Blindtarmen. Utskriven mot min vilja. Generell platsbrist på sjukhusen. Massa tankar till den drabbade familjen som förlorat sin 7 månaders <3

image

Hej fina! Återigen TACK för all din omtänksamhet <3 Ni är så många som skickar värme, kärlek och omtanke till mig. Jag har blivit omplåstrad och väl omhändertagen <3

Operationen inatt gick bra, som jag skrev tidigare. Det var blindtarmen, och någon vätska i magen som ställt till det för mig. Jag har haft ont och gått med feber till och från sedan natten till julafton. Vilken himla tur i oturen att Lilleman flög ner till sin pappa samma dag som jag kraschade <3

Smärtan som jag jämför med förlossningsvärkar är borta. Otroligt tacksam för just det.

Jag låg inför både rumskamrater och min bästa vän Annelie och kved och tjöt som ett djur på golvet när attackerna kom. Svåra att kontrollera  och en genomborrande buksmärta där det kändes som om man skulle dö på kuppen! Vidrigt! Kräktes av smärtan och kallsvettades som aldrig för!

Det kunde hålla i sig upp till 15-20 min, sedan gav det tillslut med sig.  Den smärtan är som sagt borta, och så hoppas jag att det förblir! 

Nu efter operationen så upplever jag en annan smärta. Med tanke på att man rört om inne i magen genom titthål för att undersöka alla organ, tarmar, livmoder, äggstockar och gud vet vad. Så känner jag mig mer än mörbultad såklart.

 Jag mår inget vidare just nu. Trött, matt och har väldigt ont. Det är tydligen helt normalt efter att man behövt ta bort blindtarmen.

Mina värden i förmiddags var lite olika. Jag hade bla, lågt blodtryck  92/50. Det är lågt för att vara jag. Läkaren berättade att det också är vanligt efter att man varit sövd, tagit smärtstillande och legat mycket i kombination  med lite dryck och mat efter att jag fastat inför OP. Blåsan ”kisseriet” fungerar ganska bra… Kan inte tömma blåsan helt, men tillräckligt för att vara ”godkänd” och igång.

Men jag är långt ifrån ensam om att vara på sjukhus och behöva vård. Stockholmsregionen skakas av hemska nyheter angående hemskickade patienter. Sjukhusen är överfulla med patienter som behöver vård, några sjukhus har gått ut med stabsläge, andra är överfulla. Det är ordagrant kaos här uppe. 

Pratade lite om detta med sköterskorna hos mig. Man tycker så synd om de läkare som behöver ta dessa svåra beslut om vem som ska få stanna och inte stanna. Då platsbristen är ett faktum. Jag själv med extrema smärtor sov första natten i korridoren med både kramper, kräkningar, och yrsel (det gjorde mig ingenting, jag sov inte iallafall). 

Sköterskan tog ett exempel  ”tyvärr, du borde egentligen få stanna en natt till då du är nyopererad.. Men någon hostar blod här ute i korridoren och fler behöver komma in”

 VEM ska välja, HUR ska man vet, VEM ska man prioritera? Vem vet bäst i osäkra lägen? Vem ska behöva bära det tunga ansvaret?

Svår fråga. Speciellt när man befinner sig som jag gör mitt i situationen inifrån sjukhuset själv… Jag är tacksam över att inte vara den personen som behöver ta dessa beslut. 

Det som gör att jag känner mig väldigt illa till mods just nu är inte min egen skit. Det är den rådande situationen omkring oss. Men framförallt när det som  inte borde få hända, just har hänt..

 Idag skakas vi av dödbeskedet efter den tragiska olyckan. En 7 månaders baby, Tag skickades hem med feber och knöl i nacken från Nya Karolinska i Solna. Han avled fem timmar senare enligt artikeln. 

 Alla tankar till familjen <3 Beklagar verkligen. Det är så fruktansvärt att man inte kan beskriva det med ord. Mitt mammahjärta gråter för hela familjen!
Nästa sak som berör mig oerhört är att samtidigt går Karolinska ut med att dom är satta i Stabsläge, vilket Dagens Nyheter skriver om HÄR. 

"Karolinska universitetssjukhuset i Solna och Huddinge var i stabsläge från torsdagsmorgonen fram till 16.30-tiden i stabsläge. Orsaken är influensan och många stängda vårdplatser."Enligt Karolinska universitetssjukhuset är det ett mycket högt tryck på båda akutmottagningarna. Högst tryck är det på akutmottagningen vid Karolinska i Huddinge. Även här platsbrist"

image

Jag har ju inte varit på Karolinska utan varit på Danderyds sjukhus. Dom flesta här har varit fantastiska. Jag har fått hjälp och blivit väl omhändertagen. Igår fick jag komma in på ett rum istället för att ligga i korridoren.

Jag känner mig okay efter operationen och när man tänker på familjens situation med deras 7 månaders baby, så känns mitt som en riktig skitgrej!

INGENTING går att jämföra med det dom går igenom! INGENTING! 

Jag opererades inatt, kom tillbaka från uppvaket kl 04:30. Jag blev sedan utskriven klockan 10:00 och fick ta en vårdbil hem.  Är nu hemma. Lite mot min vilja om jag ska vara helt ärlig.

Med tanke på både smärtan, min orkeslöshet och mitt låga blodtryck så känner jag mig inte helt trygg med det. Jag bad t.o.m att få stanna en natt till. Men det gick inte…

Läkaren som såklart vet bäst menar på att det inte är någon fara. Smärtan jag känner nu kommer att hålla i sig några dagar framåt.Helt normalt efter OP.  Kisseriet kan strula efter OP och det låga blodtrycket förklarades ovan. Så givetvis har han helt rätt. Han sa också att OM jag skulle få tillbaka feber, dom aggressiva smärtorna osv så skulle jag givetvis få komma tillbaka.  

-skönt! 

Men jag bor trots allt 45 min från sjukhuset. Ensam hemma. Men nu får jag lita på doktorn och göra som jag blivit rekommenderad.

Jag har fått med mig direkt nr till min avdelning, recept och smärtlindring. Tips och goda råd om att försöka börja äta i smått igen och få i mig mycket vätska. 

FÖRHOPPNINGSVIS så är det som doktorn säger i mitt fall. Och det kommer att fortsätta att gå i rätt riktning utan att jag behöver komma in igen. Förrän stygnen ska tas.

Men det är ändå någonting som oroar mig. Kanske är jag bara extra känslig efter allt man läst idag, och pga av mitt hälsotillstånd just nu….

En annan ung tjej kom också in pga av blindtarmen. Vi båda pratades vid tidigare idag, då hon hade sängen mitt emot. Hon skrevs ut, fastän hon opererades inatt strax eder mig hon också. Båda upplevde samma sak, att vi hellre stannat kvar tills man känna sig lite starkare.  Men givetvis så förstår vi att det har med platsbristen att göra. Någon sa nämligen att det var 5 till på kö, bara i våran korridor..

Vi har nu Facebook kontakt och håller varandra uppdaterade om hur vi mår =)image

Någon skickade mig Krya På Dig blommor. Utan text på kort? Från vem? Fantastiska tulpaner. Någon har koll på just mina favorit tulpaner ??

– Tack ”någon” <3  

image

Nu ska jag föröka att slappna av och sova en stund…. Energin är slut!

Har åkt sjukbil från sjukhuset. Fick hjälp av mina grannar som tog emot mig och hjälpte mig in. Samma grannar som också tar hand om Sture när jag inte är där. Så till er som tjafsade om Sture, det var nog det sista jag roddade med samtidigt som jag lyftes in i ambulansen.

Mina grannar har uppdaterat mig med bilder där dom både varit hemma hos oss och lekt med barnen och Sture, men också där Sture får vara i dess lägenhet och utforskat. Så den saken behöver ingen oroa sig för. Sture är nog han som har det bäst av alla! Hehe! Tack underbara grannar för att ni är precis så som ni är.. 

Som sagt. Alla tankar till den drabbade familjen som förlorat sitt barn <3

Även en massa tankar och hejjarrop till all den fantastiska vårdpersonal som kämpar och i vissa fall går på knäna för att räcka till. Önskar det inte behövde vara så…

Inte minst ett stort TACK till Annelie som suttit vid vara min sida  <3 Älskade vän! 

image

Nu måste jag vila. kram på dig! / My Martens

33 Komentarer

 1. Hoppas du har iallafall någon i närheten som kan kika in till dig eller någon du kan ringa. Inte kul och vara hemma själv, nyopererad.
  Massa krya och styrke kramar till dig.

 2. jag har vatit inlagd över hundra gånger med min sjukdom. Men aldrig me
  d akuta smärtor. Jag vet att man inte får ligga inne mer än nödvändigt. Har legat inne i veckor. Inte kul.
  Brister.. Fast de är duktiga..
  kramisbananis

 3. Jag blir så upprörd att ett barn fick dö pga vår skit vård 😡Filippa eller jag mena utflippa reinefelt va fasen hon nu heter har stor stor skuld i detta 😡😡😡Dags att regeringen åtgärdar detta omedelbart nu

   • Håller med vilken hemsk politik. Flera orkade inte leva pga utförsäkring. O detta med vården. Det måste prioriteras högst av allt. Skulle behövas fler sjukhus. Många servicehus som blivit sk trygghetsboenden har satt dementa där. Som behöver omvårdnad och är på fel plats. Verkar som det blivit mer o mer i politiken att dom är flitiga i att höja sina löner men då måste man ta sitt ansvar på jobbet.

 4. Krya på dej. Jag låg ett dygn efter o tagit inflammerad gallblåsa full med stenar. Jag var den enda som hade dropp så jag behövt stanna ett dygn till. 90 minuter tog operation o svinont en vecka efteråt. men fick ju hem värktabletter. Ersta var toppen o fin personal o rent o fint. Gud vad glad jag av med skiten. Alltså när jag en gång innan operation låg inne 3 dygn innan jag fick morfin ville jag dö så ont gjorde det kram söta.

 5. Men jösses har du blivit sjuk och opererad. Jag blir vansinnig när jag hör att man skickar hem patienter från sjukhuset med så här stora operationer. Och det stackars barnet som avled efter att ha blivit hemskickad, det är för djävligt. Att vi har en sådan här usel vård beror på våra politiker, det är de som bär ansvaret helt och hållet. För djävligt att man har skitit i att lägga resurser inom sjukvård och omsorg om människor före all annan skit. Det är verkligen synd att det inte är våra politiker som drabbas av en sådan här situation, men de har så klart så höga löner betalda av våra skattepengar så att de när de blir sjuka får omedelbar vård på privatsjukhus. Vi har verkligen blivit ett U-land i Sverige när det gäller sjukvård. Vilken djävla skandal! Stor beundran till din vän Annelie som var med dig och finns med dig i motgångar, det är endast i motgång man ser vem som är ens vänner, och vad man har kunnat se på din blogg så är det en superkompis du har som är få förunnat. Hoppas verkligen du kryar på dig snart, vila och ta det lugnt bara, det är den absolut bästa medicinen.

  • Men titt hål räknas som en operation man klarar av hemma. Jag gjorde det. Bara o vila o efter en vecka bättre. Stor skillnad tex o göra hjärtoperation där du blir kvar längre. Det är ju så att vi blivit mycket fler i Sverige. Så det bidrar. Men håller med om politiken. Dom flesta därifrån gör operationer på sopiahemmet. Så visst är det skillnad. Vård frågan har planterats dåligt med tanke på växande befolkning. Jobbigt för generationer som kommer efter. Samhället blir hela tiden med otryggt. Tragiskt.

 6. Jag är sjuksköterska på ett av Sthlms sjukhus och det är verkligen hemskt. Blir så frustrerad av att vården ser ut som den gör idag medan politikerna inte gör ett skit. Nu är jag sjukskriven pga utmattningsdepression sedan ett par veckor tillbaka och vet faktiskt inte om jag vill tillbaka till sjukvården igen. Eller vill och vill, det är min dröm att få vara sjuksköterska men ät det värt det?

  Håller tummarna för att du tillfrisknar snabbt 🙂

  • Men åhhh! Vad hemskt! Ja, jag menade verkligen inge något illa mot som jobbar där. Men man blir både frustrerad, ledsen och rädd över hur det ser ut idag … Ta hand om dig! Kram

 7. Jag har en helt annan bild av sjukvården. Kan vara som så att jag haft tur. Jag hamnade på en akuten (diffusa smärtor i buken) för drygt två månader sen där dom efter några undersökningar upptäckte en mycket stor tvillingcysta. En månad senare (utan några som helst smärtor) fick jag opereras på Danderyds sjukhus. Jag blev utskriven efter en natt men frågade om jag fick vara kvar en natt till och det fick jag, tur det för jag drabbades av urinvägsinfektion mitt i allt men fick medicin på en gång. Jag kan ingen annat än att säga att jag fick ett fantastiskt bemötande. Visserligen var det inte fullt på kvinnoavdelningen vid det tillfället. Jag fick däremot göra ett bikinisnitt (som kejsarsnitt) och var HELT återställd efter drygt nio dagar (behövde inga smärtstillande hemma överhuvudtaget). För dig som gjort titthål bör det gå snabbare. Helt otroligt hur fort kroppen läker (om man är ung och frisk) och du kommer att märka skillnad varje dag. Lycka till och se till att någon tar hand om dig!

  • Jag tror givetvis att det handlar om tillfälle, just nu var det överfullt. Det är bara så sorgligt att Både se, läsa och uppleva vad som händer. att se det med egna ögon, gör att man inte kan distansiera sig ifrån det på samma sätt som om man ”bara” läser om det. Jag blev fantastiskt bemött. Personalen har verklige tAgit väl han dom både mig och dom andra som låg på samma avdelning. Men när man gjort en blindtarms operation, och en titthåls OP, samt genomgått 1.5 dygn med akut smärtor och inte har ett okay blodtryck och fått igång Kisseri och annat. Då kände jag att jag var orolig och lite rädd. Det var många turer och mycket spekulationer innan man fastslog att det var just blindtarmen, eftersom man inte såg det först. Vilket också skrämde mig. att inte då ha möjligheten att stanna tills man är funktionell och redo för hemgång det upprör mig (och många andra) That’s is! Självklart kommer det att bli bättre.. Resan nu efter första natten efter OP sä känns det bättre..

   Men jag hoppas verkligen att våra kära politiker tar sig en rejäl Titt på sjukvården. Vi hat ökat i befolkningen senaste 20 åren, (speciell här uppe) men inge nya sjukhusplatser har tillkommit. Detta handlar långt ifrån om bara mig, min situation och mina känslor. Nu menar ja generellt. Både för personal och vårdsökande.. Att se läkare behöva ”välja” bort patienter, ta svära beslut och prioriteringar. försöka vara alla till lags och samtidigt göra sitt jobb på bästa sätt. Det är önskar jag att ingen behövde utsättas för….. Med vänlig hälsning, My

 8. Krya på dig men kan du bara vara ärlig med vad du skriver ? Alltså doktorernas egna personalrum finns ej då alla har samma och du har ej gjort en full opratkon utan en titthålsoperation stor skillnad ! Må gått !!

  • Omklädningsrum skulle det stå… Omklädningsrum var det. Ett rum där alla har sin personliga skåp 🙂 det andra rimmet som då låg till höger om sängen. Det var det rum där doktorerna utgick ifrån, eras datorer, deras möten osv.. Så även om korridoren låter Trist så hade jag en bra play, med lugn och ro. Jag har nu gjort en blindtarmsoperation Och titthåls operation? När du nu ändå tar dig tiden att skriva, och du då endast ”ordpolisar” gällande mitt uttryck om personalrum (som jag borde skrivit omklädningsrum såklart, ber om ursäkt) och du även går in och diskuterar mina operationer. Utan minsta välmening överhuvudtaget? Vart kände du att du vill komma? Varför ens lägga tid på att skriva till mig då? Du skriver iof ”må gott” men det är inom en så kylig, lite bitter och lite otrevlig ton i meddelandet innan? Tråkigt. Hoppas Att du inte tog illa vis sig, ska redigera inlägget och skriva omklädningsrum 🙂 Med vänlig hälsning, My

   • hej o krya! tänk på att försöka röra på dig lite varje dag! min man har gjort samma op o visste inte om det o blev väldigt sjuk för att han inte rörde på sig. tycker inte att du ska vara ensam hemma, kan någon sova hos dig? krya nu fina My

    • Hej! Ahhh! Tack för omtanken och för att du delar med dig. Jag förökar att röra på mig lite här hemma. men är så himmelens trött och matt. Idag känns iallafall bättre än igår =) Mina underbara grannar tittar till mig också. Kram

     • Skönt o höra! Ja bra att du försöker röra på dig, han tvingade sig ut på promenader fast han knappt kunde gå! Se till att inte äta sånt du blir hård i magen av, Krya på dig!

   • Hej My Ja där var första polisen eller nättroll som jag skrev Till Annelie.
    Hoppas du kryar på dig snabbt men var rädd om dig.
    Kram och gott nytt år det kan bara bli bättre än 2016

 9. Det är så här av flera olika orsaker. Det är helt normalt att vi skickar hem folk inom ett dygn efter en blindtarmsoperation. Man har inte behövt öppna buken som är ett större ingrepp. Vi skickar ofta hem folk alldeles för tidigt men som sagt, det beror på flera saker.

  Det ska alltid sparas in och då på sjukvården. Låt oss som har den sanna insynen i vården styra och inte våra politiker. Jag kan dessutom tycka att det Östergötland nu gör är det bästa beslut som tagits på länge. Som läkare ska man inte se pengar som det viktigaste. Skulle aldrig arbeta som hyrdoktor. Det har varit en av orsakerna till att vården ser ut som den gör idag. Dessutom vårt vackra vrålbygge som kostat host host.
  Vinster i välfärden är även det galenskap. Jag blir så upprörd när våra politiker kan tillåta att miljarder försvinner ner i fickorna på kapitalisterna.

  Vården ska få kosta pengar. Det ska inte finnas begränsningar, med det sagt inte menat att man ska slarva med pengar. Tyvärr kan jag meddela att det kommer att ske ännu mer olyckor och även dödsfall framöver då våra styrande inte är villiga att ändra på detta.
  Så bort med hyrdoktorer, sänk arbetstiden för fotfolket med bibehållen lön eller nästintill iallafall för det tjänar man in på sjukskrivningarna ganska direkt och öppna upp mer avdelningar. Anställ fler och dra in på annat som inte är lika viktigt. Det finns.
  Har så mycket mer att säga, men det får vara.

  My, krya på dig. Det här är snart bra. Kolla bara så du inte får feber. Försök och röra på dig dessutom.

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Spana in både vårnyheter och rea hos STRONGER

  I samarbete med STRONGER och Ideal Of Sweden !   Roar Tights / Roar Top / Punch...

Vilka nyanser på vårens Ideal Of Sweden skal

  This post contains adlinks     1 / 2 / 3 / 4 / 5  Hur underbara färger...

Richmond & Finch

  I samarbete med Richmond & Finch     Black marble case / Black marble popsocket / White...