Karantän dag 39, Ludvig är fortfarande sjuk, vi inväntar provsvar, och tar en dag i taget…

Såhär mår Ludvig nu, karantän dag 39 …

Hej på er!

Förlåt för ”blogg tystnad”, men jag behövde verkligen få logga ut….. Precis som Jag har skrivit innan så är bloggen min ventil, den har varit en del av både min verksamhet, men också en trogen skugga av min vardag i både med och motgång. Det finns alltid dom som ”tycker och tänker” kring oss som lever med våra sociala medier, och precis som med allting annat så är det upp till var och en,

Jag personligen delar med mig ganska öppet, även om jag såklart har en viss integritet. I denna enormt påfrestande situation så har jag också hämtat energi, och känt stöd ifrån ER🙏🏻❤️ TACK!

Många föräldrar har hört av sig och delat med sig av olika erfarenheter. Med liknande situationer. Många har delar med sig av just sin personliga erfarenheter från Corona. Majoriteten har skickat krya-på-dig hälsningar till Lilleman 🙏🏻❤️

För när det väl kommer till kritan så spelar ju ingenting någon roll när våra barn är sjuka. Den maktlöshet, och känslovågorna mellan hopp och förtvivlan önskat jag inte min värsta ovän!

När Ludvig inskjutande fort, och hamnade på sjukhus första gången. Så misstänkte man Corona, då alla symtom tydde på det. Vi kom in 3 dagar ”för sent”. Precis efter att man beslutat att inte låta testa. Sedan har ni hängt med i turerna. Saken är den att man fortfarande tror att Ludvig har haft Corona, blivit frisk ifrån det, och nu insjuknat igen. Han hade ju några dagar som ”frisk” , dvs utan feber, hosta och tidigare symtom….

Men i det stora hela så är vi nu inne på 6:e veckan, med hög feber i totalt SEX veckor plus 1 dag. Minus 2 ”friska” dagar emellan…. Jag sitter som på nålar här hemma. är standby på telefonen för att invänta röntgen tid. Inväntar vissa provsvar som ännu inte kommit. ( vi var ju inte tre dagar förra veckan också) . Jag försöker att ignorera det faktum att vissa provsvar är så allvarliga att jag inte ens klarar av tanken att dela med ovissheten kring dessa. Många saker har ”bockats av” , och uteslutits. Men vården är tungt belastad, och jag får lägga band på mig själv för att klara av att vänta, och vänta….. 😫💔🤷‍♀️

Idag är första dagen som Ludvig är feberfri sedan imorse ( ”peppar peppar”) . Han hade feber inatt, han frossade och gick upp mot 40,05. Men idag har tempen legat normalt… Nu ligger han och sover. Han är mycket trött. Men det är ju såklart inte konstigt…. 6 veckor i isolering, med feber hade gjort vem som helst trött!

Jag personligen får verkligen bita ihop för att inte deppa ihop fullständigt. Ovisshet och isolering är två saker som utmanar psyket enormt! Men det enda jag bryr mig om är att han sak bli frisk, och att vi ska kunna utesluta det värsta av det värsta🙏🏻

Jag saknar såklart mitt ”liv” , min vardag osv. Jag har en helt nyöppnad träningsstudio som bara står där och blöder ekonomiskt… Varenda träningsresa jag har utlandsresa är inställt, varenda träningsevent är inställt, så ekonomisk kommer detta året såklart att bli en utmaning!

Men det är SÅ sekundärt!!!!!! Låt bara min unge bli frisk, igen! Så ska jag aldrig klaga, utan gladeligen leva på vatten och bröd om det krävs! 🙏🏻❤️😭💪🏻👊🏻

Jag längtar efter min Mamma! Jag vill kunna åka till min riktiga mamma i Vadstena, och bara vara några dagar! Det är den bästa ”semestern” jag kan önska mig!

Så just nu försöker jag bara att ”hålla ihop det” och göra det bästa av situationen. Jag har tittat på den ena filmen efter den andra med Ludvig. Jag gör roliga frukt tallrikar somnade ut som gubbar! Jag skämmer bort honom med isglass i massor! Tänder ljus på kvällen för att skapa ”mys-känsla”. Håller om honom när han är ledsen, lyfter honom när han har energi….

Denna helgen i Täby, så har vi gått ut 1 gång på förmiddagen, och en gång på eftermiddagen. ( på läkarens rekommendation ) Så skulle vi gå ut ÄVEN om han hade feber. Bara vara ute en stund, sitta o solen, andas frisk luft, få lite D vitamin och se hur grönskan kommer fram. Då jag slappande av hemma hos Jonas, ( min särbo) så sov jag mitt på dagen….. Jonas lagade maten och jag passade på att logga ut från allt. Så jag känner att jag lyckats ladda om batterierna 🙏🏻

Vad det gäller Ludvig så har alltså febern börjat komma och gå, och sedan ca 08-09 – tiden imorse så är han feberfri! Han ligger bredvid mig och sover nu i skrivande stund. ( 14:57) . Men han är ändå något piggare…. Vi är fortsatt standby på telen, läkaren håller rosa uppdaterar kring provsvar, och vi väntar tid för röntgen🙏🏻

Ja, det var nog allt…… så med andra ord, vi kämpar på! Det går framåt…. Och jag uppskattat DIN omtanke 🙏🏻❤️

Senare ikväll, eller imorgon bitti kommer det ut ett riktigt roligt samarbete. Något jag sett framme mot att dela, och det gäller en app som jag själv använder dagligen. Jag kämpar på med de samarbeten som jag kan sköta hemifrån, jag gör bara det jag verkligen står bakom, och mina sponsorer har varit fantastiska under denna uttalande situationen! Tillsammans hjälps vi åt!

-Kram på er, tack för att ni finns 🙏🏻

/My Martens

48 Komentarer

 1. Fy va kämpigt ni har det.❤
  Tycker du fått kämpa med mycket i ditt liv så man tycker ju verkligen att ni kan få lugn och ro å bara få leva och må bra.
  Kramar från mig

 2. Din son är nog unik som har fått Corona 2 ggr, det sägs i princip vara omöjligt. Han har väl fått två sjukdomar efter varandra, och säkert blivit testad för Corona också, men det drar väl fler läsare att låtsas inte veta.
  Med de symptom du säger att han har borde han redan varit inlagd.

  • Vad pratar du om???

   Det är ingen, varken jag eller läkten som säger att han har fått Corona två gånger!

   Jag tycker att du är en ( ursäkta uttrycket) idiot som skriver och insinuerar det du gör…..

   Min son är allvarligt sjuk. I vad, det får utredningen visa….. att han med största sannolikhet redan haft Corona och fick det för över 1 månad sedan, och att han haft 3 feberfria dagar på nästan 6 veckor…. det vet vi.

   Så nu tar du dina j*vla påståenden och behåller dom för dig själv!

   Välkommen att ifrågasätta sjukvården kring varmt man inte testar, men gå inte på mig om det. Nej, han har inte testats för Corona, och och dom kommer inte heller låta göra det. Pga av folkhälsomyndighetens beslut. Jag litar på Astrid Lindgrens barnsjukhus, det och rekommenderar alla att göra detsamma!

   Mitt tålamod har noll utrymmet för såna som du. Gör dig själv en tjänst och lämna mig, och min oro ifred!

   Den situationen som vi befinner oss i behöver stöd, support och omtanke! Är du inte ute efter att ge just det, så kniper du igen!

 3. Hoppas hoppas han blir bättre nu i veckan! Jag har läst i nyheterna (vad som nu är sant det är så mycket som blåses upp nuförtiden och förvrängs men ändå) att Corona kan verka som att det har försvunnit ett tag men sen komma tillbaka igen. Så man är alltså inte helt frisk utan det blommar upp igen, förmodligen för att viruset är så starkt. Det ÄR konstigt/tråkigt att han inte får ett test så man kan veta, kanske vid det här laget att man kunde testa det tycker jag? Ett Coronatest borde ju vara billigare än alla andra tester ni får kan man tycka… Jag tänker också att vilken TUR ändå att din son är så ung och kan klara detta, en äldre person hade kanske inte klarat sig med en sån här Coronavirus i 6 veckor, och även tur att du inte blev lika sjuk och era katter. Jag såg att det nu är testat att även katter kan smittas och dö och det är ju hemskt. Hoppas att han blir frisk snart och att han blir immun mot Corona igen men det verkar ju som att WHO nu säger att det inte finns någon garanti vilket ju vore galet/hemskt. Krya på er och kämpa!!

 4. Stort krya på Ludvig. Det känns oroande om man har haft feber i så många veckor att räkna sig som frisk för att man varit feberfri en och två dagar. Virus är väldigt små och luriga som kan stanna kvar olika länge i vilande modus latent i kroppen och reaktiveras på nytt när immunförsvaret blir utsatt för överansträngning. Då har viruset lurat oss att vi är friska och på det sättet fått fäste igen och kan ta sig vidare till andra organ och till nervsystemet. Ett exempel är ju munsår från herpes som orsakas av herpes simplex. Ett annat är Epstein barr virus. De som en gång har fått HIV har alltid några få virus kvar som lurar i kroppen. Men med corona är det annorlunda som försvinner helt från kroppen? Men alla virus vill lura kroppen och vi måste lura viruset genom att ta hand om oss.

 5. Fina foton. Den första skulle du kunna lämna in till någon fototävling. Lilleman ser gladare och piggare ut på ögonen. Allt ordnar sig nog till slut med jobb och allt det där. Låt allt ta sin tid! Stressa inte. 🌞🎶 😎🙂♥️🍀 Ha det gott och njut av solen..

 6. Så här skrev du!

  ”Saken är den att man fortfarande tror att Ludvig har haft Corona, blivit frisk ifrån det, och nu insjuknat igen”.

 7. Hoppas han får bli frisk nu! Att ha ett sjukt barn och inte veta varför är verkligen en förälders värsta mardröm. Jag lider med dig. Hur går det för Ludvig och hans pappa nu? Måste vara fruktansvärt även för honom som inte har möjlighet att komma…
  Det är jobbiga tider vi lever i.
  Önskar er det bästa!
  Kram

 8. Hej My, förstår din oro och smärta. När ens barn inte mår bra… då kan man själv inte må bra. Önskar och ber att han ska bli frisk. Kram Maria e

 9. Men Millie logga ut och skippa dina teorier! Det låter som du inte har egna barn,för en förälder skulle aldrig lämna såna kommentarer till en annan orolig förälder! Och ÄR du en förälder så blir JAG orolig över dina barn som har en sån osympatisk mamma eller pappa. Och till dig MY vill jag bara skicka massa stryrkekramar och jag hoppas verkligen att ni får svar på proverna.

  • Man testar vårdpersonal, personer som gör långtidsbehandlingar ( cancerc, leukemi, KOL, m.f) Man testar även dom som dött, om det finns misstanke. Plus att dom med ”samhällsviktiga” yrken också testas vid behov ( vårdpersonal , poliser, ambulansförare osv) så den verkligen statistiken kommer vi aldrig att få…

 10. Mille hade du hängt med från första gången Ludvig va på sjukhuset så hade du aldrig behövt skriva dessa dumheter som du gör. Det var förbjudet att ta Coronaprover när Ludvig kom in på akuten, läkaren fick ta en massa andra influensaprover för att kunna utesluta diverse influensor därav tror de att Ludvig hade Corona. Backa och läs, dra inte dina egna slutsatser. Glöm inte att det handlar om en liten pojke som är helt slut efter denna sjukdomspersen han fått gå igenom inte förglömma My. Krya på dig Ludvig <3

 11. Vilken mardröm ni går igenom 😥 Skickar styrkekramar till er båda och med hopp om att det nu har vänt för honom så han blir helt återställd. ❤️

 12. Som mamma förstår jag precis hur du känner och oavsett vad för sjuk Lilleman är så är det helt oacceptabelt att människor skriver elaka kommentarer.
  Så här kommer värmande kramar från en annan mamma till er båda! 🤗Tänker på er och hoppas på att febern fortsätter att hålla sig borta nu. ❤

 13. Ett litet steg är också ett steg när det går åt det bättre. Omtanke…ja just omtanke är det som behövs! Skickar God natt Kram – lägg den på kudden hos Ludvig/ tant H

 14. Om man testas efter sin död så ingår man i en annan statistik 😣!
  Då ska jag ringa chefen imorgon och säga till om testning för jag har verkligen ett samhällsviktigt (utan apostrofer) jobb.

 15. Lycka till med allt. Vi sitter i karantän på södra Öland. Du måste få ett svar från dr så ni kan få ha en fin sommar.Stor kryakramar till Lilleman. Kram

 16. Jag tror han blir bättre och bättre nu🤞🏻🙏🏻Är det Corona så borde det snart lugna ner sig och jag tror inte att det gick bort utan den är lurig man känner sig bra sen tillbaka till ruta 1 igen, kan t.o.m. ändra sig upp och ner på 1 dag så jobbigt 😩det är en ny sjukdom ingen vet så mycket om den än! Jag har varit sjuk i 46 dagar MEN andningen är så mycket bättre känns nästan helt normal och jag har haft som astma precis som Ludvig, men känner av lite i bröstet eller om det är luftrören irritation och är täppt i näsan, men jag har ätit manukahonunh hela tiden tror den hjälpt mig inte bli sjukare! Jag har sett fler som varit hemma 7-9 veckor! Måste han ta astmamediciner än eller är det bättre i andningen? Stor kram till er båda❤️

 17. Vilka testas!

  Folkhälsomyndigheten: Därför testas inte alla för viruset
  Bara sjuka människor ska testas för coronaviruset enligt Folkhälsomyndighetens nya rekommendation. – Vi måste använda våra resurser för att skydda sjukvårdspersonal och riskgrupperna, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på myndigheten.
  – Endast de som är i behov av vård eller redan är inlagda på sjukhus med coronavirussymptom kommer att provtas, säger Karin Tegmark Wisell, chef för avdelningen mikrobiologi på Folkhälsomyndigheten.

 18. Hoppas innerligt att det vänder för Ludvig snart och att ni får ro 💞🍀 skönt du har Jonas som stöd.

  Bry dig inte om idioter! Dom vet inte vad dom pratar om.

  Styrkekram till dig och Ludvig 💞🍀

 19. Vi är många som längtar efter våra föräldrar och nära just nu och måste avstå, jag längtar ihjäl mig efter mina barn och mina föräldrar som jag inte kan träffa pga Pandemin. Att även behöva se sitt barn må så dåligt och ha sådan hög feber osv som Ludvig just nu, jag finner inga ord för den oron. Men som gammal ”räv” inom sjukvården, kan jag kanske trösta dig med att säga att provsvar som dröjer är ett bra tecken. Önskar att du kunde sova lite lugnare då du var hos din särbo och bra att ni kom ut, med eller utan feber så behövs frisk luft. Hur är hans andning nu? Stor Kram.

 20. Hej! Jag måste faktist försvara Millie här för du skrev faktist så här,

  ”Saken är den att man fortfarande tror att Ludvig har haft Corona, blivit frisk ifrån det, och nu insjuknat igen”.
  Då tolkar man faktist det som att han haft Corona 2 gr.
  Hoppas ni får svar snart på proverna.
  Kram kram

 21. Jag tycker inte att vare sig läkare eller andra ska ”tro” att någon haft Corona. Man bör faktiskt få VETA.
  Det är ren jävla tur att jag är långt ifrån och att jag inte är farmor eller mormor till gossen för då skulle de få se och höra på f-n. !
  Kryapåsig gossen.
  Kramar till er.

 22. Första bilden i inlägget är så vacker. Jag betraktar bilden och låter mina tankar flöda, den säger mig ganska mycket. Speciellt nu i den situation vi befinner oss i. Allt känns så ovisst. En dag i taget känns det som. Planera för framtiden känns långt borta.

 23. Konstigt att du inte får ett test då han om han har corona ff smittar och verkar ha mycket smitta. Vet flera barn som tagit coronatester och dom har inte legat inne utan varit hemma. Fått tid via 1177 och åkt och testa sig i tält.

  Det är otroligt dumt att inte testa L för det då om man inte blir immun och han får det igen och kanske blir ännu sjukare. Man leker med ett barn här. Infektionsprover måste ni ha fått redan och dom måste ha visat noll då det fortsätter utredas och dom inte säger nått om infektion. Har man corona som L då ev haft skulle infektionsvärdena vara skyhöga.

  Hatar att vissa säger TROR. Man tror inte, man ska ta reda på och veta. Sällan man får fram att man till slut inte vet.

  Lider med dig My och L såklart. Hoppas dom hittar felet snart och att det blir bra.

 24. ”tror Ludvig haft corona, blivit frisk och insjuknat igen” med nedsatt immunförsvar är det inte alls konstigt att han däckat igen…även om det inte är corona nr 2 men sjuk iaf…
  Förstår inte varför en del hela hela tiden ska märka ord, leta fel som dom såååå gärna vill slå ner på. Är det inte tufft nog för My ändå att oroa sig över Ludvig utan att ha en massa skator och hyenor efter sig?
  Att ha lite medkänsla för andra är inget man dör av!

 25. Låt oss då slippa ditt eviga kacklande Maria i Kalmar och sluta bete dig som en skata. Vi har tröttnat på dig för länge sen.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..