En orolig matte då Tezz ligger under operation <3

image

 

Hej fina du!

Förlåt mig för att jag inte har uppdaterat. Men min älskade vän, livskamrat och min lilla ”hönepöna” Tezz har blivit sjuk. Igår så upptäckte jag ett stort läskigt sår på höger bakben. Blod, var och lite exem liknande. HUR har jag kunnat missa detta tänkte jag?! Ringde upp till Satu på skogsbykliniken här på Öland. Jag fick komma in efter ett par timmar. Jag åkte alltså in för att dom skulle få titta på såret.

Men min fina lilla vovve hade även feber och konstiga värden, och behövdes röntgas, för att kunna utesluta min största fasa livmodercancer!  Det är vanligt på tikar i denna åldern och denna rasen. Man ska aldrig fråga en kvinna om ålder men min ”gammeltacka” till hund är ca 12år.

Med denna informationen så har jag har inte sovit på hela natten, jag har vridit och vänt av oro. Det känns som tusen stenar tynger mig inombords just nu.  Jag kan hantera mycket, och är en stark och tålig som person,  skitsnack, stress, press, avundsjuka och bittra människor, det rinner av mig som en gås. MEN när det kommer till mina nära och kära, dvs min familj. DÅ är jag blödig! Tezz går under kategorin som min familj. Hon har funnits vid min sida i över  12år och jag inser plötsligt hur mycket jag faktiskt tar henne för givet <3

IMG_5062

 

Efter röntgen imorse vid 08:00 så kunde man konstatera att det INTE var cancer. Yes! Så lycklig jag blev! Men det var ändå inte bra, Satu visade mig röntgen plåtarna och förklarade att vi måste operera bord hela livmodern på en gång då hon har en livmoderinfektion och den är helt fylld med var och annat…. Min första tanke: Är det farligt? livshotande? Kommer hon att dö? HJÄLP!!!!

Satu förklarade för mig att det är farligt, speciellt i den åldern. Men att hon opererar henne på en gång. Så med facit i hand så ska jag vara extremt tacksam över det där stora otäcka såret som gjorde att jag åkte in med henne igår. Hade jag väntat en vecka och inte upptäckt livmodersinfektionen så hade det nästa vecka alltså varit försent….

 

IMG_5148

 

 

Denna vackra entre går in till skogsbykliniken…..IMG_5157

 

 

Nu sitter jag som på nålar och väntar på att få ett besked om hur det har gått. Hon ligger just nu under operation. Jag ber till högre makter att hon ska fortsätta finnas vid min sida…. <3

Kramar en orolig matte! <3

PS:

Övrigt i veckan så har det för min del bara varit jobb, nyttig kost och träning PÅ gymmet. Otroligt efterlängtat efter många veckor med hemma träning för min del.

IMG_5131

4 Komentarer

  1. Håller tummarna för Tezz. Tror det kommer att bli bra med henne. Klart man gör allt för sina kära, vare sig dom har två eller fyra ben. Kram och skriv så fort du kan på bloggen och berätta hur allt är. Kram.

  2. håller tummarna för att det går bra tezz=) så du får umgås med henne länge till
    man blir så orolig när ens älskade hund blir dålig.

  3. En stor kram till dig! Hoppas allt blir till det bästa! Jag vet precis hur du har det o hur hjälplös man känner sig.. Men vilken tur ändå att du kom in i tid! <3

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Spana in både vårnyheter och rea hos STRONGER

  I samarbete med STRONGER och Ideal Of Sweden !   Roar Tights / Roar Top / Punch...

Vilka nyanser på vårens Ideal Of Sweden skal

  This post contains adlinks     1 / 2 / 3 / 4 / 5  Hur underbara färger...

Richmond & Finch

  I samarbete med Richmond & Finch     Black marble case / Black marble popsocket / White...