Årets sista PW

(Power Walk )

Hej på er! December 31/12-2019 .

Solen skiner över huvudstaden. Jag har tagit sovmorgon och hunnit med en mysig Pw. Gick ner mot Hornsbergsstrand , och promenerade längs med vattnet. Vattnet ger mitt energi och lugn🙏🏻

Det stör mig dock lite att det inte är krispig snö ute… Jag har ingen nyårskänsla alls idag 😂

Det känns för varmt... för att vara sista dagen på december och strax januari ⛄️ Men, men. Snön kommer väl så småningom…

Nu ska jag ta en dusch, sedan slappa lite med dessa två innan jag kört ut till Jonas och vi åker till våra vänner ❤️

Någon årsresume har jag inte gjort här inne på bloggen…. Tänker att jag gör det en bit in på nya året istället 😉

Ikväll blir en lugn och mysig kväll för oss. Inget “Party” vi har istället valt att umgås med några av våra vänner som känner precis som oss. Laga mat tillsammans, spela spel, umgås och mysa ❤️

Nyårsraketer , för eller emot?

Det här med raketer….. Jag tyckte om det förr. Jag har många fina minnen ifrån när min pappa och jag smällde raketer 🧨.

MEN!

Nuförtiden känns det helt fel! Flera anledningar!

Ekonomiskt!

När jag tänker efter… Rent idiotiskt att man ordagrant smäller upp pengarna.

miljön!

Det ÄR bedrövligt för miljön ⁉️ i veckor efter ser man resterna av alla smällare, OM dom ens städad upp.

Hundar & katter 🐈🐶

Vi måste ju tänka på våra älskade djur! Mina små missar bryr sig inte alls. ( tack och lov) men tyvärr är det ju långt ifrån alla som går obemärkt förbi….. Någon som debattartikel vila istället nu genom alla mediekanaler!

Min inställning :

Så jag personligen smäller inga smällare mer. Jag dömmer inte er som vill göra det.

Men för mig känns det inte rätt.

När jag var liten och växte upp så var det en mysig tradition.

Men när jag är medveten om alla nackdelar det drar med sig, så känns det bara helt fel.

OM du har det som tradition, var försiktig, städa upp efter dig, och tänk på djuren! 🙏🏻

-Hur känner du? Dela gärna med dig av din åsikt 🙏🏻👇🏻

/ My Martens

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (12)
 • Maria

  Jag håller helt med dig! Känns som en jätteonödig grej att skjuta upp pengar i luften, även om det ger en festlig känsla de få sekunder det sprängs och blixtrar. De som vill skjuta raketer får självklart göra det för min del, men jag avskyr den ”nya” trenden att man skjuter fyrverkerier rakt mot människor och djur. På grund av den galenskapen skulle jag absolut ställa mig bakom ett totalförbud. Det är ett helt sjukt beteende som saknar all form av respekt för medmänniskor.
  De senaste åren har vi betalt in en summa till olika välgörenhetsorganisationer istället för att köpa raketer. Det känns faktiskt rätt bra att veta att pengarna går till något bra istället för att brinna i skyn.
  Smällare eller inte, så önskar jag er alla ett Gott Nytt År! Det har varit kul att följa din blogg i år igen My och jag är glad för din/er skull att allt börjar falla på plats! Jag tror 2020 blir ett bra år på alla sätt! Kram! 🙂

 • Petra J

  Jag har så fina och varma barndomsminnen där alla grannar samlades på gatan och såg fyrverkerierna på nyår, gemenskap och glädje. Är också uppvuxen mellan två av militärens skjutfält och förknippar alltid smällar med den härliga barndomen. Jag är ingen större djurvän men tänker mer på de som har traumatiska minnen av smällare/bomber, de som kanske växt upp med skräcken och rädslan av bomber. Är ändå lite tudelad inför fyrverkerier men kommer ikväll tända stora tomtebloss istället.
  Gott Nytt 2020!

 • Ann-sofie

  Jag är helt emot.Mina hundar är inte rädda men min förra hund var så rädd o tyvärr var det ju inte bara på nyår utan ska smällas flera veckor förre o efter.gott nytt år

 • Maria Johansson

  tycker också det är korkat och bortkastade pengar samt dumt för miljön och så många djur som mår dåligt av det, kram till dig och ha en härlig kväll

 • ÅL

  Jag är helt emot med respekt för djuren.
  Hur gör du med dina katter ikväll? Lämnar du dem ensamma eller får de följa med?

  • mymartens

   Dom är med mig nu… när vi åker iväg på middag är dom kvar hemma ❤️ dom skulle bli super stressade av att följa med till vänner som dom aldrig varor hos.

   Mina katter är varandras bästa vänner också. Så en liten nyårs middag även till dom ☺️

 • Anette

  Jag köper inte smällare och har inte gjort på flera år. Däremot kan jag reta mig lite på djurägare som vädjar (kräver) att alla ska ta hänsyn till deras djur och inte använda smällare, samma djurägare som släpper ut sina katter som springer i andras trädgårdar och kissar/ bajsar, förstör dynor m.m och hundägare som släpper hundar lösa och inte plockar upp bajs efter sina ”älsklingar” var tog hänsynen vägen då?

  Gott Nytt år! 🎉🎇

 • St

  Jag gillar inte smällare ( vilket ju i och för sig är förbjudet) men jag gillar fyrverkerier. Nu finns det ju liksom fina ”tårtor” som man tänder en gång med massa olika raketer i. Det gör inget om de smäller. Blir faktiskt inte så mycket skräp utan det tar man till återvinningen sen.
  Jag vill absolut inte ha nåt förbud. Vill istället att man försöker stoppa all olaglig försäljning ( över nätet t ex) och höjer straffen för de som skjutet olagligt.
  Man får försöka påverka till att folk håller sig till en viss tid och är på av kommunerna anvisade platser.
  Att skitungarna smäller av mot blåljuspersonal är total brist på respekt och där ligger ett stort ansvar faktiskt hos föräldrarna.
  Att det kostar pengar som i princip går upp i rök, tja, det är väl upp till var och en.
  Men som sagt, i inga förbud, försök stoppa nätförsäljning,hårdare straff ( för dem de får tag i) osv.
  Om folk höll sig till anvisad tid och plats då vet djurägarna det och kan förebygga.

 • Sanna

  Det är inte bara katter och hundar som lider. Hästar kastar föl, alla djur i skogen. Men jag såg att lottar ut äkta päls?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *