Hej!

Sorry för bloggtystnad igen…. Nu har jag haft bla det värsta dygnen i mitt liv! Alltså att föda barn, ligger i lä.

Ni kanske minns att jag haft njursten tidigare……

Det är en vidrig smärta, någonting jag inte önskar min värsta ovän! MEN, detta var inte långt ifrån……

Som jag skriver i lördags. ( såg att det kom ut ett dygn senare.. blev fel)

Så skrev jag att jag fått feber och låg utslagen. Min feber steg, och steg. Frossorna, varvades med krämpor.

Jag var tidigare i helgen på närakuten. Där jag blev ombedd att vila. Sagt och gjort.

Men det blev bara värre och värre.

Jag ringde Jonas ( tydligen) mina inte det…… Jag hade pratat osammanhängande och inte varit mig själv. Samma sak till min egen mamma. Sen hade jag ringt 1177. Sen minns jag inte mer. Jag kommun till sjukhuset i ambulans….. skyhög feber ( därav svamlandet och minnes luckorna )

Intravenöst febernedsättande och vätskedrivande gjorde susen.

När jag kom in hade jag 41.3. Det var riiiiktogt obehagligt! Så fort den gick ner så blev jag “klar” i huvudet igen. X-antal prover senare , kunde man konstatera att jag gått influensa typ B. Jag tittade frågande på doktorn.

-Allt detta för en j*vla influensa?

Han förklarade att de tingest en “vanlig” influensa, utan den typ som kommer i två former /årligen. Som många väljer att vaccinera sig emot. Att den inte är att leka med, och tyvärr….. är det inte mycket man kan göra åt det.

Smärtan jag just nu har i vader, rygg och nacke är brutal…. Febern är kvar hela tiden, men topparna kommer och går. Jag fick receptbelagd febernedsättande och muskelavslappnande så att det ska bli liiite lättare 🙏🏻 Och ärligt talat så har det hjälpt.

Jag kom hem från sjukhuset inatt. Jonas var hemma med Ludvig ❤️

Så fort jag kom innanför dörren flög Ludvig upp ur sängen!

-mamma!!!!! ❤️ . Jag stoppade om honom och han somnade direkt…… 😌

Sen kröp jag be till soffan med Jonas, och grät. Jag är så ledsen! Kan inte ens ligga nära Jonas, det gör för ont i kroppen!!!!

Jag har kämpat SÅ hårt hela 2019.

Med så många saker. Ludvig, flytten, ( flyttat 2 gånger 😅) , byggt upp studion, hemsidan, online tjänsten…. Uppdraget på Lohilo. Jag började med att investera i mig själv, att prioritera mig själv först. Någonting jag blivit riktigt BRA på.

Så därför blir jag extra ledsen av detta! Jag har varit sjuk sen den 11 december. Till och från. Operationen gav mig infektioner, inflammationer och jag har ätit flera kurer av antibiotika.

Som doktorn även sa, jag har haft enorm otur och i kombination med hur “mottaglig” jag varit så har mitt immunförsvar varit/är väldigt nedsatt….

Så. Summan av det hela är alltså att allt detta drama, med ambulans, minnesluckor , en smärta och huvudvärk jag aldrig upplev innan pga av en j*vla influensa?!

Så enligt doktorn, vila, sova, sova, sova. Mycket vatten och sedan sova igen. Han säger att jag borde vara på benen på 2 veckor. Men att det efter det tar flera veckor innan jag är “som vanligt” igen.

Detta kommer inte gå att skynda på….. Så som sagt. Ett steg i taget……. Och NÄR jag är på benen igen, då kan vi väl bara ta och enas om att jag har haft mitt för i år!?!?! 🤣🙈😝 -Okay?

Var rädda om varandra!

PS: TACK Jonas ❤️ Som finns här….. Med OSS. Han lämnade Ludvig i skolan imorse, och ska hämta honom sen 🙏🏻

/My Martens

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (46)
 • Sara

  Skickar en stor stärkande kram till dig genom cybervärlden.💕 Håller med dig nu har du haft nog med sjukdomar…..🤒🤧
  Kram Sara 💕

 • Fia

  Åh men nej, stackare..!! ❤❤❤

  Tänker på dig och skickar en kram.

  Fia

 • Majsan

  Stor KryapådigKram My⚘🙏♥️

 • Pilla

  Men usch!
  Krya på dig nu My. Vila och tänk på att det inte finns några måsten. Du får lägga allt åt sidan och helt enkelt bara tänka på dig själv ❤️

 • Kicki

  ❤️ Nej men fy vilken otur du har. Du reser dig snart och kommer igen ❤️ Krya på dig ❤️

 • Wilma

  Men hjälp! Inte menat att vara tyken nu men du verkar rätt så lättpåverkad. Inte många som tar ambulans till akuten för en influensa. Lugna ned dig – skit i kosttillskott och ät bra mat istället och i det ingår inte t.ex. jordnötssmör. Pröva vanlig husmanskost istället för tramsiga “bowls”.

  Ta ett floristjobb och bara va vettja. Håll inte på och vela så hela tiden, du är inte 25 längre och kroppen säger ifrån verkar det som.

  Fransar, löshår och ankläppar på plats i alla fall. (Ja lite tyket sorry).

  • mymartens

   Inte meningen att vara tyken?

   Tror att du missat poängen här. Farligt hög feber, medvetslös, och inlagd….

   Du svamlar, vet mig lugna ner mig, pratar om mat/kost och kritiserar mig 😂 Sök hjälp ”Wilma”. Det är obehagligt hur många ”alias” du kommenterar under här inne…….

   Att kristiders mitt utseende… och försöka ge sig på mig som redan ligger ner. Ja, du… Det säger mer om dig, än om mig 🙈

 • Annika Månsson

  Var nu rädd om dig! Krya på dig. Kram Anni

 • Charlotte

  Men fy!! Nu har du haft nog tycker jag allt. Finns så mycket konstigt:/

  Krya på dig my💕

 • Simona & Octavian

  inte roligt My, men kanske finns trots allt nåt positivt i det hela? perspektiv på livet… uppskattar mer när man är frisk… kram, Simona & Octavian

 • Lotta o doriz

  Ååå nej nu måste du bara vara rädd om dig för nu räcker det med sjukdomar bamsekram 😷🤒❤❤❤

 • Solveig

  Krya på dig ❤️❤️❤️
  Gillar motion så jag gillar din blogg. Söt son har du också.

 • Hanna

  jäklar, jag tror jag aldrig haft influensan. Lätt att vara efterklok men du kanske skulle vaccinerat dig när du visste att du skulle operera dig. Men jag tror inte jag hade gjort det heller. Krya på dig

 • K

  Exakt så var det med mig, ont som bara den, sen frossa, yrade, svamlade, hög feber, diarré, sen kaskadspyor… I 16 dgr kämpade jag på och det tog mig 2-3v innan jag var normal och kunde äta ordentligt. Gick ner 5kg, och väger normalt 55kg.
  Kämpa. Drick te, blåbärssoppa och ät frukt, lite riskakor så du får salt i dig.

 • tant H

  Vilket elände men trösten är att nu kan det bara bli bättre! Du har världens bästa killar vid din sida!
  Vila, vila och vila mera! Med vårsolen kommer hälsan tillbaka! Kram från tant H

 • St

  Men snälla söta. Nu borde det väl räcka.
  Jag hoppas innerligt du blir frisk snabb och att gossen och Jonas klarar sig.
  Krya på dig nu och TA DET LUGNT. Låt saker ta sin tid.
  Kryapåkram 💕

 • Tina

  Fina My, du har sån otur med att bli sjuk. Tur du har Jonas.
  Krya på dig
  Kram

 • Jessica

  Massa kryakramar❤️

 • Åsa

  Varför fick du vätskedrivande när du hade hög feber? Låter inte bra.
  Som du själv skriver har du haft väldigt mycket kring dig och din kropp verkar tyvärr inte klara tempot.
  För din egen skull kanske du inte ska dra igång så många projekt samtidigt. Du är ju ingen bra reklampelare för sund och frisk livsstil. Alla kan bli sjuka såklart, men mycket kan också vara stressrelaterat och självvalt med tanke på dina livsval.
  Ta hand om dig, lev som du lär och man dör inte av att ta ett vanligt jobb som anställd under en period av livet, för att hämta sig.
  Och du behöver inte försvara dig eller idiotförklara mig, det här är bara mina egna reflektioner efter att ha läst din blogg. Jag vill dig inget illa.

 • Anna

  Konstigt att de inte redan kunde se första gången du var hos läkaren att det var influensa. Då hade du sluppit rädslan över vad det kunde vara. Har haft influensa en gång, och det var INTE roligt, så förstår dig.

 • Magnolia

  Börjar m att skriva krya på dig 🌸
  Och sen.. dra inte igång kroppen för tidigt sen.

  Och snääääälla låt oss sen slippa ältandet om detta sen.

 • Yvonne

  Oj, My vad du utsätts för prövningar! Bara en stålkvinna klarar av allt detta. Det verkar du vara även om du går ner för räkning ibland.
  Vila, vila och försök äta och dricka. Försök acceptera att det tar tid och dra inte igång allt sedan när du känner dig bättre. Bra att du har back-up. Som ensamförälder är man sårbar när man inte själv är på topp. Har själv varit det k 10 år så jag vet.
  Läser din blogg vare dag.
  Krya-kramar från Luleå💕

 • Malin

  Krya på dig vännen!
  Styrkekramar i massor ❤️

 • Jessica Normark

  Men kära nån, du hade definitivt inte behövt detta oxå, stackars dig, men du visar gång på gång att du klarar alla motgångar, en riktig kämpe, du delar med dig av så mycket bra. Nu vilar du o kryar på dig, kram❤️ /Jessica

 • Ann-Charlotte

  Kära My. Lyssna på din kropp, den talar till dig just nu. Den säger dig många saker som du måste ta hand om o du kan inte hoppa över det. Låter tråkigt, men det är enda vägen framåt för dig, annars får du problem omigen o igen.
  Var rädd om dig o lyssna inåt❤️

 • Lars Karlsson

  Krya på dig nu.
  Låt det ta den tid som behövs.
  Kram L

 • eva

  Krya på dig fina My!!
  Janu har du väl haft ditt för i år!!
  Kram kram ❤❤❤❤

 • Carita

  Men oj,krya dig nu & vila så mkt du bara kan. Skickar styrkekramar 🙏🏼💕 Har också haft njurtsensanfall & fött barn & det räckte gott och väl…. så om dettta var ännu värre,så hualigen😳

  Krya på dig

 • Milla

  Kryapådigkram ❤️❤️ I massor

 • Suzi

  Fransar, löshår och ankläppar på plats i alla fall…. Jaaa vad säger man – Jo att denna bild är en av de finaste på DIG My.
  Krya på dig och gå långsamt fram hädanefter, hälsan först. Kramis

 • .

  Ställer samma fråga som Åsa: Vätskedrivande vid hög feber? Inga bra alls. Du borde istället fått dropp för tillförsel av vätska. Din doktor tänkte visst galet där.

 • Christina

  My kanske minns fel i feber dimmorna. Verkar som hon fick provtagning och medicin utskriven av akutläkaren. Skriver att hon fick åka hem mitt i natten. Det gör man inte om man har blivit inlagd på en vanlig avdelning. Då brukar man bli utskriven efter ronden. Eller i vart fall på morgonen.
  Med tanke på att hon var i så dåligt skick när hon kom in till akuten så kanske hon fick både antibiotika och vätskeersättning i droppform. Att man skulle sätta in vätskedrivande till någon som kommer in med hög feber verkar inte troligt. Krya på My och ta det lugnt och lyssna på din kropp som många skriver. Den verkar vilja säga dig något.Träna med Pischa direkt efter så många antibiotika kurer och att efter inte ha tränat på flera veckor verkar vara att utmana ödet.

 • Nina

  Men fy, stackars dig! Krya på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *