Sjukstuga & mirakel! <3

image

 

Hej fina du! Tack för din omtanke <3

jag körde ner igår till Öland. fick en återbuds tid på vårdcentralen (tusen tack) lämnade blodprover och testades för både det ena och det andra… Detta verkar vara den ”klassiska influensan” som går nu.

Det som oroar migät att jag blivit sjuk så många gånger med kort mellanrum. Helt frisk däremellan och sen sjuk igen.. Jag brukar ha ett väldigt bra immunförsvar.

Jag stod i valet och kvalet om jag skulle stanna kvar där nere hos en väninna, men bestämde mig för att köra. Hem. Hem till min säng.

det här med pendlingen är tillfälligt, från nästa vecka kommer vi att börja flygpendla. SÅÅÅ skönt! 35min morgon flight istället för 5-6tim bil, i vinterväglag! Så jag tänkte på det när jag körde igår….. Snaaart blir det lite lättare 🙂

Jag passade även på ringa läkarhuset i Sigtuna. Som nyinflyttad har jag inte så bra koll. Men jag bestämde mig för att jag MÅSTE göra en total hälsokontroll, min kropp är ju mottaglig för allt?! Det är inte normalt! Dessvärre så har dom INGA tider förrän eventuellt i slutet utav mars. Men jag kunde inte boka det, utan behlver ringa om en vecka eller två och ställa samma fråga igen (???)

En jätte trevlig tjej på telefonen, men att få höra att man kanske kan få en tid om 1,5 månad är ganska jobbigt när man inte mår bra! Ska se vad det finns för andra allternativ här i Sigtuna? Du kanske vet?

Inatt har jag verkligen skrikit utav feberfrossan! Öm och smärta i hela kroppen! Yrsel och kramper! Svettats och frusit, det gör sååååå ont när man går så hög feber!

 FY FAN vad vidrigt! Det enda man kan göra enligt doktorn är att vila… och dricka mycket vatten. Det gör jag!

igår var ur detta perspektivet ingen bra dag. MEN det var Isaks födelsedag <3 fina Isak. Vi pratar om honom dagligen och låter honom leva kvar i både våra hjärtan och vardagen…image

image

Sen hände det man knappt vågat hoppas på… Maggan & Filip fick sin lilla prins på just Isaks födelsedag <3 gåshud och tårar… Av lycka! Jag är så glad att allt har gått bra! Jag längtar tills jag för träffa miraklet…. 

MEN jag håller mig på låååångt avstånd tills jag är frisk såklart! <3 Vi hörs senare, nu ska jag SOVA! Kram

/My Martens

16 Komentarer

 1. Landstinget har i stort sätt slutat med hälsokontroller, vänd dig till en privatläkare istället, det kan bli billigare.
  Lycka till med tillfriskandet, svininfluensan som nu går, och som du troligtvis har, har några veckor innan den går över
  Kram

 2. åh vad tråkigt att du är sjuk!! Då antar jag att du inte dyker upp på eventet i kväll. Hade vart kul att ses. Men du får krya på dig!

  vilken grej! att Maggan fick bebis (son) på samma dag som Isak fyller år, det är ju helt otroligt och osannolikt att det skulle hända. Det känns ännu mer menat att vara när det blir såna speciella datum och händelser. wow och grattis till dem. <3

  Må bäst så ses vi en annan dag. 🙂

 3. Hej My!

  Tråkigt att höra att du är så dålig 🙁 Det är hopplöst att få läkartid på VC i Sigtuna, och fr o m den här veckan har dom tagit bort dropin-tiderna. Det finns en vårdcentral ovanför rådhuset, det gula stora huset. Sen finns det en uppe på Eurostop. Men om du fortfarande mår så dåligt ring till Lättakuten på Löwenströmska i Väsby. 08-586 210 00

  Krya på dig nu <3

  Kram Maria

 4. Lider med dig, så jobbigt när man blir sjuk hela tiden.
  Sök efter ett företag som heter kropp i obalans, finns i Stockholm, där gör en ES- tech scanning av hela kroppen, allt syns i princip, jag hade själv ganska rejäla brister som jag fått hjälp med. Lycka till !

 5. Krya på dej, vila och vätska är väl det bästa tipset. Jobbar själv på vårdcentral och vet hur svårt det kan vara med tider… om man vänder sej privat brukar man få hjälp fortast men då kostar det lite mer oxo.

 6. Varför vända dig till vårdcentralen? Vad tror du att de kan göra? Är man sjuk får man räkna med att det tar ett par dagar åtminstonne innan man blir bättre.. Inte ett dygn! Har man vansinningt hög feber flera dagar i sträck är det en annan sak men annars tycker jag man ska låta bli. Influensa är ju trots allt ganska vanligt förekommande såhär års och läker av sig själv efter en tid. När alla söker för allt finns det till slut inga tider…
  Du har definitivt obalans i kroppen i kombination med hög stressnivå och du kommer fortsätta att bli sjuk på detta sätt om och om igen innan du inser det. Sorry!! Via sjukvården kommer du inte få hjälp, helt säker på det tyvärr.. Sök andra vägar men först av allt erkänn för dig själv att du stressar för mycket. Som jag sagt tidigare dina dagar är fyllda med alldeles för mycket saker.. du flänger hit och dit.. Sen hård träning på det flera dagar i sträck. Därför blir du sjuk!! Ser ett tydligt mönster och kommer fortsätta påpeka det tills du inser, Välmenande!! Jag känner som sagt ingen mig.. Sänk kraven, att jobba och tjäna pengar är inte allt.. skala av dig liv och få tid att LEVA utan att alltid sysselsätta dig till max. Krya på dig!

 7. Efter förra året känner jag att om man vill ha riktig hjälp så är det akuten som gäller… Två ggr jag var på VC… första gången med ont i magen de skickade hem mig och sa att det var urinvägsinfektion, två månade senare blev det akut operation av en stor cysta…
  Andra gången var jag där efter att ha liggat däckat i feber i fem dagar, fick efter lite tveksamheter penicillin… fast hamnade på akuten dagen efter med värsta lunginflammationen……
  Så, inte riktigt vän med VC om man säger så 😉

 8. ååå måste bara tipsa om en sak som kanske hjälper som hjälper mig o mina barn i alla fall…
  jag har alltid haft dåligt immunförsvar men så läser jag jätte mycket nuförtiden om hälsa…vitaminer o.s.v.
  så du borde verkligen prova att ta probiotika…det är ju goda magbakterier som man ger magen som gör att inte dom dåliga magbakterierna tar över o man blir sjuk…jag tar en sån om dagen o sen ger jag även barnen det! o fan det funkar ju!!!!! jag kommer inte ens ihåg sist jag va sjuk…även barnen… sååå bra!
  det finns bra probiotika ute o dåliga…men holistics är riktigt bra! (jag gillar rena bra produkter) probi mage som finns på apoteket finns ju med=) den testar jag nu!
  läste en intressant grej och det är att efter man har fått en antibiotika kur så dör alla dåliga magbakterier i magen men även dom bra!!! sen kan det ta FLERA ÅR innan dom kommer tillbaka ibland ALDRIG! sjukt…
  sen äter vi alla även tillskott i form av c vitamin o d vitamin men det gör du kanske redan ändå?
  känner man av något är på g tar jag extra mycket c vitamin!

  hoppas att du blir frisk snart!

 9. Hej My.

  Tråkigt att du blivit sjuk igen. vill tipsa dig om ingefärsshot du tar ca 6 cl om dagen å gör så här riv 1 eko ingefära ta 1/2 dl honung 3 citronjuice häll i en bunke slå på 1 liter vatten som du kokat upp låt dra i ca 1 timme ta en shot om dagen å håll borta virus och bakterier. vila å drick mycket så är du snart med på banan igen. krya på dig. jessi

   • Hej igen. Glömde å skriva att den är även bra för att boosta immunförsvaret. Försök å få i dig lite mat å kör med mycket frukt å grönsaker ät rödbetor som är bra för blodet pumpakärnor kroppen behöver mycket mineraler o vitaminer när du är sjuk. Mixa spenat äpple jos annans ingefära spenat drick så ofta du kan hjälper immunförsvar. Kram jessi

 10. Jag har exakt samma problem med läkarhuset just nu. Första gången fick jag vänta 1 månad, och när jag skulle boka en ny tid för samma åkomma kunde dom inte boka förrän 1,5 vecka senare och det var fullbokat 3 veckor framåt. Då hade jag varit hemma från jobbet över 1,5 vecka redan och jag fick åka till akuten vid 2 tillfällen. Har gjort lite research och Sigtuna vårdcentral eller Östra vårdcentralen på Löwenströmska verkar vara de bästa alternativen som jag kommer byta till <3

 11. Hej
  Om du söker i Stockholms län för ett första besök angående ett nytillkommet akut besvär gäller detta:
  https://www.1177.se/Stockholm/Regler-och-rattigheter/Vardgarantin-i-stockholm/
  Hälsokontroll faller alltså utanför vårdgarantin (kan dröja innan du får tid) och kostar c:a 1500 kr.
  I din sits skulle jag söka för trötthet, sjukdomskänsla istället. Du har ju varit mycket sjuk på sista tiden. Det kan ju vara stress som gör dig mer mottaglig för infektionerna.

  Jag själv är inte vaccinerad mot influensa, i så fall skulle man behöva vaccinera sig varje år.
  Krya på dig nu och börja inte träna förrän du verkligen känner dig återställd. Kram

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Spana in både vårnyheter och rea hos STRONGER

  I samarbete med STRONGER och Ideal Of Sweden !   Roar Tights / Roar Top / Punch...

Vilka nyanser på vårens Ideal Of Sweden skal

  This post contains adlinks     1 / 2 / 3 / 4 / 5  Hur underbara färger...

Richmond & Finch

  I samarbete med Richmond & Finch     Black marble case / Black marble popsocket / White...