INSTARGRAM

DIN ONLINE COACH

PT STUDIO TÄBY

Uppdatering Sjukdag 9. Corona karantän.

Hej!

Ville bara kika in snabbt för att säga hej, och berätta att det är ”okay” här hemma❤️🙏🏻

Jag har sagt det innan, men vill säga det igen, TACK för omtanken ❤️ Det betyder jätte mycket för oss!

Det är nu dag 9 som Ludvig är sjuk, och vi är i karantän.

Igår blev han mycket sämre! Jag blev sådär rädd som första kvällen när han blev inlagd på sjukhus och fick hjälp med sin dåliga syresättning.

Jag kom aldrig fram till 1177 igår. Försökte i flera timmar, men gav tillslut upp😭

Men jag samrådde med en bekant som är läkare, jag ökade dosen av astmamedicinen och avvaktade🙏🏻 Jag öppnade fönster och lät honom andas frisk luft…

Ni var många som hörde av er, och om jag inte svarat så ska ni ändå veta att jag uppskattar det enormt ❤️

Natten har varit svintuff rent ut sagt😫🥺

Jag har knappt sovit någonting för att jag varit på min vakt och velat ha koll på Lilleman och hans andning 🙏🏻

Idag är andningen bättre, ( TACK & LOV) Men fortfarande tung!😫 Jag misstänker att det satt sig på lungorna och ber till gud att det inte ska bli en lunginflammation också 🙏🏻

Febern är den samma, ca 38-38.5. Och hostan ger inte upp den heller.

-HUR länge kan man gå med feber innan det blir farligt? När ska man oroa sig för lungorna och senaste undersöka dom??

Det är tankar som snurrar just nu. Jag ska försöka att ge det några dagar till.

Han ”allmäntillstånd” är ändå okay. Han är glad och positiv även när han är som sjukast… det är någonting som gör det ännu ”svårare” när jag ska göra en bedömning på hur han mår. För även med feberfrossa tex så är han lixom positiv.

Jag har läst någonstans att vissa som haft Corona knappt känt av det. Medan andra, så som Ludvig är väldigt sjuka Hmmm…. SÅ svårt att veta varför det slår så annorlunda! 🤷‍♀️

Hade det inte varit för det här med andningen så hade jag beskrivit det som en ”jobbigare” influensa. Inte kul, men inte dödligt farlig.

Men det här med aningen och oron över att det ska utvecklas till lunginflammation oroar mig🥺.

Jag tror att många känner igen sig i en oro generellt just nu. Hur det påverkar samhället, ekonomin, all ovisshet kring närmaste månaderna…. Nyhetsuppdateringarna avlöser varandra.

Jag är på ett sätt väldigt lugn. Försöker att fokusera på det viktiga, dvs Ludvig. Jag anstränger mig för att bibehålla lugnet även när jag blir rädd.

För en sak vet jag, en panikslagen mamma gör mer skada än tvärt om 😅

Det andra som jag oroar mig för är min ekonomi. Min nyöppnade träningsstudio. mitt företag, mina träningsresor, mina event och PT klienter.

Det får jag helt enkelt ”deala” med senare🙏🏻Orkar inte med det också just nu!

Så jag ”stänger av” det tills vidare och fokuserar på det jag kan göra! Vara en lugn vårdande mamma till Lilleman❤️

För att inte bli fullkomligt galen/knäpp av oro och hela situationen så tränar jag.

Jag försöker att träna hela varje dag, inne på lägenheten. Eller på innergården. Som ni vet har jag varit sjuk i omgångar jätte länge

( skit i att hacka på mitt immunförsvar, både ni och Jag vet ändå att det är kasst rent ut sagt🤣😝) .

Så därför är träningen tufft för mig . Precis som för alla om man varit sjuk och ska börja om. Flåset, styrkan osv…

Men jag kör ett pass dagligen iallafall 🙏🏻

La upp en story på min Instagram att jag tränade och fick sedan detta kit hemskickat, med hälsningar

”Ville hjälpa dig att göra karantän tiden lite roligare”

– Tack så mycket, vem det nu är som skickat detta ❤️😅💪🏻 MYCKET uppskattat!

Budkillen blev rädd när jag började väsa genom brevinkastet och vägrade öppna dörren. han sprang snabbt vidare när jag nämnde Corona 🤣🙈

Joakim, en vän sedan länge hörde av sig till mig. Han är också PT & coach.

Hans gym är stängt, och han frågade om han kunde köra några av sina kunder hos mig, i min studio. Så det lät jag honom göra tills vidare . Då jag ändå inte är det, och dom andra har många klienter i karantän. Så jag frågade om han kunde komma förbi med en kettlebell.

Så nu har jag allt jag behöver här hemma inför morgondagens pass😅💪🏻🙏🏻❤️

Vissa stunder vill jag bara gråta just nu! För att mycket känns så j*vla tungt! Men träning får mig att må lite bättre, och man kan absolut köra slut på sig genom att träna hemma också 🙏🏻 hörs imorgon!

Dom här två njuter maximalt av Corona-karantänen . Dom är så glada att ha familjen hemma ❤️ Jag har konstaterat att mina katter är dom lataste i världen 🤣 Dessutom sover dom på hög 🤷‍♀️👆🏻

Återigen, varenda hjärta, like, och kommentar ni lämnar uppskattas jätte mycket ❤️

Mer kärlek, omtanke och omtänksamhet i dessa tider ! Var rädda om varandra!

Och till er alla andra som sitter i karantän….. Skickar en extra stor kram till er! OM ni vill använda kommentarsfältet så får ni gärna göra det för att prata med varandra också 🙏🏻 Jag vet hur ensamt det kan kännas ❤️

/ My Martens

48 Komentarer

 1. Tack älskade du för att du orkar bry dig om oss vi är nog många som är oroliga så superkramar och en extra kram till lilleman och ett varmt tack för du orkar bry dig ❤❤❤❤❤

 2. Hoppas dina nära och kära hjälper dig med ekonomi. I nöden prövas vännen.
  Sverige blöder.
  Krya på dig Ludvig. Tur att du har en läkare bekantskapskretsen.

 3. Krya på er ❤ i dessa tider ska vi sprida kärlek o inte hat. Hoppas ditt lilla hjärta snart är frisk o kry igen. ❤

 4. Åh så skönt Ludvig är lite bättre. Har ett litet barnbarn som lider av förkylningsastma. Bricanyl ger lite biverkningar i form av hjärtklappning. Min dotter ha fått rådet att ge lite socker ihop med medicinen. Ett litet tips bara. Fortsätt kämpa kram 💞

 5. Uteslöt de lunginflammation vid första kontakten?

  Ni kanske var för fokuserade på just Corona.

  Hela förloppet och febern mm liknar min väns förlopp vid lunginflammation,

  Är kanske det han haft hela tiden? Då måste han få medicin mot det istället.

  • Dom undersökte lungorna då, och det var det inte 🙏🏻

   Jag litar på läkarens diagnosering, och att dom stegvis tog alla tester osv för att utesluta övriga misstankar…

   Men Corona kan ju ställa det det för lungorna, och då leda till lunginflammation om jag läst rätt?? 🤷‍♀️

 6. Styrkekramar till er!! Du är en så stark mamma och det är det som gör att Lilleman är så glad trots sin sjukdom! Ber att det vänder för er nu och att hela världen kan slippa detta hemska virus!

 7. Jag tror inte att lunginflammation visar sig direkt utan kan komma efter några dagar eller ännu längre. Det va i alla fall vad de sa till mig i vintras, de tog sänkan på mig och kunde se på testerna att det inte var en fullt utvecklad lunginflammation men de skrev ut antibiotika i fall att det blev sämre. Jag tycker ni ska kontakta sjukvården igen så de för ta sänkan på honom! Försök ringa 1177 i natt eller sent ikväll när det förhoppningsvis är mindre kö och rådfråga med dom ❤️
  Ta hand om er😘💐

 8. Det kan inte vara mykoplasma?? Det är ju jättesvårt att hitta med prover eftersom det är en blandning av virus och bakterier – men det låter så likt en väns son fick förra året. De åkte in till sjukhuset 5 ggr och tog en massa prover innan de till slut kom på vad det var…

 9. Lunginflammation kan komma väldigt plötsligt om vi har den oturen. Gäller även utan coronaviruset. Så ena tiden på dagen utan behöver inte vara garanti för att inte utveckla det efter några timmar.
  Tänker på er ❤️
  Hoppas att han snart är sitt helt vanliga gamla jag med massor av spring i benen ❤️

 10. Jag tycker att du är en toppen mamma och att du gör ett fantastiskt jobb. Jag tycker definitivt att du ska ta kontakt med sjukvården och be de kolla upp Ludvig. Att han fortfarande är så dålig och att febern inte ger med sig kan ju bero på lunginflammation.

 11. Hej My.
  Du har säkert fått detta tips innan men…:)
  Hela min familj har varit kass i veckor.
  Det som har underlättat för oss är att ha en färsk delad (gul)lök i vatten bredvid sig. (Byt ut när den ”blir gammal”)
  Det luktar skit men det är så värt det och andningen upplever jag blir så mycket lättare. (Framförallt på natten)
  Så har ni inte testat så är det kanske värt och testa:)
  Krya på ❤

 12. Blev glad när du hade uppdaterat,tänkte på din son innan idag och undrade hur det var med honom.Känner er ju inte personligen men följt din blogg ett bra tag nu:)hoppas han snart blir frisk kram

  • vi blev inskrivna på kvällen, och kom in via akuten, innan vi åkte hem på morgonen …

   Barnen testas INTE om man inte hamnar i förlängt kritiskt tillstånd och hamnar på intensiven…

   Samma sak för vuxna iof. Så gäller inte bara barn…

   Ska jag ringa upp läkaren? Hota henne? Stämma sjukhuset? Använda dig som källa?

   Vart vill du komma?

 13. De är inte så att de behövs fler andningspreparat? Jag hade nog gett en allergitablett om dagen en vecka, våra pälsdjur kan ställa till de.Min femte son hade mkt bekymmer i Lilleman ålder .Kom ihåg att 112 får man ringa om andning försämras, så får dom- reda ut -med dej om vad göra .Titta om hans hud runt munnen blir grå,blå då måste 112 veta de för då syresätts han inte.Då behövs kortison i inhalator som sväller av i luftvägarna.Bricanyl vidgar luftvägarna men sväller av måste lite kortison till oxå.Ge näsdroppar oxå ofta för de rinner ner bakvägen o lättar lite.Öronläkare sa de även om snuva inte va ” värst”.Ge panodil var 4 tim. så allmäntillst. blir bättre o ös i vätska med resob el hem gjord socker- salt lösning. Kanske överambitiös men lite tips.fembarnsmorsa.

 14. Detta stod i DN!

  Lite matnyttigt om barn och smitta!

  – Jag har träffat föräldrar på akutmottagningen som har suttit och gråtit för att deras barn har feber. De är rädda för att barnen har det nya coronaviruset. Men de allra flesta är mer avslappnade eftersom de har hört att barn inte blir så sjuka, säger Jonas Ludvigsson.

  Han är barnläkare i Örebro och professor i medicinsk epidemiologi och biostatistik vid Karolinska institutet. De barn han möter på akuten misstänks inte ha det nya coronaviruset, då skulle de ha hamnat på infektionskliniken i stället. 

  – Jag brukar förklara för föräldrarna att det oftare är influensa, rs-virus eller rhinovirus. Men om barnen behöver läggas in på sjukhus för misstänkt influensa tar vi också prov för det nya coronaviruset. Vi berättar alltid för föräldrarna att vi tar det provet så att de inte ska tro att vi misstänker sjukdomen i smyg men inte säger något.

  Hittills har han inte på det här sättet hittat något fall av det nya coronaviruset hos något barn med svår luftvägsinfektion. Däremot har smittan hittats hos vuxna i regionen.

  Jonas Ludvigsson är barnläkare i Örebro och professor i medicinsk epidemiologi och biostatistik vid Karolinska institutet Foto: Gustav Mårtensson/KI

  Jonas Ludvigsson är inte den enda som tror att siffrorna inte ger hela bilden, att många barn är så lindrigt sjuka att de inte upptäcks. 

  Däremot är experterna oense om huruvida barnen sprider smittan utan att vi vet om det.

  Konstigt att din son inte blev inlagd när han är så sjuk.

 15. Hej igen, kika på huden runt mun o näsa om blir gråblå då ring 112 bums! Berätta att bricanyl ökats på läkares inrådan men ändå tungandad.Läste förra inlägget o hitta inget om näsdroppar? Kör med de oxå för rinner bakåt- neråt rethosta är oxå uppretad slemhinna lös hosta kan va den fasen i sjukdomen för de e nog ngr dagar av varje sort.Stackar er…….Har ni mätt vätskan var dag,salt o socker?Jobbat me detta som barnsköterska på barnsjukhus, vet att de tar tid för kroppen att kämpa igenom.kram ga 62 årig mormor.

 16. Om han får lunginflammation så är det bra att säkerställaom den är bakteriell eller virusbaserad.

  Bakteriell = antibiotika

  Virus (corona) = vila

 17. Hej!
  Tror inte man ska stirra sig blind på att det absolut är Covid-19, speciellt inte om ingen annan, du själv, blir sjuk..

 18. Hej My och Ludvig! Tänker på er & hoppas att det vänder snart. Massor med kramar från Kalmar och Öland. Här blommar ginsten för fullt 🌸🌸🌸💕💕💕

 19. Gick in på din blogg och hoppades läsa att han mår bättre ,all styrka till dig och hoppas verkligen att de vänder snart! Styrkekramar till dig😊

 20. Nej lunginflammation är en bakterie och corona ett virus. För att få lunginflammation behöver man få ner bakterier i lungorna och får han det har Ludvig troligen influensa orsakad av bakterier och inte coronavirus.

 21. Jag håller inte alltid med dig i det du skriver, men jag måste säga att jag får ont i magen av er situation och lider så med er. Fy fan på ren svenska vad jobbigt ni har det just nu 😓 Finns inget värre än när barnen är sjuka och man oroar sig 24/7.. Kan det ha utvecklats till lunginflammation och han behöver antibiotika? Känns som om han inte blir bättre trots att det gått så lång tid.. Mammainstinkten är bäst, så lita på den känslan, kontakta 1177 och kräv att de tar en ny sänka och lyssnar på lungorna. Man måste fan få kontakta sjukvården om ens barn är jättesjuk så du ska inte behöva sitta och försvara det för oss. Krya på kramar till L och kramar med hopp och kärlek till oss alla inför framtiden ❤️

 22. Hej!
  Har Ludvig konstaterad Corona?
  Har försökt att läsa igenom dina inlägg men hittar inget om det.
  Hoppas att han får bli frisk snart❤️

 23. All kärlek och eloge till dig för att du orkar berätta hur ni mår! ❤ Vi är många oroliga föräldrar och människor här ute som undrar över Corona, så att du öppet skriver om det är oerhört viktigt.

  En fråga, har Lilleman astma sedan tidigare eller har han bara astmamedicin nu för andningsbesvären?

  Många styrkekramar till er båda. ❤❤❤

 24. Jag tycker du ska ringa 112 om han får så kämpigt med andningen igen. Det hade jag absolut gjort om det varit mitt barn. Tyvärr måste man ligga på ordentligt för att få den vård man har rätt till i Sverige. Ett barn som knappt kan andas ska vara högprioriterat. Stor kram till er!

 25. Till Annalena Emriksson!

  Hej, har själv haft astma 30 år ungefär. Läkarna är väldigt dåliga på att tala om för patienter att de som får ”extra hjärtklappning” av Bricanyl, denna hjärtklappning är helt ofarlig och anstränger inte hjärtat ett dugg.

  Bricanyl varar ju bara ca 4 tim, sedan måste man andas igen, detta My borde läkaren som skrivit ut medicinen berätta för dig. Finns också en bra astmamedicin som heter Seredvent, den verkar i 12 timmar, och då får man sova hela natten om man tar den på kvällen. Finns väldigt många nya bra mediciner mot astma som kommit nu, men My tänk på att Bricanylen håller bara ca 4 timmar. Sedan om din son ligger ner på rygg så väser man ännu mer i luftrören, bättre att han ligger på sidan, om den ena sidan väser mer än den andra, då byter man sida och andas lättare. Men som sagt, håll kontakt med den läkare du känner privat.

  Uppenbart slår det här viruset till lika hårt som på vuxna, ”experterna” har ju sagt att skolorna ska vara öppna för barn ”märker knappt av smittan om de får covid19”, men My:s son är ju bevis på motsatsen, samhället borde ta detta på allvar och stänga alla skolor, går lika bra med hemundervisning. Men ska man avlasta sjukvården så måste det till sådana beslut om vi inte ska få kontroll över spridningen. Kram alla

 26. Är bara så förvånad att du lyckas hålla dig frisk , tvärtom måste du ha ett jätte bra immun försvar :O Krya på lilleman!

 27. Hej My och Ludvig,
  hoppas att läget har stabiliserats. Vi är många som läser din blogg och engagerar oss i ert liv. Kan du inte försöka uppdatera, så att vi som kollar efter ny status många gånger under dygnet nu när ni har det så jobbigt, har något att förhålla och lära oss av. Det behöver inte vara långa inlägg utan bara något kort som visar statusen.
  Många här inne bryr sig och engagerar sig med tips och råd. Så klart finns inte tiden och orken, men bara något kort inlägg.
  Tänker på er och hoppas att det blivit bättre.
  Kram till er alla!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

nitton − sex =

Om du missat..

Min helg i bilder

Min helg i bilder … En lugn och skön helg. Trots att vi hunnit med...

Stress och återhämtning i vardagen

Godmorgon! Några tanke ifrån min egen reflektion och ur mitt perspektiv som coach! Psykisk...

Testinlägg från helgen

Hej på er! Hoppas att allt är bra! Nu gör jag ett test inlägg....