Så gick det för lilla Ragdoll Stina, första dagen hemma hos oss <3

IMG_7555

Godkväll! Hoppas att din dag varit bra =)

Nu ska ni få höra hur första dagen med lilla Stina  har gått.

FANTASTISKA Ulrika från Åland kom hit och levererade henne. TACK SNÄLLA Ulrika för det <3

Sture blev glad när han såg sin gamla matte. MEN han fick syn på Stina och blev lite avvaktande. Lite lätt stött faktiskt.

Det tog en stund innan lilla Stina vågade sig ut ur buren. Hon och Sture nosade som hastigast, Sen backade hon in i buren och Sture la sig under soffan och stirrade. Med ca en halvmeter emellan dom. Ingen vek bort blicken. Vad nyfiken man blir på att läsa av deras tankar. Sture har varit mer än sur hela dagen. Nästan straffat mig genom att ignorera mig, blänga på mig och på alla sätt visa att han INTE är nöjd med läget. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Men lite nyfiken var han allt 😉  Här med original matte Ulrica.

IMG_7559

Sture har varit ganska ”hård” mot lillan. Satt henne på plats. Boxat lite på henne. Jag är CHOCKAD över hur min underbara, översociala Sture beter sig! Jag VET att man ska låta dom ”sköta” sitt. Men jag har fått gå emellan nära gånger. Inget allvarligt, men stoppat Sture när han varit liiite för tuff! 

FullSizeRender FullSizeRender

Nu ikväll så har Sture slutat tjura mot mig och lill-tjejen har vågat sig fram… Jag tror att det löser sig. Bara dom får lära känna varandra i lugn och ro <3  Just nu ligger hon i mitt knä och spinner. Sture ligger i Ludvigs knä, viftar på svansen irriterat och blänger på  mig. Jag vågar inte röra mig och hämta kameran nu när Lillan ÄNTLIGEN vågat sig fram till mig. 

Grannarna var över och tittade på nykomlingen. Då hörev både Sture och Lillan mer ”bekväma” mer uppmärksamhet att få från flera håll tror jag. Sture beter sig verkligen jätte löjligt! Han är så förnärmad och stött av konkurrensen.

När Julia skulle gå hem så pratade vi om att vara ute och leka med barnen.Sön är verkligen efterlängtad. Så fort isen blivit tjockare så ska vi åka skridskor och grilla korv vid sjön <3 LÄNGTAR!

 Jag har ju inte gjorts många knop här hemma sedan sjukhus och operation. Jag insåg när vi pratade om just det, att Lidvig inte varit ute på TVÅ dagar! Jösses! Som sagt, inte ”Årets Mama” direkt!

Jag fick ångest, lockade med mig Luvdig ut genom att ta fram gamla tomtebloss. HAN på eget initiativ sprang iväg och tog på sig tomtedräkten. Jag skrattade lite när han kom fram.

Han sa ”Mamma jag är ju cool, tomtenisse och tomte bloss” haha! Sen gick vi till parken bara ett par hundra meter ifrån där vi bor. Jag satte Ludvig på att springa två hela varv. (Jag orkar ju knappt gå den sträckan) Så istället stod jag stilla och hejade på! Sen tände vi tomtebloss och skrev saker i luften. Så nu är mamma-samvetet något bättre efter att jag ”rastat” mitt barn. FRISK luft ÄR viktigt! 

Vi är väldigt tighta jag och Lilleman. Det är lite ”Vi mot världen”  <3 

IMG_7623

Kram på dig! Tusen tack för omtanken med magen! NU har jag lagt i en starkare växel, 1l faten och ÅTTA påsar movicol efter era rekommendationer. Annars får jag försöka ta mig till apoteket för andra grejer. Men jag trodde detta var ”starka” grejer eftersom att min doktor skrev ut om på recept… Hmm. Vi hörs imorgon bitti! Stor kram fina du! / My Martens

27 Komentarer

 1. Det kommer att gå bra. Jag skaffade en liten kissekatt för snart 8 månader sen och ujj vilket liv det var i början. Min ’gammelkatt’ ville inte alls busa med lillkatten som var och är busig mest hela tiden 😂 Men dom är vänner, just i detta nu ligger dom bredvid varandra. Synd att man inte kan lägga upp en bild och visa 😌 Kram

 2. Efter ett par dagar när Stina har fått dina lukter som du har hemma så kommer Sture att ta emot henne med kärlek. Ett tips är att frottera henne med en handduk som har lukter som Sture känner igen.

 3. Va roligt att höra hur ni har det. Om en vecka så är det som om dom alltid varit tillsammans. Så bra detta blir för Sture & Stina att ha varandra då du är på jobbet. Ni verkar bo i paradiset. Så vackert det är på utebilderna. Vilken fin affärsgata Ludvig går på. Hoppas att natten blir lugn för er alla fyra. Kram ❤

  • Jag hoppas verkligen du har rätt 🙏🏻✨❤️ Sder är en jätte mysig gata precis utanför där vi bor ”stora gatan” heter den 😊 Kram

 4. Men ska ni verkligen ge er ut på isen?
  Dom varnade ju för det efter att människor gått genom isen för några dagar sen
  Isen är tydligen ganska svag beroende på blåst och olika temperaturer.
  Var försiktiga.

 5. Har inte läst andras kommentarer men du ska veta att katter är inga flockdjur
  Det kan gå hur bra som helst men det kan också gå käpprätt åt andra hållet
  Jag har , ofrivilligt och av egen dumhet haft som mest sju katter, nu har vi fyra. De leker aldrig MED varann. De kan ligga och sova på samma ställe men de kan även slåss så blodet rinner. Om dina katter ryker ihop ordentligt så vill du inte komma emellan det lovar jag dig.
  Hundar leker och gör upp rangordning men katter slåss för livet de.
  Hoppas verkligen det går bra med sötnosarna men trots att jag har flera själv så är det då inget jag rekommenderar
  Det är bara ett evigt passande och kommer de inte att kastreras så är risken stor att de kommer att skvätta inne för att markera och det luktar INTE gott.
  Men som sagt, katter fungerar olika och de flesta gånger går det bra och jag hoppas ni får det bra ihop.

  • Jag har själv lite olik erfarenheter kring detta…. Sture är helt rumsren och ”skvättfri” änsålänge. Det är första dygnet dom är tillsammans. Men nu på morgonen börjat det gå riktigt bra 🙂

 6. Tänk på att du måste dricka hela glaset med movicol samtidigt, du kan inte gå o smutta på det under en tid då gör de ingen verkan

 7. Så klok mamma du är! Barn behöver verkligen röra på sig o vara ute, sen i ditt läge kan man bara gilla läget o inse att det blir mycket inne. Mitt ex däremot har våra barn på sin vecka bara inne. Inget jag kan påverka men det märks på barnen på många sätt när de kommer till mig. Tänker på barnens hälsa i framtiden rent generellt för många föräldrar orkar inte tvinga ut/ vara ute med sina barn. Hur ska deras kondition bli? Starka ryggar? Snarare padd nacke tyvärr.. kan du inte skriva mer om ämnet? Du som jobbar med hälsa! Tack för en bra blogg! Läser varje dag! Kram!

  • Jag håller med dig… Dom behöver verkligen röra på sig! SÅ viktigt! Det blir lägg för mycket spelande femdför plattor idag. Helt ont om man rör på sig sig övertog..! Jag aka absolut skriva ett inlägg om det. Bra att du tog upp det 🙂 kram

 8. Ett tips; ät inte skräpmat o försök att röra på dig mkt. Gå promenad varje dag så kommer magen komma igång. Som du säkert vet själv så hjälper inte stillasittande till😉 Lycka till!!
  PS; öka dosen lactolos o ta varje dag.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Spana in både vårnyheter och rea hos STRONGER

  I samarbete med STRONGER och Ideal Of Sweden !   Roar Tights / Roar Top / Punch...

Vilka nyanser på vårens Ideal Of Sweden skal

  This post contains adlinks     1 / 2 / 3 / 4 / 5  Hur underbara färger...

Richmond & Finch

  I samarbete med Richmond & Finch     Black marble case / Black marble popsocket / White...