Mys Blommor / Din florist / Interflora 🌹 / Högsta Kvalitet & Design💫 🌍 Catalina Torget 15 Täby 📲 08 36 36 14

Mys Blommor🌹/ Din florist / Högsta Kvalitet & Design💫 / 🌍 Catalina Torget 15 Täby 📲 08 36 36 14

@mymartens

@mys_blommor

Strong Mamas

Uppdatering efter operation… Behöver era husmorstips?

Sjukstuga, frustration och väldigt ont!

Smoothie recept!

Många frågor om recept på mina smoothie. Så därför ska ni få det… I dagens smoothie hade jag:

*Hallon kvarg ( 0.2% fett )

*frysta hallon

*frysta blåbär

*En skvätt mandelmjölk ( osötad)

* En banan 🍌

Detta blir nästan tre stora glas ☺️ Vilket innebär att jag och Ludvig tar varsin till frukost…. Det tredje glaset ställer jag in i kylen.

-Perfekt mellanmål senare 😄

Alternativ på enkla mellanmål

Ett ”typiskt” mellanmål till Ludvigs läxläsning är just smoothie och två riskakor tex 😄

Mellanmål är jätte viktigt. Jag försöker alltid att ha ”enkla” snabba mellanmål nära till hands. Så att jag inte ”faller dit” i blodsockerfall och sötsug…. Mellis gör att min energi ligger på en jämn nivå ☺️

Några tips på det jag brukar ha hemma är i kylen:

smoothie. Några kokta ägg. Kyckling/kalkon i påläggs form i kylen. Några osaltade nötter. Riskakor. Kvarg. Proteinpulver.

Ett favvo mellis för mig är havregrynsgröt.

Jag har ALLTID havregryn hemma, det går snabbt att göra, kan varieras i oändlighet med olika bär och tillbehör ☺️

Inredningstips

Min brödrost och vattenkokare hittar du på kampanj i flera färger HÄR 👈🏻

Jag funderar själv på att komplettera med en blender i samma färg… Lite onödigt då jag har en som fungerar alldeles utmärk. Men jag skulle ju kunna ställa den jag redan har, hemma hos Jonas 😎

Uppdate efter operation. Dag 5.

Nu ska jag erkänna någonting! Jag är låg! Riktigt låg! Jag mår nämligen verkligen inget bra! Jag känner mig frustrerad över hur jag mår! Jag längtar efter gymmet, efter min egna studio och efter att få svettas, öka i puls och ta ut mig!😅 Jag är trött på den där TRÖTTA spegelbilden av mig Själv👆🏻

-MEN, jag har fortfarande ont, JÄTTE ont!!! 😫😷

Jag trodde nog att det skulle vända och bli mycket bättre i söndag. Kirurgen sa nämligen att svullnaden skulle öka fram till och med söndag. Sedan avta. Jag tolkade det som att jag skulle må mycket bättre efter söndag 🤗

Men ärligt talat så mår jag riktigt risigt. Jag blir trött och andfådd av att gå till och från Ludvig skola. ( Det är INTE långt!)

Jag äter fortfarande maxdos av värktabletterna. Det går verkligen inte utan, det gör helt enkelt för ont. Jag kombinerar just nu både citadon, och Treo Comp.

Detta är starka grejer för mig, som knappt tar huvudvärks tabletter annars.

Så detta gör ju såklart att jag känner mig både trött och lite ”snurrig” som biverkning!

Jag har googlat och läst lite olika kring liknande ingrepp. Men jag har inte hittat någon som gjort exakt samma som jag.

Jag har 8 stygn som irriterar, men jag kan inte säga att något är fel, eller ser konstigt ut 🤷‍♀️

-Någon här inne som har några tips? Eller erfarenhet? 🙏🏻

Jag har alltså opererat i nedre käken, plus att jag dragit ur två visdomständer och då har fått sy med dessa 8 stygn…

-Borde jag ringa och fråga om jag ska komma in på extra kontroll? Är detta normalt? 🙏🏻

Jag vill inte vara gnällig, men alla tips ni har mottages gärna 🙏🏻☺️

/ My Martens

31 Komentarer

 1. Efter några dagar bör det bli mindre och mindre ont. Känns det inte mindre ont efter en vecka, ring och kolla. Kan vara en infektion som behöver penicillin, men det åt du väl redan? Kanske behövs en kur till?
  Jobbigt att ha så ont. Hoppas att det vänder.

 2. Jag tog bort 1 visdomstand. Opererades på fredagen, lördag och söndag var inte bra, ont och snurrigt av citodon. Måndag svullen som fasen trött, ont. Tror inte att det vände förrän onsdag/ torsdag. Du har dessutom tagit bort 2 tänder på en gång. Räkna med svullnad och smärta resten av veckan. Får du feber kan det vara infektion och läge för penicillin annars bara gilla läget. Det går ju över.

  • Hmm….. då kan det alltså hålla i sig längre än vad jag trodde 😅🙈

   Ska ringa tandläkaren imorgon🙏🏻 tack för att du delar med dig 🙂

 3. Har du tänkt/tittat på var bären kommer ifrån, en kompis till mig gjorde mig uppmärksam på att det finns inga frusna bär som kommer ifrån Sverige inte ens ekologiska – (inte själv tänkt på direkt) hur nyttiga o bra är de bären egentligen 😳 med utsläpp m.m

  • Det finns massa olika alternativ 😄😍 oftast är det ingen större skillnad på dom utländska och svenska bären…. jag som jobbat med växter, och handelsträdgård i många år vet för och nackdelarna med det…..

   Med tanke på våran begränsad säsong, i kombination med tillgång och efterfrågan så resonerar jag på följande sätt. Dom svenska bären räcker naturligtvis inte till året runt till alla.

   Så jag stöttar våra svenska odlare så mycket jag kan. Tills det inte finns några att få tag på. Sedan kan jag rekommendera både tyska, holländska och belgiska bär. Dessa länder har bättre resurser, specialiserade på odling, jordbruk, och med varmare klimat, mer dagsljus och enorma odlingar så kan vi tack och lov också ta del av dessa. Rent logistik mysigt så använder man samma transport med export utifrån Sverige också. Ett exempel. Lastbilarna kommer med bär/grönskar. Lämnar Sverige med gran, ved och returggods bla. Även distributörerna tänker på miljöfrågan. Uppgraderade bilar, nya regler, miljötillstånd, längre kollektiva båtresor som minskar utsläpp osv… förlåt att jag ”nördar” in mig. När jag drev handelsträdgård så jobbade vi även med ett eget transportbolag 🙂 ☺️❤️

 4. jag operedade bort en visdomstand för knappt ett år sedan som låg ner längs med käkbenet, så de fick gå in i det också och greja! Fick åka in och ut och lägga i tapenader, osäker på exakt namn, antibiotika i tussar som de tryckte ner i hålet då de inte ville ge med sig riktigt och mer smärtstillande.. Jag var sjukskriven i en vecka först, fruktansvärda smärtor och mosade mat i en evighet efter.. försökte jobba, det ledde till en inflammation i käkbenet och fick vara hemma i en vecka till efter det.. sedan tog det nog minst två månader inte allt kändes helt normalt! Operationen skulle ta 40 min, de höll på i 2h, då ger det mer konsekvenser efter sa de eftersom det blev sånt ingrepp! Så ta det lugnt lääääääänge är mitt bästa tips! Men jo, galen kände man sig!

 5. Trött och andfådd skriver du. Det tycker jag ju inte du borde bli vare sig av operation eller tabletter.
  Men Treo Comp och Citodon låter lite ”tårta på tårta” i mina öron
  När har du tid för återbesök?
  Kanske borde du ringa så du inte dragit på dig nån infektion.
  Lycka till

 6. Hej

  Bättre och åka och kolla upp det! Man skall inte lida i onödan. Finns kanske hjälp att få, bättre smärtlindring och kanske rengöra runt om. Krya på dig!🌸🌸

 7. Jag opererade oxå ut en visdomstand för många år sedan. Den smärtan i hela 5 dagar gjorde mig tokig. Såpass att jag sprang till tandläkaren dagligen så de fick spola.
  Sen på senare år så gick jag med 2 trasiga kindtänder i flera år innan jag ens vågade mig till tandläkaren. Åt pencillinkur efter pencillinkur istället för att ta bort dem. Vågade till slut och det är det bästa jag gjort.
  Under denna tid med trasiga tänder så fick jag veta att det finns ett medel som lindrar smärtan och det stämde faktiskt.
  Gå till en hälsokostbutik och fråga om en liten flaska nejlikeextrakt. Du liksom jag har arbetat med nejlikor 😉 Smakar apa men bedövar.
  Testa.
  Vänligen // A-M

  • Åhhhhh! TACK för tips 🙏🏻☺️

   Kommer även ringa tandläkaren imorgon… 😅 jag står snart inte ut längre!

   Hmm… spännade med nejlika… 😍

 8. Ring tandläkaren och be om att få komma på en extra-kontroll eller ring Sjukvårdsupplysningen och be om råd. Andfådd borde du inte vara av att ha opererat käken… /ssk

  • Nej, jag tror snarare att andfåddheten kommer av infektionen…. 😅 Men hur som så ska jag nog kolla upp det under morgondagen. Kanske behöver en gång antibiotika till 🤷‍♀️☺️

 9. Opererade ut mina visdomständer för många år sedan. Efter första op hade jag olidliga smärtor, har en väldigt hög smärttröskel men kunde inte hantera smärtan så när en vecka gått så kontaktade jag käkkirurgen där man konstaterade att stygnen var satta i nerven=hög smärta. Hade dessutom en liten infektion. Dom fick dra stygnen (dom skulle eg lösas upp) efter det kom livet tillbaka. Du skriver att du är andfådd, det kan tyda på infektion, tycker nog du ska kontakta vården och få det kollat.

  • OMG! Satt stygnen i nerven 😬😱 jösses!

   Jag ska definitivt ringa imorgon och detta inte gått över tills imorgon. För detta är ärligt talat svart att hantera …… Tack för att du delade med dig 🙏🏻❤️

 10. Jag opererade bort visdomstand för många år sen. Jättesvullen och öm med stygn i flera dagars efter minns jag. Och jag Kräktes när bedömningen släppte vilket gjorde att det kom bakterier i såret och blev infekterar. Satt uppe halva nätterna pga värk och när man väl somnade vaknade man med en nerdregglad kudde full med var.
  Penicillin och åka in o spola rent hjälpte 👍

  • Åhhh! Tack snälla för att du delar med dig =) Jag tror att jag också måste vända mig till min kirurg imorgon och fråga. För det går verkligen inte längre…. Hmm. fortsättning följer =)

 11. Har en bekant som opererade bort en visdomstand i underkäken, han hade riktigt ont. Det var återbesök 2 gånger utan större hjälp- de stoppade i tuss med antibiotika vid dessa tillfällen. Det de sa var att i underkäken är mycket mer komplicerat än i överkäken. Tog nästan 1 månad innan han var riktigt bra i munnen.

 12. Min dotter gjorde exakt samma ingrepp som du alldeles nyligen och hade så fruktansvärt ont och var svullen långt efteråt att hon gick tillbaka för att se om något var fel. Men det var helt i sin ordning att ha ont i en vecka iallafall sa dom. ( hon har lika stor skräck för tandläkaren😢)

 13. …hon hade dessutom en rejäl flisa från käkbenet kvar som vandrade ut av sig själv häromdagen, vilket också bidrog till obehaget, helt naturligt och ganska vanligt tydligen!

 14. Glömde ju att tala om ang. nejlike extraktet.
  Du doppar en bomullstops i extraktet och duttar kring det onda.
  Hoppas det funkar på dig. Det funkade för mig. Men som sagt, inte gott i munnen.

 15. Men du vet väl att man bör koka utländska hallon en minut va ❓
  FÖRSKA utländska och frysta SVENSKA är det ingen fara med. Men annars kan ni bli sjuka

  • Hej” Förlåt, men jag måste fråga… har du möjligtvis ätit taggtråd till frukost? Eller varför tar du ut din ilska mot mig?

   Jag rekommendera dig följande
   ”har man ingenting snällt att säga… så är det bättre att ingenting säga alls… Bara ett genuint tips från mig till dig 😉

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..