Sjukstuga igen….. WTF?!

Heeeej!

Sorry för bloggtystnad…. Men nu är det sjukstuga IGEN! 🙈😩

Som ni vet har året börjat knackigt med sjukstuga. Operationen, biverkningarna, infektionerna….. m.m.

-Hur mycket otur kan man ha???

Förra veckan slutade jag med sista antibiotika kuren. Tänkte att, “NU, nu vänder det”. Men icke. I torsdags fick jag feber mitt på ljusa dagen. Jag avslutade det jag höll på med, och gick hem och la mig. Detta var var i torsdags.

Jag somnade vid 19:00-tiden och sov till dagen efter, vakande och känner mig helt okay. Jag hade svettats enormt på natten, och tänkte att jag nog “svettats ur” det värsta…..

Med tanke på att jag ätit flera antibiotika kurer på ganska kort tid, så är mitt immunförsvar nedsatt. ( ni vet, antibiotikan slår ju inte ut bara de bakterier vi vill ha bort.. utan även de bakterier som vi behöver)

Men i fredags morse så promenerar jag ändå ner till Bobbys. Jag skulle bara klippa upp mina extensions med några cm, sångkör hade en “kort” behandling inbokad.

Sedan var det en mysig brunch som jag & Malle skulle åka på, följt av resten av dagen ledigt…. Så jag gick hemifrån… och kände mig okay 😌

Vid lunch kom frossan igen. Febern strax efter… 🤒😩😷

Jag hämtade Ludvig, och har sedan dess legat nerbäddad.

Jonas kom hem till oss, jag fick en vacker alla ❤️-dag bukett 🙏🏻

Han hade med omsorg valt denna bukett… När den kom hem var den kompakt, och bullig…. Nu har jag släppt “lös” den och tulpanerna växer så det knakar… 😍

Jonas lagade även mat till oss…. 😌

Jag har legat i fosterställning sedan dess…. Denna helgen skulle vi firat Jonas pappas 75 års dag. Vi skulle åkt till Tierp och sovit över där. Men Ludvig & Jonas fick åka utan mig… Så jag har fått mysig bilder skickade till mig istället ❤️☺️

Jag hade redan innan jag kom hem och blev sjuk igen, förberett Ludvig Alla ❤️ -dag present. ☺️

Men nu…. Nu har jag precis kommit tillbaka från läkaren. Jag vet HELT säker på att det var halsfluss då flera i min närhet har /haft det, men det var en virus infektion…… Som man alltså inte kan behandla 🙈😫😫😫😩 SUCK! Nerbäddad igen!

Med ordination att vila 1-2 veckor ( 😳) . Ja, 2020 började minst sagt knackigt…… 🙈

Jag är sååååå ledsen just nu! 😭 Alltså med risk för att låta gnällig, jag har t.o.m ring min mamma gråtit och varit lite ynklig…..

-Jag vill ju bara vara frisk! 🙏🏻😩

Orkar inte med en omgång till! F*n , nyöppnad studio! Massa roliga saker på G, tränings abstinens deluxe!!!! Det räcker nu!

Man brukar ju kalla februari för “vabbruari”.

Men detta tar banne mig priset! Jag har varit sjuk sedan 11 december…. Nästan hela tiden. 4 antibiotika kuren senare 😫😩 och nu ett virus som INTE går att behandla!

-Bläääää😝

/ My Martens

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (16)
 • Maria

  Just för att du ätit så mycket pc så var det ju bra att du inte fick igen. Du måste bygga upp ditt immunförsvar utan medicin. Tänk så hemskt med all antibiotikaresistens, det kan sluta i katastrof. Försök alltid att kroppen ska läka ut själv, vänta med läkarbesök. Det finns alltid dåliga läkare som skriver ut antibiotika “för säkerhets skull” vilket är fruktansvärt.
  Krya på dig nu

 • Gunilla

  Men så jobbigt det låter! Hoppas du får var frisk snart! Tycker att du varit mycket sjuk senaste åren.

 • St

  Du får ta det lugnt och ta hand om dig.
  Viktigast är ju hälsan ( det vet jag av erfarenhet)
  Kanske, kanske var det trots allt ”bra” att det var ett virus, för det är nog inte bra med mer antibiotika just nu.
  Jag fick 8 kurer en vända, på mindre än sex månader och tyvärr slog det inte ut bara magen ( för lång tid) utan även hela mig.
  Vad sjukvården tyvärr glömmer bort, men som ÄR noga att påpeka, är att man faktiskt ska vara försiktig ett tag efter en antibiotikakur.
  Vilken tur du har Jonas som kunde ta med gossen till födelsedagsfirandet ( och vilka fina blommor du fick)
  Kryapåkramar till dig.

 • Hanna

  jag är extremt sällan sjuk och än mer sällan så jag behöver penicillin. Men min erfarenhet är (dock liten) att jag blivit sjuk ganska snart efter att kuren tagit slut. Det är som om immunförsvaret inte hänger med att det ska klara sig självt eller om det behöver byggas upp på nytt. Det är nog bara något du behöver ta dig igenom tills kroppen klarar sig själv igen. En läkare skulle säkert såga min teori

 • K

  Jag har vart sjuk i feber och influensa sedan 13/11, 4 omgångar plus 1 matförgiftning på det (jättesjuk i 16 dgr, kaskadspyor och rännskita deluxe, feber frossa mm) och maginfluensa nu senast i jobb, på ett flygplan i luften. Hemskt. Kroppen har sagt ifrån nu. Det är vila, lätt/rätt kost och vitaminer. Jag har ett liv, en kropp och nu behöver den vila, och det gör jag, vilar. Och sedan november har jag 5 st nära och kära/kollegor som gått bort hastigt, i sjukdom, bilolyckor (påkörd av en som inte värdesätter livet) mm. Jag tar det chill. Ser detta som lite semester fr jobb, fokus och strikt träning. My, chill. Andas. Du är överenergisk som mig, vi behöver att bara vara ibland, ta hand om kroppen och vila. Nuet, du vet. Och jag tror kalaset var bra trots du var hemma, Lilleman skötte det galant för er två. Bamsekram till dig!

 • Sara

  Krya på dig fina My. Kram Sara 💕

 • p

  3 antibiotikakurer förra gången du skrev…?

 • Spindelulla

  Jag hade två influensor på raken, bara frisk några dagar emellan. Plus ett ryggskott innan. Vet hur du känner, man höll ju på att bli tokig. Krya på dig!

 • Anita

  p…lägg av och märka ord, bara trist.

 • p

  Va? På riktigt? Tycker du inte att man kan undra vilket det var?
  3 kurer eller 4? Det handlar väl inte om att märka ord?
  Skärp dig Anita.

 • Tina

  Låter inte kul, krya på dig🌸
  Fast tänk alltid på att hålla
  dig hemma när du är sjuk. Att gå till frisören eller affären och smitta en massa andra är väldigt dumt!! Dessutom ansträngande för din kropp.
  Behöver man ha något inhandlat så är det bättre att be någon ( om man har någon) att handla. Så oerhört viktigt att inte sprida sjukdomen vidare!!

  • mymartens

   Tack för omtanken 💞🙏🏻 så är det ju… som sagt, jag blev ju sjuk EFTER frisören..,,

   Jag kan knappt gå till toaletten, så oroa er inte för det 😅🙏🏻

 • Carro

  Hej,
  Stackars dig, du har verkligen varit riktigt sjuk.
  Jag hade ett tag en lång period när jag var sjuk nästan en hel vinter. Hade som mest en vecka emellan gångerna som jag kände mig okej, sen kom nästa infektion. Jag testade probiotika från Holistic samt nässköljningar (låter galet men är bara vanligt koksaltlösning). Jag vet förstås inte hur det varit utan men jag blev då bra och byggde upp ett robust immunförsvar.
  Krya på er!

  • mymartens

   Tack Carro för ditt tips, och att du delar med dig 🙏🏻❤️ Ja, jag är i en riktigt ond spiral just nu… Men nu kan det bara bli bättre ☺️😅💪🏻❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *