Fredagsmys -Mamma vecka <3 Tacos, färska blommor och Fångarna på fortet.

image

Godkväll!

Vi har fredagsmys deluxe! Lugn och ro. Hemma i pyjamas. Lilleman, jag och katterna…. Stina hade saknat Sture och kastade sig upp på buren när han kom hem. Jag separerade dom några timmar. Sture fick ligga inne i badrummet där det är golvvärme och lugn och ro. Efter några timmar släppte yrseln från narkosen och han blev mycket piggare igen =) Fredagsmys mamma vecka betyder : Färska almmor till bordet. Jag hed ett presentkort att utnyttja, så jag lysade till det med en orchidee också =)

Floristen inom mig blir glad av att snitta blommor och fixa lite.. 

image

En klassik Brudorchidee (Phalenopsis) En småblommig dvärg-variant, som är lite mindre, lite lägre och lite knubbigare. Söt. 

image

Ett fång med dubbla svenskodlare tulpaner. Dom var alldeles färska, så dom var inte vattendragen ännu. Jag öppnar upp förpackningen, sorterade dom så att dom skulle bli jämna och virade sedan in dom i papparet igen. Snittade dom, spolade upp KALLT vatten och lät dom stå med pappret på i ca 30 min. Under tiden jag lagade mat =)

PÅ så vis så hinner stjälkarna vattendra (suga åt sig av vattnet upp i hela stjälken) och samtidigt bli raka och krispiga. Istället för mjuka och sladdriga =)

För dig som missat det så skrev jag ett inlägg med tips om hur DU lyckas med dina Tulpaner, läs HÄR 

image

image image

Fredagsmys innebär för oss och halva Sverige Tacos kväll 😉 OCH Fångarna på fortet! Alltså vilket roligt avsnitt det var ikväll! Härliga laguppställningar =) 

FullSizeRender

Även om ketchup rummet inte riktigt var Daniels grej… så fick han sin revansch trots allt =)  Fina Daniel <3

Alla var duktiga, Liam är COOL som vågar ställa upp med eget lag i år! Ludvig hejade på det blå laget! Jag som är uppvuxen med Jocke småskrattade lite när dom förlorade då jag VET att han är världens sämsta förlorare 😉 Men dom kämpade på bra dom också. Älskar fångarna på fortet. Har sett det sedan jag var liten. Kommer ihåg hur jag satt i soffan brevid min mamma. Hejda på laget, tävlade mot dåtidens fadder fa ra. (hur det nu stavas?) och levde mig in i programmet… 

IMG_8761

Lika snabbt som Stina hoppade upp på bordet. Lika snabbt åkte hon ner. INGA katter på bordet när man äter. Nån måtta får det ändå vara! 

image

image

Sture suktar efter mat och undrar när fredagsmyset börjar. Han har fått fasta inför kastreringen och inte fått äta förrän nu ikväll. Så han var mer än otålig 😉 

image image

DEN blicken. ”Matte, VART är maten?!”

Nu ska jag och Lilleman spela spel. Vi hörs imorgon! Ha en skön fredagskväll!

 Kram / My Martens

4 Komentarer

  1. Hej
    Jag undrar varför du låter katterna vara på bordet. Jag vet att du skriver att de inte får vara på bordet när ni äter men vid andra tillfällen får de vara på bordet 🙀🙀 Det är ju inte så lätt för katterna då de ibland får vara på bordet och ibland inte. Ett tips är att spray med vatten varje gång de försöker gå upp på bordet. Egentligen ska jag inte bry mig då det är ditt hem men för mig är det väldigt ohygeniskt 🙀🙀

  2. O för mej fick kissen vara med överallt. Men tappade inte hår. Men nu har du skrivit om det så många gånger så nu räcker det väll. Fina blommor annars.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Spana in både vårnyheter och rea hos STRONGER

  I samarbete med STRONGER och Ideal Of Sweden !   Roar Tights / Roar Top / Punch...

Vilka nyanser på vårens Ideal Of Sweden skal

  This post contains adlinks     1 / 2 / 3 / 4 / 5  Hur underbara färger...

Richmond & Finch

  I samarbete med Richmond & Finch     Black marble case / Black marble popsocket / White...