TACKSAM!!!! Änglavakt <3

image

Hej fina! Vilket KAOS igår. När jag skrev mitt inlägg om att vi trotsade vädret och begav oss mot födelsedags firande så hade jag ingen aning om HUR illa det var och var påväg att bli! Vi lämnade Sigtuna, det snöade lätt, inga köer så långt ögat kunde nå. När vi kom ut på motorvägen så smällde det till. Det var bland det värsta jag sett. Jag hade då inte hört några radio eller tv varningar på detta…. OM jag vetat så hade jag aldrig åkt.

Det kom ohanterligt mycket snö, på extremt kort tid. Bilar låg huller om buller längsed vägkanten. Bussar körde av vägen mitt framför näsan på oss. Det var TOTALT kaos! Folk lämnade och övergav sina bilar… Det var så overkligt, nästan som taget ur en amerikansk film där hela jorden håller på att gå under. 

Jag brukar ibland driva om att ”stockholmare inte kan köra bil” skoja om att när snön kommer så blir det kaos. Igår var det annorlunda. Detta handlade INTE om ursprung på förare, stockholmare eller lantis, spelar verkligen ingen roll här!

Det gick inte att ta sig fram, kaos och seriekrockar ledde till ännu mer kaos. Att se lastbilar, och bussar bara glida av vägen i en iof väldigt långsam fart är läskigt. Att se alla människor som tappade kontrollen över sina fordon och se paniken sprida sig som en skrämmande löpeld! Själv försökte jag att fokusera på att hålla mig lugn och INTE gripas av panik själv. Pratade lugnt och sansat med Lilleman och höll ögonen på ALLT runtomkring. Att ligga mellan två stora lastbilar och inte veta om det ”släpper” för någon av dom, DET är obehagligt! 

Detta var ett trafik & väder kaos utan dess like! Det värsta snökaos på 110 år enligt SMHI. Jag är inte 110 år gammal, men är benägen att skriva under på det! 

imageDet stod övergivna bilar överallt, folk körde av vägen precis överallt runtomkring oss. Lilleman tittade frågande från baksätet, ”Mamma det är stökigt ute”. ja, älskling det är väldigt stökigt ute.

Det gick inte att vända, inte att skynda på och verkligen INTE att stanna… Det vara bara att sitta på helspänn och följa strömmen på bästa sätt…

GPS ledda av oss mot Kista avfarten, via Bromma och sedan runt stan från ett annat håll. Där sparade vi nog in en sisådär 2.5 timme! Totalt påläggen in till stan satt vi i nästa tre timmar…. Tack vara avfarten så blev det ”bara” tre timmar. Vägar stängdes av, räddningstjänst, ambulanser, poliser, och brandbilar ÖVERALLT! Helt galet! 

image

Tillslut kom vi fram. Jag var helt slut i  både kroppen och knoppen! Att sitta och vara på sin vakt och att ara på helspänn hela tiden, det tar på krafterna! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lilleman var glad när vi var framme. När vi kom ut på Östermalm var det precis ism om ingenting hade hänt. Allt såg ut som vanligt, det var tyst, stilla och plogade vägar… Verkligen en märklig känsla när det råder total kaos bara några kilometer och minuter bort… Men nu var vi här. Pust vad skönt! Det är just då, när man slappnar av, som rädslan och dom känslorna kommer över en….. När man är mitt i det, och håller fokus. Då finns det inget utrymme för varken panik eller rädsla. 

image image image image Vi firade Julia som fyllde 8år. Söta, goa lilla unge! <3 Kins föräldrar var nere ifrån Norrland, det blev ett kärt återseende då vi inte träffat dom sedan i midsommar <3 Ludvig älskar både tjejerna och familjen. Trots att det är några år emellan dom så leker dom väldigt bra…. =) Ludvig fick sina naglar målade i en massa olika regnbågsnyans. vackert 😉 

 

 

image

När vi kom fram så sent och jag insåg att vi inte als skulle vara hemma innan läggdags vid 20:00 som det var planerat…. Så fick jag styrda jag om allt som jag hade på schemat inför idag. jag ordnade så att vi kunde ta sovmorgon imorse, VÄLBEHÖVLIGT!

 Ungarna busade och lekte, Julia var glad och nöjd med sin födelsedag. Alla barnen lekte och hade kul… det blev en riktigt bra avslutning på den minst sagt Turbulenta dagen trots allt! =) 

image image

 

Nu har jag precis lämnat Lilleman på dagis…  Sture har fått bada! Vare sig han ville eller inte! imageimage

 

Vi tog sovmorgon som sagt…. Frukost hemma, äggmacka (utan gula)  beställdes av Lilleman. Många av er frågade om mitt porslin,  det kommer ifrån inreda.com och är ett märke som heter  Pottery Jo. Jag köpte nån tallrik av varje färg istället för alla lika, Fina tycker jag =)  

Detta är alltså inte ett samarbete, eller är det det? Jag svara på fråga angående mitt Pottery jo porslin som finns hos inreda.com som jag iof har ett samarbete med. Vi tar det säkra före det osäkra. ”I samarbete med inreda.com” 

Jag ska ärligt erkänna hur tacksam jag faktisk är över att ingenting hände oss igår <3 Läskigt, skrämmande och obehagligt! Det går inte rättvist att beskriva det kaos som var igår. Usch! Inga fler såna dagar tack!

Såååååå tacksam! 

image

Nu ska jag jobba hemifrån under förmiddagen, sen är det dags för PT kunder på gymmet. Vi hörs senare!

 Stor kram! / My Martens

7 Komentarer

  • Nej precis, jag stod och jobbade med kunder. Hela dagen, och åkte sedan raka vägen till dagis och mot födelsedag.. Så jag läste heller inga nyheter, tittade inte på tv..

 1. Huva! Jag älskar verkligen snö och vinter över allt annat. Men det där väglaget kan jag gott vara utan!
  Och här på västkusten har vi minsann ingen snö alls. Inte här jag bor i alla fall… Ligger lite tio mil bort men vad hjälper det? 🙂
  Skönt att det gick bra för er till trots för att det tog tid!! Better safe than sorry som dom säger 🙂

  Tänkte bara informera damen om att tant befann sig på gymmet klockan 08.00 imorse. Jag är LITE impad över mig själv faktiskt! Haha! Hade tänkt mig dit imorgon med vid samma tid men.. något säger mig att jag kanske inte kommer ur sängen! 😀

  Tänkte föresten fråga dig om ett litet, litet råd…. 😉
  Har ju gått ner ca 75 kg på 1.5 år vilket resulterat i …hängbuk… bästa övningen? Lust att tipsa? 😉

  Tack på förhand om hoppas kvällen med lilleman blir fin! <3

  • Wow! ✨🙌🏻 Grymt bra jobbat! 🙂 Håll i! Jätte svårt att dag vad som är den ”Bästa” övningen, behöver lixom se dig, din kropp och göra en analys på just dig.. Men berätta lite vad du gör, hur du tränar osv 🙂 kram

 2. Ja det har verkligen varit kaos skönt att det gick bra för er!
  Har inte varit inne här på ett tag och läst,vad har hänt med dig och Magdalena?Hoppas allt är bra!

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Spana in både vårnyheter och rea hos STRONGER

  I samarbete med STRONGER och Ideal Of Sweden !   Roar Tights / Roar Top / Punch...

Vilka nyanser på vårens Ideal Of Sweden skal

  This post contains adlinks     1 / 2 / 3 / 4 / 5  Hur underbara färger...

Richmond & Finch

  I samarbete med Richmond & Finch     Black marble case / Black marble popsocket / White...