INSTARGRAM

DIN ONLINE COACH

PT STUDIO TÄBY

Uppdatering från Corona karantän . Dag 11 i sjukstugan….. Inga framsteg.

Hej, här kommer en uppdatering ifrån oss. SJUKDAG 11. Ofiltrerade tankar från mig….

Det har alltså gått elva LÅNGA dagar sedan vi blev satta i Corona karantän och Lilleman insjuknade snabbt 🦠😭.

Nu vill jag vakna upp ur denna mardröm, som det känns som om vi befinner oss i🥺

Statusen är att Ludvig inte mår bra. Hans feber ger inte med sig, jag får ner den mellan febertopparna. Men jag får inte bort den….. 🤒 Hostan är lika envis den😷 Och andningen är tung hela tiden. Andfådd av minsta lilla, och han behöver använda astmamedicin dagligen…

(Nej, har har inte astma sedan tidigare? )

Jag brottas med en oro som jag försöker hålla i schack. Samtidigt som jag försöker bibehålla lugnet 🙏🏻😭 ( Lättare sagt än gjort vissa stunder)

-Jag känner mig maktlös😰

Frågor som snurrar i mitt huvud: när ska det gå över? Hur länge kan man gå med feber innan det blir farligt? Kan det utveckla till lunginflammation? 😳.

Om febern är kvar när vi vaknar imorgon så är det dags för rond 2 mot 1177, ett nytt försök att diskutera alternativen. Någon hjälp måste vi ju kunna få🙏🏻

Oron för Ludvig är självklar. Jag tror att ni är många föräldrar som kan relatera till den ❤️

Sen är det ju det här med att vara i karantän. Att vara begränsad och inte kunna gå ut. Att inte kunna vara med min familj. Vi saknar Jonas 💔 Vi saknar våran vardag och vårat vanliga liv, som känns enormt avlägset just nu 💔

Sen kommer stressen över ekonomin och konsekvenserna som hela Corona-situationen innebär i praktiken. Jag har en nyöppnad träningsstudio @mywellnessstudiostockholm . Alla mina klinter är avbokade, alla eventet, träningsresor osv.

Jag har inget stöd att luta mig emot, det finns ingen försäkring att luta mig emot för inkomstbortfall i en situation som denna… Det bidrar också till en oro 🥺

Men det orkar jag inte ens fundera på, utan jag konstaterar bara att det kommer bli tufft. J*vligt tufft!😫

Jag brukar försöka hålla skenet uppe, vara positiv och stark 👊🏻💪🏻

Men just ikväll känner jag mig maktlös. Liten och ganska ynklig 💔

– Därför vill jag passa på att skicka en KRAM till alla som behöver det❤️

Jag har ett litet ställe på innergården som har sol en stund mitt på dagen. Där smet jag ut idag. Strax efter att jag tog denna bild så började jag storgrina. Som ett litet barn! 😭 Mem jag behövde nog få bryta ihop en stund. Själv. Utan att Lilleman behövde se eller höra det. Sen samlade jag mig, och gick in igen 🙏🏻

Jag har beställt hem matlådor från Café Hallonbergen som jag fick levererade till dörren ❤️

Där jag även möttes av ett generöst bud från Adviral och HART familjen ❤️

– Huuur omtänksamma? 😭 -TACK!

/ My Martens

59 Komentarer

 1. Tycker inte du ska avvakta mer, ring 1177. Det kanske inte är Corona? Tänker att du borde smittats vid det här laget? Kan vara annat som han behöver ha penicillin för och har han haft feber så länge borde du ringa och rådfråga igen tycker jag. Krya på er och hoppas du får vara frisk! Kram

 2. Du måste ju få prata med någon. Det är ju så oroligt att behöva tampas med alla frågor hemma och nu har det ju gått många dagar. Hade de inte ett särskilt nr som avsåg frågor ang Corona?

 3. Förstår att du är orolig, det skulle jag också vara om det var något av mina barn. Man är ju van vid att virus ger med sig så att man kan se en förbättring efter så många dagar 😢 Håller tummarna att ni får hjälp eller att det vänder 🙏
  Kämpa på och skit i de bittra kommentarerna, de är inte värda din tid 💕 Kram

 4. Det här med feber är en del av kroppens försvar.
  Bra att du får ner febertoppparna.
  Det som oroar mer är hostan.
  Jag vet att det finns olika grejer man kan göra för att undvika följden av den till lunginflammation. Jag har tyvärr glömt dom . Länge sedan jag fick dom. Säckert någon på 11313 som kan hjälpa dig eller Googla.
  Krama om Ludvig ordentligt nu när du vill.
  Jag tror inte att du ska vara rädd för att bli smittad. I så fall är du det alla redan. Ludvig behöver kramas om av sin mamma. Ger honom många positiva signaler.
  Kram till er båda L

 5. ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
  Hoppas att din son blir bättre snart My🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷💕💕🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
  Kram Lena

 6. Vad säger din läkarvän? så här ska det väl ändå inte behöva vara för ett barn hur länge som helst. Jobbigt också för Ludvigs pappa att behöva vara på avstånd en sådan här gång.

 7. Käraste lilla My. Så ensamt o tufft med oron o dagar som går. Lilla du det kommer ordna sig. Nu är det viktigadte bara att vara mamma. Firman kommer ordna sig. Kunderna väntar och finns där när denna hemska tid är över. Sitg du i solen o gråt.. Eller gråt i duschen. Kram

 8. Har en kompis där tre barn fick influensan (inte Corona) och en fick även lunginflammation. De blev riktigt sjuka väldigt snabbt och det krävdes sjukhusvård.

 9. Förra året hade min son feber i flera dagar och behövde även sjukhusvård för lunginflammation. Med tanke på att han har haft feber så länge har dom kollat hans sänka? Även fast min son fick bredspektrumspencillin tog det lång tid innan han var feberfri. Be dom kolla sänka och syresättningen. All lycka till er det kommer att bli bra!

 10. My💞 är inte lilleman bättre i morgon kräv att en läkare tittar på honom👊 bättre kriga än illa fara. Lycka till😍

 11. Usch vad jobbigt för er, hoppas det vänder snart 🙏🏼 Tänker att det borde gå snabbare att komma fram till er Vårdcentral än 1177…men det kanske du provat redan? Krya 😍

 12. Vad ska KRY göra? Ludvig behöver träffa en läkare som undersöker och lyssnar på lungorna. Feber i 11 dagar är lite oroväckande. Lätt att barn
  torkar ut. Han behöver få i sig ordentligt med vätska, kanske rentav vätskeersättning. Finns recept på nätet. Får jag fråga om han hostar upp slem eller enbart en djup hosta? Covid-19 sägs vara mycket smittsamt. Fint att du klarat dig från att bli smittad.
  Går in på din blogg varje dag och följer hur det går för lilla Ludvig. Tänker på er.❤

 13. Feber i mer än Fyra dygn ska på- tittas av läkare inom närmaste dygnet rekommenderar vi på 1177. Har Ludvig fått Corona konstaterat? Det kan vara någon bakteriell infektion som behöver behandlas.
  Någon läkare måste titta på honom imorgon då han är för allmänpåverkad.

 14. Jag är tänkter på er så ofta! Har själv barn och kan föreställa mig din oro! Hoppas han mår bättre i morgon💛 annars sök sjukvård!

 15. Min erfarenhet ifrån mina 4 barn säger att det har tillstött nåt. Troligen lunginflammation. Känner igen der där med utdraget förlopp och febertoppar men att det inte riktigt vill ge med sig. Antibiotika och sen hade man en helt annan unge. Skulle nog inte vänta utan ringt 1177 och få hjälp.

 16. Usch, jag lider med er! Det är verkligen en tuff sits ni hamnat i.
  Jag tycker att du ska försöka få kontakt med vården. Han behöver en ny bedömning då det har gått så lång tid utan förbättring. Kan du kontakta vårdcentralen? Knepigt just för att han fått diagnosen Covid men det är ju inte laboratorieverifierat så du har inte det svart på vitt. Hur som – jag tycker att du ska kräva en ny bedömning. Som flera skriver är det anmärkningsvärt om du inte skulle bli smittad. Men inkubationstiden kan vara upp till 14 dagar, vad jag förstår. Hoppas att han snart kan bli frisk och att du slipper så att ni kan återgå till vardagen så gott det går snart. Kram

 17. stackars er❤️ shit vilken kämpe du är. jag är inte så, stark. gråter redan fast vi fortf bara är förkylda
  jag har haft både borelli o lunginflammation utan feber. men antibiotika skulle man ju, vilja testa om d biter.
  du måste få en läkarkontakt o konsultation. ring alla du, kan el om din, vän kan göra nån bedömning o skriva ut penicillin. Styrkekram ❤️

 18. Massor med styrkekramar ❤️❤️❤️❤️❤️

  Och My, nu behöver Du hjälp. Ring vården i morgon. Kram igen ❤️

 19. Jag är inne på vecka 3 men har ingen feber bara frussen, mitt sitter i lungorna så verkar långdraget! Jag hade åkt till läkare bättre att kolla 1 gång för mycket än inte alls! När min son fick lunginflammation såg man det på andningen den var kort och snabb med hög feber! Jag hade åkt in idag iaf om det är risk att det kan vara Corona och tycker inte det verkar som astmamedicinen är nog jag har aldrig tyckt bricanyl är bra finns så mycket effektivare grejjer, han kan behöva andas in bättre preparat som sjukvården har! Får du inte tag i någon på 1177 ring ambulans och förklara läget om misstänkt smitta så ni får hjälp! Hoppas det ordnar sig imorgon❤️

 20. Hej tack för att du delar med dig.💓
  Hur mår du själv när det gäller corona symtom?
  Hoppas han snart blir bättre 💓
  Du verkar vara en stark och väldigt fin mamma och medmänniska.

 21. Har du ingen vårdcentral eller BVC du kan ringa till.
  Jag ringde VC igår och hade inga problem komma fram.
  Gick lätt få en tid också.
  Han är ju ett barn som i min mening gått alltför länge med feber. Det kan faktiskt slå på andra organ i kroppen också.
  Jag tänker det BORDE gå komma fram till nån VC lättare än sitta i telefonkö på 1177.
  Det är normalt 5 dagar med feber som gäller och nu har det ju snart gått dubbla tiden.
  Ekonomiskt kommer det tyvärr bli en svår period för väldigt många och jag hoppas innerligt för allas skull att det här vänder snart. Om det kommer återgå till det ”normala” sen är att be till högre makter om.
  Det jag önskar dig nu är att gossen snart blir frisk och att du klarar dig.
  Får man fråga om det är nån annan i din närhet eller pojkens familj som också är sjuka ?
  Kryapå till gossen igen.
  Kramar

 22. Stackars liten. Vad är det som hindrar dej att söka råd och hjälp? Är svensk sjukvård så svår att få tag på?
  Här i Finland har jag aldrig träffat på såna hinder. Särskilt då det gäller barn.
  Nej ta nu i på skarpen och sök hjälp.

 23. Jag vet att du inte gillar mig av någon anledning, men om du tjänar pengar på din blogg kan vi läsare hjälpa dig.
  Får du pengar för hur många klick du har så kan vi som läser här gå in några extra gånger och läsa.

  Hoppas du får tid hos läkare med sonen, och att dom hittar vad som felar honom.

 24. Åhhhh så kämpigt förstår din oro. Kan du ringa Kry eller doktor 24 och få råd bara prata med någon. Det har fungerat jättebra för mig. Bra att du fick gråta ut, det lättar lite på trycket så du inte samlar på dig allt.
  All styrka och kraft ❤️

 25. Det låter som sonen fått lunginflammation i efterförloppet, borde kanske i detta läge få antibiotika.
  Någon skrev och undrade om hans sänka tagits.. sänka är ett gammalmodigt prov.Det tar väl ingen nu. Crp är det som gäller nu. Är negativt vid virussjukdomar men OM nu Ludvig fått lunginflammation är det bakterier som tillstött. Då kan man se det på Crp. Eftersom det är svårt att nå vården nu så prova gärna med E-doktor ( även om jag är mot det vanligtvis eftersom det bekostas av primärvården vid varje samtal. Hälsocentralernas budget utarmas )
  Krya på er nu och jag hoppas verkligen att sonen blir bättre nu.Kramar.

 26. Det är inte så att du hade mycoplasma när du var sjuk senast? Den smittar nämligen. Fick du antibiotika? I så fall behöver nog även Ludvig det. Så ring 1177 eller er vårdcentral.

 27. Stackars er. Kan du inte ringa er vårdcentral? Så du får prata m en sjukvårdspersonal? Kanske kan dom ge dig råd? Lille skrutt så kämpigt m så många där i feber. Kram på er❤

 28. Min store son hade andningssvårigheter för många år sen.
  1177 svarade inte eller ringde tillbaka, så då ringde jag 112.

  Det var väl kanske fel men det gällde mitt barn så skitsamma om dom blev sura.

  Lycka till o hoppas sonen blir piggare snart.

 29. Nej du måste söka nu. Ta kontakt med en onlinedoktor så kanske dom kan boka in er den vägen.

  Är ju inte säkert att det är Covid heller men nu låter det som han har fått bakterier inblandat och ev behöver antibiotika.

  Lilla killen 😔

 30. Förstår att du har det väldigt jobbigt nu.
  Vänta inte!
  Ring en närakut , hälsocentral,kry tror det kan vara lunginflammation eller något annat å han behöver pencilin nu.
  Se till att någon kollar på honom idag!! Vänta inte längre det har redan gått många dagar.

 31. Ring akuten genast. Det här är inte ok att vänta med ! Barn går alltid först, även i dessa tider, så är det bara. Ring och kräv ordentlig utredning/vård, vägra lämna förrän du fått det. Man måste vara tuff i sådana här situationer för att få den vård man har rätt till. Lycka till ! Stor kram till er.

 32. Hej fina. Jag tycker det redan låter som lunginflammation :/ han kanske behöver penicillin, tycker du ska ringa och inte ge dig. Krya Kram

 33. Här är jag inne på min 3 hemma vecka. Sonen var sjuk förra veckan & jag blev sjuk i lördags & mår Inge vidare, ligger nog lite i riskzonen(?) Har lätt att dra på
  mig lunginflammation & hostar nu som en tok, inte bara torrhosta, men nog så jobbigt ändå

  Krya på er💖Håller tummarna att han ska bli frisk nu🙏🏼

 34. Be din läkarvän skriva ut spektra mox eller azitromycin Om det hjälper har din son bakteriekull lunginflammation . Det är värt att pröva. I USA ger man azitromycin vid Corona oxå..

 35. Maila 1177 eller gå in via dina vårdkontakter istället för eller också om du inte kommer fram via telefon får bli mitt tips.
  Vilken känslomässigt jobbig situation du befinner dig i, men du kämpar väl.

 36. Det kanske inte är Corona. För något år sedan hade min dotter något liknande. Det slutade med stark antibiotika och häromdagen loggade vi in o kollade i hennes journal för att läsa om detta tillfälle. Hon hade en ovanlig art av mycoplasma som var svårbehandlad och krävde en udda form av antibiotika.

 37. Maktlös är rätt ord!
  Minns när min flicka hade feber i 8 dagar och de kunde inte hitta någon anledning…bara att det var nåt virus.
  För längesedan hade hon dubbelsidig lunginflammation så mina första tankar är att det är viktigt att man sitter upp så mycket det går för lungornas skull och gör några utblåsningar per dag med munnen i t.ex ett sugrör för att få ut gammal luft från lungorna ..det var råden vi fick….men måste ju även vara bra i förebyggande syfte tycker man….försök få kontakt med dem på 1177…..känns inte lugnande när han haft feber så pass länge. All styrka till er!!

 38. När ekonomin nu blir lidande för dig som för många andra så kanske du ska laga mat själv? Pris på mellan 70 och 90 kr per låda – det kan du laga mycket mat för hemma. Hoppas du tagit dig iväg med pojken till en läkare på samma sätt som du själv vill bli omsedd. Alla de överläkare du träffar och har i ditt team måste ju vara tillgängliga för konsultation. Krya på er!

 39. Du behöver ringa vc nu! Du eftersom han inte är testad är det inte alls säkert att det ÄR Corona.
  Det kan vara ngt som han behöver antibiotika för.
  Ring!!!

 40. Besök en närakut, ring först, finns en på Hötorget Cityakuten och be att få honom undersökt i lungorna. Så länge kan han bubbla vatten med sugrör i ett glas, rensar luftrören snabbt.

 41. SNÄLLA!
  ring till 1177 säger till dem att du måste veta om din barn är sjuk på grund av virus eller bakterie. kanske din son lider av bakterie och behöver medicin …..barnet har prioritiering…1177 måste hjälpa dig!

 42. Låter som Rs virus, min son och dotter har haft det. Drabbar barn jättehårt och de har svårt att andas. Febriga långa perioder med feberkramp. Uppsök läkare snälla.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

nio − två =

Om du missat..

Min helg i bilder

Min helg i bilder … En lugn och skön helg. Trots att vi hunnit med...

Stress och återhämtning i vardagen

Godmorgon! Några tanke ifrån min egen reflektion och ur mitt perspektiv som coach! Psykisk...

Testinlägg från helgen

Hej på er! Hoppas att allt är bra! Nu gör jag ett test inlägg....