utan bara en massa andra prover, röntgen etc… jag vet att de inte kan testa alla, men han är ju så sjuk så det känns ju inte ”dumt” att göra de testet på L menar jag.

  Kan man se på test om man har haft Corona? Tänker att denna gången i så fall är sviter efter det.

  Inget illa alls emot dig My, var bara en tanke som slagit mig länge nu.

  Hoppas ni snart får reda på varför han har så mycket feber. Styrkekramar till er ☀️💛🙏

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..