Uppdatering från sjukstugan…

Uppdatering ifrån sjukstugan !

Godkväll! Hoppas att din helg varit bra! 🤗

Det har min. Indianen är hemma igen. Han dök upp i fredags och vi blev sams. Han talade katterna, så nu är katthårs-problemet löst mån månad iallafall 😅

Dessutom ÄLSKAR Stina & Sture att vara rakade….🙏🏻❤️

Alltså “Vabbruari” 2020 tar aldrig slut! 🤣🙈 Vpran sjukstuga fortsätter. Detta är den värsta influensan vi någonsin haft! 😷🤒🙄

Lilleman fick så hög feber att han kräktes 😫 Han skulle flugit ner till Kalmar/Öland imorgon, men vi fick ställa in det då vi båda fortfarande är sjuka. Han har sportlov denna veckan som kommer och tanken var att han skulle få vara med sin pappa och deras familj. Plus att han skulle få hälsa på 1-2 dagar i sin gamla klass ( dom har inte sportlov denna veckan)

Men tyvärr får vi endast hålla tummarna för att han kanske kan flyga ner på onsdag…. ( delmål ett)

Jag är SÅ trött på att vara sjuk! Det är “bättre”, dvs dessa sjukt höga febertoppar med 40+ är borta. Men jag har fortfarande feber till och från. När man känner sig liiite piggare, och jag börjar göra något. Städa, plocka osv. Då får jag hög puls och måste lägga mig 🙈

Men, både igår, och idag har jag slitit ut på innergården och suttit i solen i en halvtimme…. SÅ skönt med frisk luft! Jag tror att det “hjälper till” att bli frisk….

Studion:

Alltså vilken värdelös start på året och min studio My Wellness Studio Stockholm. Jag skulle haft både event och pt kunder i veckan. Men jag har fått ställ in allt, även kommande vecka 😫😥 -Sååååå tråkigt!

Alltså ni fattar nog inte hur mycket jag längtar efter min “vardag”, min träning och mitt liv 🙏🏻😩🙈😝😭 Men men… Den som väntar på något gott….

Glöm inte att min kod hos KLEEN Sports Nutrition “martens20” fortfarande gäller….

På både vitaminer och kosttillskott…. In och kika HÄR 👈🏻

-Ha en fin kväll! ☺️

/ My Martens

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (40)
 • Magnolia

  Stackars katter!
  Som rakas pga J. Är ju inte första gången han gnällt på dem o de sen blivit rakade. 🙄

 • Birgith

  Jag har aldrig varje sig sett eller hört talas om någon som rakar sina katter. Förutom då förstås, om det bildats tovor i pälsen. Pälsen är ju ett skydd.

 • Karin

  Jag tycker det är dåligt att raka katterna. Hur vet du att de gillar det på vilket sätt visar de det? Det kanske är så. Något som äcklar mig är långa hårstrån som ligger lite varstans efter långhåriga människor ryser av obehag!! Jonas visste väl att katterna hade päls när ni träffades🤔

  • mymartens

   Man märker att dom tycker om det, då dom både blir ”malliga” och extra kjeliga…. Detta är JÄTTE vanligt för vissa raskatter 😅 inget nytt, och inget plågeri som någon påstår 😄

   Och ja, det visste Jonas. Men att vi talar dom, det gjorde jag INNAN jag träffade Jonas 😃

 • .

  Själv varit kattägare, känner många kattägare, som har olika raser av katt. ALDRIG har någon rakat sina katter. Jag ser det som djurplågeri. Pälsen finns där av ett syfte och ska inte rakas bort för att någon avskyr katthår. Ska den bort så ska det vara andra orsakar som ex tovor i pälsen, hudsjukdom eller annat. Dra INTE in dina djur i din märkliga relation.

 • MammaM

  Men hur ni håller på!
  Det är innekatter, de behöver inte pälsen för att klara kyla. Nedan text från Anicura. Det kan t o m vara farligt för långhåriga katter med för mycket päls att hålla ordning på.

  Pälsvård katt
  Långhåriga katter behöver regelbunden pälsvård, i form av borstning eller eventuellt klippning, för at undvika att tovor uppkommer. Det finns även risk för att katter får hårbollar, som i värsta fall kan fastna i magtarmkanalen och leda till att katten akut måste opereras för att avlägsna hårbollen. Det bästa sättet att förebygga hårbollar är daglig borstning för att avlägsna så mycket löst hår som möjligt. Hårbollar är av naturen ett större problem på långhåriga katter. Det finns även foder samt fodertillskott för att förebygga hårbollar samt underlätta nedbrytning av hår hos katten.

  Bad kan vara nödvändigt för de katter som går ute oavsett hårlag men även för innekatter med längre päls. Viktigt att introducera vatten försiktigt och att det håller en temperatur på 38 grader. Det är viktigt att använda schampo och balsam avsett för katter då de har andra behov än människor. Efter duschen torkas katten torr, en del katter tolererar hårtork medan andra blir mycket rädda. Efter att katten är torr kan man börja borsta och reda ut små tovor, vissa tovor går ej att reda ut och behöver klippas bort. Vid allvarlig tovbildning kan det vara nödvändigt att på klinik ge katten lugnande för att klippa bort alla tovor. Behöver du hjälp med detta vänligen kontakta oss för tidsbokning.

 • tant H

  Vinden mojnade precis som jag hoppades! Tror ni får ha lite rehab några extra dagar så flyget till Öland får nog vänta lite!
  Kram till Er alla tre/ tant H

 • Tian

  MammaM, det du skriver låter knappast som en total rakning.

  Pälsen hos långhåriga katter finns där av en anledning, och rakar du katten kommer den att frysa och katten måste försöka reglera kroppstemperaturen utan päls.
  Det är som om du fick gå omkring utan kläder plötsligt för att någon inte gillade din klädstil, eller rakade av dig ditt hår för att du fäller hårstrån.

  Stackars katter som plågas så här, och stackars My som accepterar att hennes katter plågas så här för att hennes pojkvän vill det…

  • mymartens

   Men Tian!

   Detta är en extremt vanlig behandling som vi på rekordvarm av uppfödare testade första gången 🙂 Sture blir mallig och extra gosig! Stina trivs jätte bra och dom är extra kjeliga som korthåriga….

   Så detta är inget ”plågeri” och går inte och jämföras med om jag skulle vandra omkring naken på stan 😂🙈

  • mymartens

   Ett tillägg! JAG vill att mina katter ska vara rakade! Så jag är inte tvingad till det 🤦‍♀️

 • Magnolia

  MammaM:

  En vääääääldig skillnad på det du skriver o det My o J har gjort med de stackars katterna. 🙄

 • Jenny

  Seriöst – vem rakar en katt? En långhårig katt måste ju borstas varje dag, ev måste man klippa bort tovor. Måste vara en väldigt oseriös trimmare som anlitats, personalen på salongen där jag trimmar min hund hade avrått bestämt!

  • mymartens

   Mina katter har inga tovor? 😅 och bordsrader varje dag. Men dom trivs bäst klippta, och vi slipper höger. -VAD ÄR PROBLEMET med det??

   Och varför skulle veterinären som klippet vara oseriös? Detta är an ganska vanlig klippning 😅 Googla lejonklippning Ragdoll …..

 • Monica

  Hej från en mångårig kattägare med olika raser. Min erfarenhet och även råd från uppfödaren: Ska katterna vara innekatter så mår de långhåriga katterna bäst av att klippas/ rakas regelbundet, då de inte i vilt tillstånd lever i så hög temperatur som det blir inomhus. Så go on My! 🐾💕

 • Birgith

  Magnolia jag uppfattar din kommentar kryptisk. Vad menar du?

 • Louise

  Som jag uppfattar texten rakade Jonas dem. Talade = rakade.

 • Karin

  Jag har aldrig hört det om ragdolls som till 99 procent är innekatter. Det är bara någon enstaka som rakas och då pga stora problem med tovor.

 • Magnolia

  Birgith: Kryptiskt?
  Vad är det du inte förstår i det jag skrivit?

  My: varför hamnar inte svaren under den man svarat?

 • Lava

  Herregud!
  Här tjafsas det om katter..
  Ingen som ens nämner hur hon lämnar ut sin son på bloggen
  Snorig, febrig och blek som ett lakan ska han ut på bloggen i allas åsyn
  Tror ni han gillar det?
  Blev tillfrågad?
  Och även om han blev det men i sitt febriga tillstånd inte orkade protestera, så är det verkligen ännu ett lågvattenmärke från hans mamma.

 • A

  Sture har ju klippts i skinnet. Stackars katter.

 • MammaM

  Tack Monica för lite sans i ”debatten”.

  Min dotter arbetar på djursjukhus och hon säger att är det absolut INTE är djurplågeri att raka sin långhåriga katt! Hon får relativt ofta in katter som har hemska tovor, det kan bli fula köttsår som smärtar.

  Heja dig My, du vet vad som är bäst för dina katter 💕

 • Tian

  Om du vill ha nakna katter varför köpte du långhåriga katter då?

 • Arg

  Tänker anmäla dig för djurplågeri så du vet. Varför rakar du inte dig håret då det är ju skönt? Haha? Du fattar väl att katter har päls av en anledning?Man rakar inte sin katt sodär. De borde bli av med dina djur.

 • Charlotte

  Kan ju vara att just den rasen my har är charmig och är go till sättet…

 • Camilla

  Min innekisse rakas också regelbundet. Hon älskar också sin korthåriga frisyr, lägger sig bredvid och vill gosa mer än när hon är långhårig.
  Hon klipps hos veterinären och hade det varit något som en katt far illa av har jag svårt att se att de skulle göra det.
  Jag uppskattar att hemmet blir mer lättstädat med mycket mindre katthår.

 • M

  Men jösses va ni håller på!
  Låter som jorden gått under eller något ännu hemskare. Katterna blev rakade.. inget mer! Gnäller ni när pudlar också blir rakade och klippta?

 • Ida

  Vilken taskig “rätta er efter mig o mina behov” attityd han har. Tråkigt att leva med någon man känner att man måste anpassa sig för på det sättet. Fruktansvärt påfrestande. Eftersom du har djur och barn hade jag heller sett att han hade accepterat situationen som den är, om det är er han vill vara med. Både ha kakan och äta den är inte hållbart.
  Slå in knut på dig själv över någon annans behov när det inte är på båda hållen.

 • Åsa

  Du får fasen ursäkta mitt uttryck här. Men du är ju inte frisk någonstans.
  Katter har en tendens att skämmas när de blir av med sin man, dvs pälsen. Kanske inte alla. Men du kanske skulle gilla att Indianen rakade av dig håret också, för att han föredrar det så. Du kanske blir extra gosig av det?

  Hur fan kan du vilja leva med en man som beter sig som en jättebäbis, kastar förlovningsringar och kräver att dina katter ska vara rakade, exploderar för att du är sjuk och han får jobba lite extra och du ska upp och städa när du är sjuk?

  Jag skulle bli äcklad av en sådan man. Hoppas du vaknar upp ur din osunda tillvaro. Världen är full av fantastiska män, även fantastiska män som älskar katter och inte kastar bort förlovningsringar.
  Usch…att du kan gå med på att bli så jäkla styrd, är mest sorgligt.
  Men men, lite nya fransar, botox och löshår så är väl alla lyckliga igen.
  Stackars katter och stackars dig.
  Usch

 • Åsa

  Troligen fryser katten av att bli av med sina “kläder” och upplevs som mer gosig…idioter..

 • C

  Har själv en långhårig som vi på uppmaning av veterinär lejonrakar varje sommar pga tovor i ljumskar (vi får inte borsta där) samt den extrema värmen som varit de senaste åren. Hon mår jättebra av det och flyger fram some en kattunge, studsar runt som en studsboll när hon leker 😀 10 år gammal…

  Men det är dock på SOMMAREN. Skulle aldrig få för mig att raka henne på vinterhalvåret innan den naturliga fällperioden, när pälsen ger kroppen skydd och värme..

  • mymartens

   Det är innekatter ….. dom fryser inte när dom är rakade 😅 Dom har nån centimeter kvar, och vi har ca 22-23 grader inne 😅☺️❣️

 • Sara

  Var en och gör som den vill. Vi rakar vår sibiriska katt pga tovig päls trots inköp av mirakelkam, karda, borste och Furminator. Han trivs och mår gott. Vi ser det på hans kroppsspråk och sätt att vara. Han t.o.m. spinner under rakningen. Hans bror rakas inte, då han har en helt annan päls.

  Mycket väsen för ingenting här i kommentarsfältet. Varför?
  Det finns obotlig cancer och barn som svälter och en del av er lägger energi på att My har rakat sina katter?! Har du inget snällt att säga/skriva – var tyst.

  My. Vad du än gör i framtiden så kommer det reta gallfeber på vissa läsare. De måste ha urbota tråkiga liv som sitter och kommenterar på det här sättet. Kanske luktar det lite avundsjuka också?
  Tack för en bra blogg!

 • Anonym

  MammaM, Bra information för oss katt människor. Jättefina katter ni har förresten.

 • Åsa

  Omg Sara…vet inte vart jag ska börja…lägg ner avundsjuka-kortet till att börja med. Är så less på det. För att man har en åsikt innebär det inte per automatik att jag är avundsjuk? Eller funkar du så? Är du avis så fort du tycker annorlunda? Är du generationen som inte klarar av kritik alls utan måste behandlas med silkesvantar i alla situationer? Sen lever jag i en väldigt lycklig relation sedan 12 år, där vi inte kastar några ringar för att vi är sura. Min man skulle aldrig sura ihop för att han får göra allt och bete sig som ett barn när jag ligger sänkt i feber. Men alla väljer olika. Jag väljer lycka istället för drama. Sen kan jag för mitt liv inte förstå hur man kan skriva så utlämnande om sin relation heller.
  Katter kan spinna när dom är rädda, inte mår bra eller har ont också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *