Lycklig mamma, lycklig unge!

Lycklig Mamma & lycklig ”lilleman” đŸ™đŸ»â€ïž

I förrgĂ„r föll allt pĂ„ plats. Tredje gĂ„ngen gillt sĂ„ har vi nu Ă€ntligen en skolplats, och en klass som Ludvig ingĂ„r i. IgĂ„r var vi pĂ„ besök i vĂ„ran nya skola. Vi fick trĂ€ffa Rektor, fröken, fritidspedagoger, och HELA klassen 😍

Ludvig har varit nevös inför varje gĂ„ng. Denna gĂ„ngen var JAG nervös innan. Skruvade pĂ„ mig hela natten….

Nervös att nĂ„got skulle bli fel, att plasten inte skulle finnas… och nervös över att fĂ„ se Lillemans besvikelse igen, och fĂ„ trösta honom…

MEN det behövde verkligen inte! För igĂ„r satt det đŸ™đŸ»â€ïž Vi fick det BÄSTA vĂ€lkomnandet vi kunde fĂ„….

Han var exalterad innan han skulle somna. Ville göra sig extra fin pĂ„ morgonen. StĂ€llde en miljard frĂ„gor om vad jag tror om klassen 😅osv…..

AlltsÄ, Ludvig Àr 8 Är.

Detta Ă€r hur stort som helst för honom. Vi fick en riktigt, riktigt bra start. Ett varmt mottagande dĂ€r klassen sjöng och dansade en vĂ€lkomstdans som dom övat pĂ„ inför att Ludvig skulle komma 😭

Alla fick presentera sig, och rÀckte sedan upp handen för att stÀlla frÄgor.

Ludvig svarade, lugnt, sakligt och trots att jag sÄg pÄ honom att han var nervös, sÄ sÄg jag ocksÄ glÀdjen!

-Han var Verkligen SÅÅÅ glad đŸ™đŸ»â€ïžđŸ˜­

Barnen stĂ€llde varierade frĂ„gor, Ludvig svarade sĂ„ gott han kunde. Ett gemensamt intresse visade sig vara fotboll, sĂ„ alla frĂ„gade om han ville börja spela fotboll….

DĂ„ vĂ€nde han sig till mig, tittade osĂ€kert och sa ”om jag fĂ„r för mamma”.

DÄ slog en tanke mig att detta Àr en av flera nackdelar med pendlingen. Han har inte haft möjligheten att hÀnge sig Ät en aktivitet kontinuerligt pga av just pendlingen!

-Detta gör mig SÅ ledsen’! 💔😭

Han har varit med lite dĂ„ och dĂ„, testat lite friidrott pĂ„ öland, men det har inte funnits möjlighet till mer……..

Jag blir tÄrögd av att bara skriva detta. Men det Àr ju sanningen. Vi har gjort det bÀsta hela tiden, och alltid haft ambitionen att sÀtta honom först.

Men detta Àr en av nackdelarna. SÄ dÀrför ska det bli Àndring pÄ detta NU!

SjĂ€lvklart ska ungen fĂ„ göra det han vill. FĂ„ kĂ€nna gemenskapen, och Ă€r det fotboll han vill testa pĂ„ sĂ„ ska han sjĂ€lvklart fĂ„ göra det ❀

IgÄr köpte jag dÀrför nya fotbollsskor. Hans första fotbollsskor.

Samt klĂ€der för trĂ€ning, och nu ska jag bara hitta ett passande ”fotbolls” kort och skriva att han fĂ„r börja spela fotboll nĂ€r han vill ⚜

-Det kommer bli den bĂ€sta julklappen ever’!!!!!! â€ïžđŸ˜âšœïžđŸ˜­đŸ™đŸ»

Min kĂ€nsla och reflektion att han snart, sĂ„ snart flyttar hit. Ärligt talat Ă€r det svĂ„rt att sĂ€tta ord. Jag svar byggt upp en ”skyddsmur” och stĂ„lsatt mig sĂ„lĂ€nge. HĂ„llt mig stark. Agerar som en robot. Kört fram och tillbaka 5-6 timmer ner till öland. 5-6 h upp frĂ„n öland. Samma vĂ€g. Kommit ner. Till Ă€lskade KollbergĂ„rden.

Som iof alltid kommer att ha en mycket speciell plats i hjĂ€rtat. PĂ„ KollbergĂ„rden fick jag tiden och situationen att fungera. Men det var inte mycket mer Ă€n sĂ„. För det var vĂ€ldigt pĂ„frestande att bo pĂ„ olika stĂ€llen. Ja har svĂ„rt att vara utanför min struktur och mina rutiner. DĂ„ kommer den. Ångesten. BĂ„de den latenta och panikĂ„ngesten. Jag gick in i depression… sĂ„ fort jag lĂ€mnar Ludvig i skolan sĂ„ Ă„kte jag hem. Somnade. Jag sov bort tiden pĂ„ öland. Ibland du l MALIN mig att komma ut. Ta en promenad, prova pĂ„ hennes yoga. ( saknar dig MALIN âŁïž) Men det blev Ă€ndĂ„ ett bakslag i rehabiliteringen frĂ„n min utmattning att pendla som jag gjort. Jag har bara agerat. Satt pĂ„ autopilot och bara ”kört pĂ„”. Dubbla kostnader, galet mycket tid i bil. Och vĂ€rst av allt. Att stĂ€ndigt kĂ€mpa med den dĂ€r j*vla Ă„ngesten!

-Men det gick! đŸ‘ŠđŸ»đŸ’ȘđŸ»

jag klarade det. Hade jag aldrig flyttar ner till Öland inför skolstart och tagit pĂ„ mig rollen att börja pendla sĂ„ hade jag aldrig vetat. Det fungerade ett tag. Men sedan fungerade det inte alls. Varken för mig, men framförallt inte för Lilleman💔

DĂ€rför har jag svĂ„rt att beskriva kĂ€nsla nu inför Lillemans flytt. Allt Ă€r klart. Hans rum stĂ„r redo. Skolplatser finns. Hans första möte med klassen gick sĂ„ bra att jag grinar av lycka đŸ˜­â€ïž

Jag har tömt mitt torp pĂ„ öland, och kommer Ă„tervĂ€nda ner pĂ„ mina kommande bootcamp och retreat đŸ’ȘđŸ»đŸ‘ŠđŸ» ( du kommer kunna boka inom kort â˜ș)

Vi kommer sĂ„klart Ă„ka ner och hĂ€lsa pĂ„ Malin, Alexander, Wilma och resten av familjen ❀

Men jag kan Ă€ndĂ„ inte ”fatta” att detta hĂ€nder. Jag har svĂ„rt att ”lita pĂ„” att detta Ă€r pĂ„ riktigt. SĂ„Ă„Ă„Ă„ mĂ„nga Ă„r av outtröttliga diskussioner med hans pappa. Fram och tillbaka. För och nackdelar. Kompromisser, grĂ€l, förstĂ„elsen, glĂ€dje, sorg, besvikelse…. Ja, alla kĂ€nslor fram och tillbaka.

Denna livsstilsförÀndring kommer innebÀra obeskrivligt mycket. Det kommer medföra ett lugn och en trygghet jag inte kÀnt pÄ mÄnga mÄnga Är.

Jag hoppas pĂ„ att fĂ„ kĂ€nna mig komplett igen❀

Jag Ă€r sĂ„ glad och lycklig över detta att jag skulle vilja göra som Ronja Rövardotter , skrika av lycka! đŸ˜­đŸ™đŸ»

Men. Nu ska jag bara vĂ€nta ut dom sista dagarna. Njuta av julen och ledigheten tillsamman…. Sedan Ă„ker Ludvig till Teneriffa med sin pappas familj. Som, bad och fira födelsedag stĂ„r pĂ„ schemat! Det Ă€r han vĂ€rd!

innan han sedan kommer hem och Ă€r redo att bosĂ€tta sig hĂ€r och börja i sin nya skola! đŸ« .

Tre ord: wow, magiskt, lycka!

/ En lycklig Mamma My ❀

15 Komentarer

  1. Men snĂ€lla My, bara ett litet tips, sluta kalla din son för ”Lilleman”, han Ă€r ju faktiskt 8 Ă„r gammal, en kille i den Ă„ldern vill kĂ€nna sig som en stor kille och fĂ„ kĂ€nna sig som de andra i samma Ă„lder, risken finns att kompisarna ocksĂ„ börjar kalla honom för ”lilleman” och det vore ledsamt för honom. Bara en tanke för sonens skull.

  2. Jag skulle ocksÄ vÀlja att inte göra mina barns namn lÀttsökta genom att att anvÀnda deras riktiga namn i sociala medier. Det kan ju vara sÄ att My anvÀnder ett namn hÀr och hans riktiga namn IRL. Man fÄr vÀl kalla sina barn vad man vill?

    Hur som helst Àr allting jÀttefint ordnat av dig My. Du har verkligen kÀmpat! Nu hoppas jag ni fÄr lugn och ro.

    //Moa

  3. Hoppas allt kommer bli bra för gossen. Du vet att hos mig vÀcks ofta nyfikenheten av vissa inlÀgg och nu undrar jag om han inte alls ska vara hos sin pappa?
    Funderar bara eftersom ni har tankar om fotboll. För hÀr dÀr vi bor trÀnar de smÄ 2 ggr i veckan plus att det Àr bortamatcher i stort sett varannan helg.
    Nu vet ju inte jag hur de lÀgger upp trÀning osv i Stockholm dÀr ni bor men det kommer sÀkert ta tid.
    Det Àr dÀrför jag frÄgar om umgÀnget med pappan.
    Inte för att det angĂ„r vare sig mig eller nĂ„n annan och som vanligt Ă€r det ju frivilligt att svara OCH nĂ„n annan behöver inte svara i My’s stĂ€lle nu för om och nĂ€r My svarar sĂ„ gör hon det sĂ„ bra sjĂ€lv.

  4. Du Àr sÄ j@vla BRA!! MY!
    SĂ„ glad för din skull och Lilleman 😉
    Men du mĂ„ste Ă€ndra textstorleken sĂ„ tant kan se hahaha 😉
    Kram och god jul till er <3
    Monica

  5. Vad jag led med dig dĂ„ du flyttade frĂ„n Sigtuna till lĂ€genheten pĂ„ Öland. SĂ„ ledsen du var, men du kĂ€mpade pĂ„. Som en tiger för din sons bĂ€sta. MĂ„nga turer hit och dit har det varit. SĂ„ hĂ€rligt att nu höra att allt har ordnat sig sĂ„ bra. Kram.

  6. Vad jag led med dig dĂ„ du flyttade frĂ„n Sigtuna till lĂ€genheten pĂ„ Öland. SĂ„ ledsen du var, men du kĂ€mpade pĂ„. Som en tiger för din sons bĂ€sta. MĂ„nga turer hit och dit har det varit. SĂ„ hĂ€rligt att nu höra att allt har ordnat sig sĂ„ bra. Kram.

  7. Ha inte dĂ„ligt samvete My, du har gjort allt för att han ska ha det bra! Det Ă€r det L kommer att minnas frĂ„n sin barndom! ❀ Men kommer det inte bli fortsatt flygande för honom pĂ„ helgerna nĂ€r han ska till sin pappa? Det Ă€r vĂ€l bara du som slipper pendlandet inte L eller? Lycka till med allt! ❀

  8. LĂ„t honom bo kvar med sina syskon i en trygg miljö istĂ€llet för att rycka upp honom igen. Det gör ont i mig. SĂ„klart han vĂ€ljer dig nĂ€r han vet att du Ă€r ensam och mĂ„r dĂ„ligt men du borde vetat bĂ€ttre…

    • TyvĂ€rr Ă€r inte det möjligt. Inte heller det bĂ€sta för honom.

      NÄgot bÄde jag, pappan, vÄra familjer, socialtjÀnsten, skolan osv Àr mer Àn överens om. Tack för din fina, genuina omtanke.

    • Han kommer trĂ€ffa dom pĂ„ helger och lov â˜ș ibland kommer hans bror hĂ€lsa pĂ„ oss i sthlm,.

      Dom kommer Ă€ven komma upp och hĂ€lsa pĂ„ i nya skolan. Vi har en plan för att fĂ„ det sĂ„ bra som möjligt â˜ș

Svara

LĂ€mna din kommentar!
Ditt namn hÀr

Om du missat..