imageGodmorgon! Frukostmys med min Lilleman! Han är verkligen mitt allt! Finns inga ord i världen som rättvist kan förklara min kärlek till honom <3 

Usch! Nu ger jag upp vad det gäller sömnproblemet! Jag behöver hjälp! NU på en gång! Katastrofal natt!!!! Lägger jag ihop sömnen jag haft senaste veckan så lyser varningslampan rött! Jag är inte dumdristig, trots att jag mår SKIT så har jag en självbevarelsedrift och en överlevnadsinstinkt som gör att jag aldrig låter mig falla hela vägen! Så nu behöver jag hjälp, och det kommer jag alltså att ta emot nu! 

Om så bara tillfälligt, insomningstabletter, sömntablett, vad som!!! Jag MÅSTE få en chans att komma ifatt nu!

För nu strejkar nämligen hela kroppen pga av sömnbristen. Ångesten blir värre, effektiviteten blir katastrofal! ORegelbunden mens (!?! Och NEJ jag är inte gravid!) tappar håret.. M.m 

Jag glömmer saker, återupprepar mig, och känner knappt igen mig själv! På något plan! 

Jag  vill inte äta ångestdämpande. Men jag vill ha någonting som kan hjälpa mig att komma på banan med sömnen! Det är det enda som jag har på dagens ”to-do-list” Är att åka till doktorn och få någon form av hjälpmedel….

-Tips på ”lindriga” sömntabletter som inte så beroende framkallande??? (Sååååå rädd att fastna) 

Inatt så skickade jag ett sms till dagis, något i stil med

” hej! Ludvig får stanna hemma med mig imorgon, vi behöver ledighet. Trevlig midsommar” ber om ursäkt för kort varsel”  

Vissa av er kommer säker att tyck att detta är SÅ dåligt! Nu börjar det gå ut över Ludvig Också. Men nu vill jag poängtera att Ludvig är fem År. Alltså ingen skolplikt! Och inatt när jag genomLED, ännu en sömnlös natt så kände jag precis så, vi behöver ledigt! Vi stannar hemma. Som egen företagare så har jag möjligheten att göra så. Igår hade vi en toppen dag! Vi solade, lekte, och gjorde så lite som möjligt på kryssningen! Vi båda tog siesta och sov 1,5 timme mitt på dagen i en solstol!

Mer om kryssningen i ett senare inlägg .imageLudvig får mig att må mycket bättre. Jag biter ihop, samlar mig och är ”stark” inför honom. Mina beslut har INTE med Ludvig att göra!!! Jag har skrivit det flera gånger. NÄR jag bestämt mig, då kommer även DU få veta det. (Såklart).

Det är komplicerat, det är det tuffaste jag någonsin dealat med. Och då har jag ändå varit med om en hel del!!!

 Jag förstår att man spekulerar då jag  skriver väldigt kryptiskt! Men kort och gott så är det såhär.

Jag har en blogg. En ÄRLIG blogg. jag är i min värsta livskris någonsin! Jag hade två val. Förklara hur jag mår, ta det som det kommer….  ELLER ”låtsas som ingenting” ta en bloggpaus och sticka huvudet i sanden. Det sistnämnda är inte min grej!

Spekulationerna fattar jag att man har…. MEN kolla kommentaren nedan. (En av MÅNGA) 

image

”Såg i något inlägg att det listas namn på alla upptagna karlar du varit på”

WHAT?!?!?! oavsett vad så fick jag mig iallafall ett gott skratt! MEN vad i hela friden är det för fel på folk?! Den listan skulle jag mer än gärna vilja se 😉

Här kallar sig personen som skriver kommentaren för ”Liselott” men SAMMA IP nr har tidigare lämnat FRUKTANSVÄRDA kommentarer, mycket värre än denna!

Men då kallade sig hen för bl.a. Anna, Katja, Siv, Kalle, m.f  

Denna personen utger sig alltså för att vara flera personer. Denna personen och detta IP nr går även in och  kommenterar under andras namn, titt som tätt. Alltså ett ”klassiskt” nättroll! SUCK!

Ibland så tar det en stund innan man ser att det är ett nättroll som bara vill skapa oreda! Som nu vill hitta på att det listas en lista med alla namn ”på upptagna karlar jag varit på”!

BULLSHIT! Haha! Man tackar, den var ny! Det finns dock en röd tråd i detta IP nr kommentarer, extremt fina, omtänksamma och hyllanfe  kommentarer på andra bloggerskors sidor. och extremt konstiga/elaka/ebehahliga här inne hos mig!

Man behöver inte vara en Einstein för att förstå hur det faktiskt ligger till! -Pinsamt!!! Hur orkar man?!

Så för att undvika eventuella missförstånd!

Jag ÄR singel, och dejtar för tillfället inte någon! Defintitivt inte någon annans man! Eller ett gäng ”upptagna karlar”  Tro mig, det finns singelmän så att det räcker och blir över!

OM man nu vill ut och rumla runt! För min egen del så känns det ganska lågprioriterat just Nu! Att dejta alltså! Just nu försöker jag nätt och jämt att hålls ihop mig själv och få ordning på allt! image Idag ska vi var hEmma och ”göra ingenting” vilket alltid är väldigt svårt för mig…. Men jag behöver vila. Packa upp resväska, tvätta och packa om…. Förbereda veckan som blir intensiv nu efter midsommar. Lite bokföring. Planering. Åka till doktorn och skaffa sömntabletter.

Så att göra ”ingenting” blev visst en hel lista! Men jag har ställt in ALLT som jag inte är extremt viktigt just nu. Avbokat, skjutit fram, tackar nej. Nu är det lugn och ro som gäller……

En hemmadag med Lilleman gör gott <3  

imageigårkväll efter kryssningen var vi hos Tanja på middag, grillning på hennes mysiga innegård… Ludvig har redan hunnit skaffa kompisar där 🙂 sååååå mysigt i Enskede!   nu ska vi njuta av solen och bygga lego i trädgården… Lika bra att passa på spoängs vädret tillåter!

image

Vi hörs sen! Kram

/My Marteöns

Posted in: Vardag
Kommentarer (132)
 • Veronica

  Atarax, fungerar till att somna och lugnande vid ångest. Ej beroendeframkallande det är dem mest milda tabletter du kan äta:)

 • Carro

  Hej
  Har varit i din situation ( utan att veta vad som orskar det) med panikångest, utmattningsdepression och som grädde på moset NOLL sömn!
  In och ut på psykauten som ett vrak. Jag fick utskrivet insomningstabletter vilket kändes väldigt obehagligt( har aldrig tagit sömntabletter innan) Iallafall tog jag dem och låg och väntade på att somna…inget hände!
  Fick psykologtid i samma veva och fick då förklarat för mig att dessa tabletter hjälper inte om du har en hög stressnivå i kroppen. Jag fick istället sertralin utskrivet och det tog några veckor men hjälpte mig att komma tillbaka på banan igen. Går alltid att trappa ner dessa när du känner att du hittat tillbaka igen, igen fara med att du blir beroende. Det viktigaste i allt detta är att du TAR det lugnt, får kroppen ingen sömn så blir allt värre av att du stressar runt, lyssna på kroppen!
  Hoppas allt snart vänder för dig
  Kram

 • Diana - "La madre"

  HAHHAHA alltså folk är så underbara. Vad är det för knas i huvudet egentligen. Ibland blir man lite rädd över hur hatisk det här landet har blivit. Jag vet inte hur det är i andra länder och kan inte uttala mig om det men här är det ju hat till höger och vänster som vanlig vardagsmat typ. Sverige är fyllt av hat och troll känns det som ibland. Varför så mycket hat? Kallt klimat, kalla människor men hat?

 • Helena

  Fina My.Tänk nu på att ta hand om dig. Tycker att det är jättebra att du är så öppen och ärlig. Det vinner man på i längden. Ha nu en riktigt fin midsommar. Kram

 • Terece

  Men det är ju självklart att det är ett nättroll! Kan ju hända det är samma troll ? som skrev skit om mig och mitt företag… ”samarbetade” med en annan bloggerska, ett ”samarbete” som är bekräftad av närmsta medarbetaren..Så det är INGET att bry sig om My! Men bra att du visar upp dessa patetiska kommentarer! Ni är välkomna hit till Mallorca och dela våningssäng med Åza ?. Bra att du unnar dig en ledig dag och bara VARA! Och hoppas du får tag i sömntabletter! Pussokram vännen

  • Sofia

   Ja fy f-n för dessa troll…. hur vågar man tänker jag?!
   Det blir härligt för Åza med alla sängkamrater!! ? Blir nog mysigt. <3
   Kram från Växjö

  • Siv Åhlin

   Så sant så sant. Terece, undrar vem trollet kan vara?? Är så skenheligt så man blir mörkrädd. Ha en fin midsommar. Skönt att läsa att du stöttar din vän My. Ha de / siv

 • Therese

  Svårt att hitta några insomningstabletter där inte risk för beroende finns. Både stilnoct/zolpidem och imovane/zopiklon kan ge beroende. Men om de används med försiktighet och endast vid behov samt att läkaren inte skriver ut nya recept gång på gång ska det nog gå bra. Tycker inte du ska ta sömntabletter då de lätt kan ge känsla av ”bakis” dagen efter. Sen finns det lugnande tabletter (milda) ex Atarax som gör en trött. Men även där kan man lätt känna sig groggy dagen efter. Jag har provat alla dessa tabletter och fler pga depression mm. Självklart finns det individuella skillnader i hur man reagerar. Man får prova sig fram. Men absolut ska du be om läkemedel som hjälper dig med den så viktiga sömnen och framför allt så måste du ur den negativa spiral som uppstår utan sömn. (Jag bor i Sigtuna om du vill höras lite mer privat ang detta.) Stor kram!

  • Heidie

   Nja , vill bara poängtera att atarax går inte under”lugnande” inge illa menat.
   Det är egentligen en ”allergitablett” men används mot bl.a ångest och lindrig oro.

 • Cecilia

  Hej My
  Bra att du skall söka hjälp för dina sömnbesvär. Vill inte skrämma dig, men sömnbrist kan leda till allvarliga psykiska problem, psykoser t.ex. Du blir inte beroende, så släpp det, och unna dig sömntabletter en kort tid. Har själv varit i din sits, så jag vet vad det handlar om. Lider så med dig. Mitt i allt så är du så stark My, som roddar allt ensam.
  När väl du får sova så kommer du efter ett par dagar känna dig bättre. Man är inte duktig för att man inte tar medicin! Så kämpa på My, det kommer bli bra, jag vet och lovar dig, men det tar tid! Bra att du tog Ludvig ledig, inget fel alls. Ha nu en skön midsommar. Kram från Cecilia (gammal så jag kunde vara din mamma, haha)

 • Ghita

  Förstår att du ibland inte vet om du ska skratta eller gråta åt alla tokiga, konstiga, elaka kommentarer. Trots att du har det jobbigt just nu så verkar du ändå vara en stark kvinna som står med båda fötterna stadigt på jorden. Hoppas att allt snart känns bättre,
  Önskar dig och Ludvig en riktigt Glad midsommar!

 • Jessica Karlsson

  Skickar massa styrkekramar! Har varit i din situation med ångest, fast jag har haft det från och till i mpnga år. Jag tog hjälp av terapi. Jag gick i kbt och sen hade jag också lugnande tabletter som jag kunde ta när ångesten var som värst. På kvällen funkade dom bra Att ta med då jag kunde slappna av lite o därmed somna lättare. Jag hade samma problem just på nätterna som du men ville aldrig heller ta antidepressiva. Det funkade på mig och idag mår jag mycket bättre även om jag fortfarande ständigt jobbar med mig själv. Jag är också ett maskrosbarn. Idag känner jag mig lycklig och tillfreds med livet. Jag har inte haft en ångestattack på ca 3 år. Ibland kan jag få lite känningar av att det är på gång. Men då vet jag att jag måste dra ner lite på tempot och vila. Tabletterna heter theralen och man blir inte beroende av dom.
  Kramar till dig!

 • Ulrika

  Hej! Är ”ny” här inne. ? Jag har också mått så där dåligt,gick ”i väggen” 2006 och känner igen jättemycket av det du säger.Det här med sömnen måste du nog få något mot så att du ”bryter” det hela.Jag ville som du skriver inte ta emot någon sömntablett,men jag var tvungen,hade inte sovit på två veckor.Jag kommer inte ihåg vad den hette,men den var INTE beroendeframkallade,som jag var livrädd för.Jag tog tabletten två nätter,det räckte.Lycka till och var rädd om dig.Försök tänka när du får en ångestattack att det inte är något farligt,ANDAS. ;)Kram Ulrika

 • Stina

  Fina My! Hoppas att du mår bättre inom kort!
  Vet hur det är att må dåligt och hålla masken inför sina barn.
  Själv stängde jag in mig i tvättstugan och grät när det vart för tungt, så att barnen inte skulle se mig ledsen.
  Styrkekramar

 • CAMILLA

  Härlig bild på Lilleman, mycket glädje och harmoni! Ta hand om dig!
  Trevlig midsommar!
  Många kramar från mig

 • Sofia

  My, vad jag lider med dig att läsa om hur du mår just nu… <3 Men det låter som ett mycket bra och klokt beslut att bara vara för en dag (eller fler)…
  Varma kramar från Växjö ?

 • Bea

  Midsommarkram till dig!! Klokt att då till läkaren, får du sömnen kommer det kännas lite bättre o framförallt kan man tänka klart! Kram My o tack för din fina ärliga blogg i med o motgång så som livet är.

 • Åsa

  Kära, fina My ❤
  Det här låter ohållbart. Du måste söka hjälp, nu!
  Många Varma Kramar
  Åsa

 • Sarah

  Fina My ! Låt dej inte skrämmas av sömntabletter ! Jag måste äta i perioder pga sömnbrist ! Har aldrig blivit beroende ! O ja det kan gå månader emellan ! Må så gott nu kram

 • Veronica

  Atarax, fungerar till att somna och lugnande vid ångest. Ej beroendeframkallande det är dem mest milda tabletter du kan äta:)

 • Åsa

  Hej My
  Det låter tyvärr som du har gått in eller håller på att gå in i väggen. Jag gjorde det nov 14 och är fortfarande helt sjukskriven. Du är liksom jag anti mot allt vad tabletter heter så jag har inte heller tagit varken ”lyckopiller ” eller sömntabletter. Däremot äter jag atarax vid behov för att orka med livet och för att sova bättre. Den är inte alls beroendeframkallande och inga biverkningar. Jo hade metallsmak i munnen i början när jag tog dem men det överlever man om man får sova bättre om nätterna. Får man inte sova så funkar till slut ingenting. Hoppas du får hjälp idag av läkaren. Var rädd om dig!

 • Carola

  Våran kille här hemma har sömnproblem 9år idag och har haft det sen han va 6,har provat massor av olika mediciner och kan rekommendera Melatonin här i Sverige är den medicinen på lincens MEN i ex USA går den att köpa i nästan vilken hälsobutik som helst inga konstigheter utan den innerhåller kroppens egna sömnhormon vet att den finns att köpa på nätet,jag va inne i en dålig cirkel förra året och gick till vc här i stan och när läkaren fick reda på att våran son äter den så tyckte han att jag skulle ta några tabletter av honom för den är en snäll medicin som dom ger till barn plus att man inte blir beroende av den och efter 1-2 veckor så va min sömn som vanligt
  Hoppas din sömn blir bättre snart flr allt sitter ihop som en rödtråd och du måste vara rädd om dig finns bara en My❤️❤️

 • Linda

  Du är ju världens bästa mamma som låter Ludvig va hemma! Man ska njuta av alla dagar man kan få ihop, senare blir det skolplikt å då är dom dagarna förbi! Du gör helt rätt❤️

 • Lena

  Vad bra att du tar tag i det med sömnen. Utan sömn fungerar man inte på några plan. Blir helt mållös hur nättrollen går till väga !! Stay strong !!!
  Kram

 • Carro

  Hej
  Har varit i din situation ( utan att veta vad som orskar det) med panikångest, utmattningsdepression och som grädde på moset NOLL sömn!
  In och ut på psykauten som ett vrak. Jag fick utskrivet insomningstabletter vilket kändes väldigt obehagligt( har aldrig tagit sömntabletter innan) Iallafall tog jag dem och låg och väntade på att somna…inget hände!
  Fick psykologtid i samma veva och fick då förklarat för mig att dessa tabletter hjälper inte om du har en hög stressnivå i kroppen. Jag fick istället sertralin utskrivet och det tog några veckor men hjälpte mig att komma tillbaka på banan igen. Går alltid att trappa ner dessa när du känner att du hittat tillbaka igen, igen fara med att du blir beroende. Det viktigaste i allt detta är att du TAR det lugnt, får kroppen ingen sömn så blir allt värre av att du stressar runt, lyssna på kroppen!
  Hoppas allt snart vänder för dig
  Kram

 • Mia

  Hej My,
  Jag rekommenderar dig att beställa Melatonin på nätet, helt fantastiskt bra! Har provat det mesta pga av dålig sömn och vill inte bli beroende och vill inte känna mig dåsig dagen efter vilket man blir av vanliga sömn eller insomningstabletter! Melatonin är helt naturligt, men säljs inte i Sverige, är inte förbjudet. Jag beställer via nätet och det kommer hem på några dagar. Värt att prova! Googla.. Ha en fin midsommar & sköt om dig! Kram Mia

  • Caroline

   Melatonin finns visst i sverige på recept o preparatet heter då ”circadin” … jag själv sov på tok för mkt med det i kroppen o va ständigt trött iaf… det kan även ge andra obehagliga biverkningar tyvärr

  • Carola

   Den säljs i Sverige men är på lincens har den till våran kille med adhd här hemma,vet om flera som köper den på nätet och tycker det är konstigt att en sån snäll medicin mot kroppen är på lincens???
   Innan vi fick den så sov han Max 3 timmar men nu blir han naturlig trött och somnar vid 21 den medicinen har hjälpt oss massor!!!

 • Diana - "La madre"

  HAHHAHA alltså folk är så underbara. Vad är det för knas i huvudet egentligen. Ibland blir man lite rädd över hur hatisk det här landet har blivit. Jag vet inte hur det är i andra länder och kan inte uttala mig om det men här är det ju hat till höger och vänster som vanlig vardagsmat typ. Sverige är fyllt av hat och troll känns det som ibland. Varför så mycket hat? Kallt klimat, kalla människor men hat?

 • Helena

  Fina My.Tänk nu på att ta hand om dig. Tycker att det är jättebra att du är så öppen och ärlig. Det vinner man på i längden. Ha nu en riktigt fin midsommar. Kram

 • Terece

  Men det är ju självklart att det är ett nättroll! Kan ju hända det är samma troll 🙂 som skrev skit om mig och mitt företag… ”samarbetade” med en annan bloggerska, ett ”samarbete” som är bekräftad av närmsta medarbetaren..Så det är INGET att bry sig om My! Men bra att du visar upp dessa patetiska kommentarer! Ni är välkomna hit till Mallorca och dela våningssäng med Åza :-). Bra att du unnar dig en ledig dag och bara VARA! Och hoppas du får tag i sömntabletter! Pussokram vännen

  • Sofia

   Ja fy f-n för dessa troll…. hur vågar man tänker jag?!
   Det blir härligt för Åza med alla sängkamrater!! 😉 Blir nog mysigt. <3
   Kram från Växjö

  • Siv Åhlin

   Så sant så sant. Terece, undrar vem trollet kan vara?? Är så skenheligt så man blir mörkrädd. Ha en fin midsommar. Skönt att läsa att du stöttar din vän My. Ha de / siv

 • Therese

  Svårt att hitta några insomningstabletter där inte risk för beroende finns. Både stilnoct/zolpidem och imovane/zopiklon kan ge beroende. Men om de används med försiktighet och endast vid behov samt att läkaren inte skriver ut nya recept gång på gång ska det nog gå bra. Tycker inte du ska ta sömntabletter då de lätt kan ge känsla av ”bakis” dagen efter. Sen finns det lugnande tabletter (milda) ex Atarax som gör en trött. Men även där kan man lätt känna sig groggy dagen efter. Jag har provat alla dessa tabletter och fler pga depression mm. Självklart finns det individuella skillnader i hur man reagerar. Man får prova sig fram. Men absolut ska du be om läkemedel som hjälper dig med den så viktiga sömnen och framför allt så måste du ur den negativa spiral som uppstår utan sömn. (Jag bor i Sigtuna om du vill höras lite mer privat ang detta.) Stor kram!

  • Heidie

   Nja , vill bara poängtera att atarax går inte under”lugnande” inge illa menat.
   Det är egentligen en ”allergitablett” men används mot bl.a ångest och lindrig oro.

 • Cecilia

  Hej My

  Bra att du skall söka hjälp för dina sömnbesvär. Vill inte skrämma dig, men sömnbrist kan leda till allvarliga psykiska problem, psykoser t.ex. Du blir inte beroende, så släpp det, och unna dig sömntabletter en kort tid. Har själv varit i din sits, så jag vet vad det handlar om. Lider så med dig. Mitt i allt så är du så stark My, som roddar allt ensam.

  När väl du får sova så kommer du efter ett par dagar känna dig bättre. Man är inte duktig för att man inte tar medicin! Så kämpa på My, det kommer bli bra, jag vet och lovar dig, men det tar tid! Bra att du tog Ludvig ledig, inget fel alls. Ha nu en skön midsommar. Kram från Cecilia (gammal så jag kunde vara din mamma, haha)

 • Ghita

  Förstår att du ibland inte vet om du ska skratta eller gråta åt alla tokiga, konstiga, elaka kommentarer. Trots att du har det jobbigt just nu så verkar du ändå vara en stark kvinna som står med båda fötterna stadigt på jorden. Hoppas att allt snart känns bättre,
  Önskar dig och Ludvig en riktigt Glad midsommar!

 • Jessica Karlsson

  Skickar massa styrkekramar! Har varit i din situation med ångest, fast jag har haft det från och till i mpnga år. Jag tog hjälp av terapi. Jag gick i kbt och sen hade jag också lugnande tabletter som jag kunde ta när ångesten var som värst. På kvällen funkade dom bra Att ta med då jag kunde slappna av lite o därmed somna lättare. Jag hade samma problem just på nätterna som du men ville aldrig heller ta antidepressiva. Det funkade på mig och idag mår jag mycket bättre även om jag fortfarande ständigt jobbar med mig själv. Jag är också ett maskrosbarn. Idag känner jag mig lycklig och tillfreds med livet. Jag har inte haft en ångestattack på ca 3 år. Ibland kan jag få lite känningar av att det är på gång. Men då vet jag att jag måste dra ner lite på tempot och vila. Tabletterna heter theralen och man blir inte beroende av dom.
  Kramar till dig!

 • Ulrika

  Hej! Är ”ny” här inne. 🙂 Jag har också mått så där dåligt,gick ”i väggen” 2006 och känner igen jättemycket av det du säger.Det här med sömnen måste du nog få något mot så att du ”bryter” det hela.Jag ville som du skriver inte ta emot någon sömntablett,men jag var tvungen,hade inte sovit på två veckor.Jag kommer inte ihåg vad den hette,men den var INTE beroendeframkallade,som jag var livrädd för.Jag tog tabletten två nätter,det räckte.Lycka till och var rädd om dig.Försök tänka när du får en ångestattack att det inte är något farligt,ANDAS. ;)Kram Ulrika

 • Stina

  Fina My! Hoppas att du mår bättre inom kort!
  Vet hur det är att må dåligt och hålla masken inför sina barn.
  Själv stängde jag in mig i tvättstugan och grät när det vart för tungt, så att barnen inte skulle se mig ledsen.
  Styrkekramar

 • CAMILLA

  Härlig bild på Lilleman, mycket glädje och harmoni! Ta hand om dig!
  Trevlig midsommar!
  Många kramar från mig

 • Sofia

  My, vad jag lider med dig att läsa om hur du mår just nu… <3 Men det låter som ett mycket bra och klokt beslut att bara vara för en dag (eller fler)…

  Varma kramar från Växjö 🙂

 • Caroline

  Jag håller med om att man ska vara försiktig med sömnmedel… Jag har testat en del o oxå varit beroende av imovane. Jag blev mer o mer tolerant så dosen på 1 tablett räckte inte till, dosen höjdes till 2 st som efter bara några dagar inte heller hjälpte…. jag börja höja dosen själv i ren desperation o till slut va jag uppe i en dos om 7 st tabletter o kunde ändå inte somna (detta är runt 2006 o att få nya recept utan vidare koll va inga problem) Jag låg sömnlös under allt för lång tid med ångest… mådde verkligen inte bra. Allt sluta med pannkaka o ett uppvaknade på IVA efter en stor överdos ihop med alkohol. I dag tar jag atarax el lergigan om jag känner tidigt på kvällen att jag kommer få problem med insomning (tar aldrig efter kl 19 eftersom jag inte vill få bakiskänslan dagen efter)
  Va rädd om dig o att äta medicin mot ångest är inte farligt! Du borde överväga det iaf för en kort period för att inte hamna helt under ytan.
  Många kramar till dig o Lilleman

 • Bea

  Midsommarkram till dig!! Klokt att då till läkaren, får du sömnen kommer det kännas lite bättre o framförallt kan man tänka klart! Kram My o tack för din fina ärliga blogg i med o motgång så som livet är.

 • Åsa

  Kära, fina My ❤
  Det här låter ohållbart. Du måste söka hjälp, nu!

  Många Varma Kramar
  Åsa

 • Ingela

  Sömn är så himla viktigt, utan sömn blir man ju knäpp. Hoppas du får nån tablett så du får sova! Sen finns det ju riktigt otäcka troll, som är extra glada nu när du mår dåligt också…och de skriver skit både här och där…tråkigt! Hoppas du kan filtrera bort skitsnacket, fokusera på dig själv och ta hand om dig!

 • Madeleine

  Attarax hjälpte mej en period då jag behövde lugna ner kroppen. Inte beroende framkallande på nått vis vilket jag också var rädd för. Och när jag inte längre behövde dom Hjälpte/hjälper det mej att veta att jag har dom ifall… så attarax är mitt tips!

 • Sarah

  Fina My ! Låt dej inte skrämmas av sömntabletter ! Jag måste äta i perioder pga sömnbrist ! Har aldrig blivit beroende ! O ja det kan gå månader emellan ! Må så gott nu kram

 • Åsa

  Hej My
  Det låter tyvärr som du har gått in eller håller på att gå in i väggen. Jag gjorde det nov 14 och är fortfarande helt sjukskriven. Du är liksom jag anti mot allt vad tabletter heter så jag har inte heller tagit varken ”lyckopiller ” eller sömntabletter. Däremot äter jag atarax vid behov för att orka med livet och för att sova bättre. Den är inte alls beroendeframkallande och inga biverkningar. Jo hade metallsmak i munnen i början när jag tog dem men det överlever man om man får sova bättre om nätterna. Får man inte sova så funkar till slut ingenting. Hoppas du får hjälp idag av läkaren. Var rädd om dig!

 • Carola

  Våran kille här hemma har sömnproblem 9år idag och har haft det sen han va 6,har provat massor av olika mediciner och kan rekommendera Melatonin här i Sverige är den medicinen på lincens MEN i ex USA går den att köpa i nästan vilken hälsobutik som helst inga konstigheter utan den innerhåller kroppens egna sömnhormon vet att den finns att köpa på nätet,jag va inne i en dålig cirkel förra året och gick till vc här i stan och när läkaren fick reda på att våran son äter den så tyckte han att jag skulle ta några tabletter av honom för den är en snäll medicin som dom ger till barn plus att man inte blir beroende av den och efter 1-2 veckor så va min sömn som vanligt
  Hoppas din sömn blir bättre snart flr allt sitter ihop som en rödtråd och du måste vara rädd om dig finns bara en My❤️❤️

 • Linda

  Du är ju världens bästa mamma som låter Ludvig va hemma! Man ska njuta av alla dagar man kan få ihop, senare blir det skolplikt å då är dom dagarna förbi! Du gör helt rätt❤️

 • Madeleine

  Hej fina My,
  Hur konstigt det än låter så sover jag bra om jag tar en Alvedon innan läggning. Min mormor tipsade mig om det för många många år sedan, kanske bara är psykiskt, men det funkar för mig *ler* En annan galen sak som funkar för mig är att lägga mig åt andra hållet i sängen, upp och ned. Inte som pippi med fötterna på kudden, utan den tar jag med mig när jag vänder mig. Jag önskar dig all lycka och välmående. Du har kommit långt genom att bara erkänna för dig själv att du inte mår så bra!
  Många kramar, Madde

 • Lena

  Vad bra att du tar tag i det med sömnen. Utan sömn fungerar man inte på några plan. Blir helt mållös hur nättrollen går till väga !! Stay strong !!!
  Kram

 • Lia

  Men My jag såg också den kommentaren som Liselott har sett, på en annan blogg..men kommentaren tog bloggerskan bort så det var ju snällt. Så Liselott hittar inte på det utan flera har sett den listan, fjantig att skriva ut dock o taskigt. På en annan av dina vänners bloggar såg jag också en killes kommentar om inte frisk nånstans o aldrig varit, det togs bort också. Men det är lite dåligt att skriva och få folk att tro att det är andra bloggerskor som skriver hos dig, det finns så många som har åsikter, tycker och tänker så det behöver inte alls vara samma personer som skriver utan väldigt många olika..jag tror inte det är andra bloggerskor och det är dåligt att insinuera och få läsare att tro så.. det finns självklart läsare som gillar och hyllar vissa och tycker illa om andra..jag gillar dig och hoppas du mår bra men detta inlägg var lite sådär. Trevlig midsommar!

 • Mia

  Hej My,

  Jag rekommenderar dig att beställa Melatonin på nätet, helt fantastiskt bra! Har provat det mesta pga av dålig sömn och vill inte bli beroende och vill inte känna mig dåsig dagen efter vilket man blir av vanliga sömn eller insomningstabletter! Melatonin är helt naturligt, men säljs inte i Sverige, är inte förbjudet. Jag beställer via nätet och det kommer hem på några dagar. Värt att prova! Googla.. Ha en fin midsommar & sköt om dig! Kram Mia

  • Caroline

   Melatonin finns visst i sverige på recept o preparatet heter då ”circadin” … jag själv sov på tok för mkt med det i kroppen o va ständigt trött iaf… det kan även ge andra obehagliga biverkningar tyvärr

  • Carola

   Den säljs i Sverige men är på lincens har den till våran kille med adhd här hemma,vet om flera som köper den på nätet och tycker det är konstigt att en sån snäll medicin mot kroppen är på lincens???
   Innan vi fick den så sov han Max 3 timmar men nu blir han naturlig trött och somnar vid 21 den medicinen har hjälpt oss massor!!!

 • Caroline

  TIPS!
  Har ett bra tips för dig.
  Det finns recepttfria tabletter(finns att beställa billigt på apotea.se annars vanliga apoteken)
  Valeria forte, den ska lindra ångest och göra en allmänt lugnare.
  Sen finns valerina natt, den är den fast i en form av insomningstablett. Den sistnämnda har min svärmor ätit när hon sov dåligt och hennes sömn blev bra mycket bättre när hon åt dom!

  Risk att bli beroende, ja, den finns ju för ALLT man äter och gör. Man KAN ju bli beroende av allt, men rekommemderar inte att börja med stilnoct eller andra saker till en början. Prova denna!

  Den innehåller en visst ört, och ska vara väldigt effektiv.

  Men kom ihåg att vad du än väljer att äta för att hjälpa din sömn/ångest KAN påverka din förmåga att köra. Så du tänker på detta!

  Varm kram och testa Valerina! Sök på apotea.se så hittar du dessa och kan läsa om.

  Kram

 • Caroline

  Jag håller med om att man ska vara försiktig med sömnmedel… Jag har testat en del o oxå varit beroende av imovane. Jag blev mer o mer tolerant så dosen på 1 tablett räckte inte till, dosen höjdes till 2 st som efter bara några dagar inte heller hjälpte…. jag börja höja dosen själv i ren desperation o till slut va jag uppe i en dos om 7 st tabletter o kunde ändå inte somna (detta är runt 2006 o att få nya recept utan vidare koll va inga problem) Jag låg sömnlös under allt för lång tid med ångest… mådde verkligen inte bra. Allt sluta med pannkaka o ett uppvaknade på IVA efter en stor överdos ihop med alkohol. I dag tar jag atarax el lergigan om jag känner tidigt på kvällen att jag kommer få problem med insomning (tar aldrig efter kl 19 eftersom jag inte vill få bakiskänslan dagen efter)

  Va rädd om dig o att äta medicin mot ångest är inte farligt! Du borde överväga det iaf för en kort period för att inte hamna helt under ytan.

  Många kramar till dig o Lilleman

 • Monica

  I möjligaste mån hade jag avstått från sömntabletter. Försök att snarast få hjälp med dina problem. Tabletterna löser inga problem.

 • Petra J

  Jag vet att du fick ta massa prover förut o säkert fått svar på dem men ditt mående låter i mycket likadant som för mig som sen fick konstaterad underproduktion av sköldkörteln, hypotyreos.
  Hoppas innerligt du får ro i själen o får må bättre snart!!

 • E.A.M

  Hej My…!
  Första gången jag skriver MEN NU vill jag försöka hjälpa dig med dina sömnproblem.
  Då jag själv lider av det & har testat en del sömnmedel. Gillar inte heller piller MEN efter 2 månader av Max 3 timmars sömn per natt DÅ gav denna tanten med sig och fick hjälp.
  Atarax = ingen insomningstablet och DU blir tung i huvudet…Jobbigt
  Propavan = insomningstablet MEN måste intas ca 2 tim innan läggdags INTE beroendeframkallande. Rekommenderar dig att ta 2 st.
  Imovane = lättare insomningstablet MEN kan vara beroendeframkallande. Den är superbra. Den ska intas direkt vid läggdags . Har tagit den från och till och inte blivit beroende. Man blir bara beroende OM man tar dem dagligen i månader och det är ju inte meningen man ska göra. ALLT med måtta så går det bra.
  Nu skulle jag kunna vara Din mamma SÅ gammal är jag…ha..ha 😉 Men måste säga att jag tycker DU är väldigt gullig och en ödmjuk tjej med båda fötterna på jorden. Tycker så synd om dig just nu. Både din ångest och sömnproblem och dessutom NÄTTROLL….Att dem orkar…! Önskar Dig Allt Gott Här I Livet…Ja, Och Lilleman oxå förstås!!! Kram på dig, My / Från en Skåne – Tant 🙂

 • Ingela

  Sömn är så himla viktigt, utan sömn blir man ju knäpp. Hoppas du får nån tablett så du får sova! Sen finns det ju riktigt otäcka troll, som är extra glada nu när du mår dåligt också…och de skriver skit både här och där…tråkigt! Hoppas du kan filtrera bort skitsnacket, fokusera på dig själv och ta hand om dig!

 • Madeleine

  Attarax hjälpte mej en period då jag behövde lugna ner kroppen. Inte beroende framkallande på nått vis vilket jag också var rädd för. Och när jag inte längre behövde dom Hjälpte/hjälper det mej att veta att jag har dom ifall… så attarax är mitt tips!

 • Madeleine

  Hej fina My,

  Hur konstigt det än låter så sover jag bra om jag tar en Alvedon innan läggning. Min mormor tipsade mig om det för många många år sedan, kanske bara är psykiskt, men det funkar för mig *ler* En annan galen sak som funkar för mig är att lägga mig åt andra hållet i sängen, upp och ned. Inte som pippi med fötterna på kudden, utan den tar jag med mig när jag vänder mig. Jag önskar dig all lycka och välmående. Du har kommit långt genom att bara erkänna för dig själv att du inte mår så bra!

  Många kramar, Madde

 • Lia

  Men My jag såg också den kommentaren som Liselott har sett, på en annan blogg..men kommentaren tog bloggerskan bort så det var ju snällt. Så Liselott hittar inte på det utan flera har sett den listan, fjantig att skriva ut dock o taskigt. På en annan av dina vänners bloggar såg jag också en killes kommentar om inte frisk nånstans o aldrig varit, det togs bort också. Men det är lite dåligt att skriva och få folk att tro att det är andra bloggerskor som skriver hos dig, det finns så många som har åsikter, tycker och tänker så det behöver inte alls vara samma personer som skriver utan väldigt många olika..jag tror inte det är andra bloggerskor och det är dåligt att insinuera och få läsare att tro så.. det finns självklart läsare som gillar och hyllar vissa och tycker illa om andra..jag gillar dig och hoppas du mår bra men detta inlägg var lite sådär. Trevlig midsommar!

 • Gunilla

  Det bästa är att söka hos VC o inte lyssna på alla olika råd här!!

 • Anne

  Jag har inte läst alla kommentarer, så någon kanske redan har hunnit tipsa om Lergigan. Dom somnar jag gott av och dom är inte beroendeframkallande. Lätt lugnande också. Passar mig bra som har ångest och panikångest. Och jag håller väl med Gunilla att du framförallt ska lyssna på läkare, dom vet nog bäst ändå. Kram.

 • Monica

  I möjligaste mån hade jag avstått från sömntabletter. Försök att snarast få hjälp med dina problem. Tabletterna löser inga problem.

 • Petra J

  Jag vet att du fick ta massa prover förut o säkert fått svar på dem men ditt mående låter i mycket likadant som för mig som sen fick konstaterad underproduktion av sköldkörteln, hypotyreos.
  Hoppas innerligt du får ro i själen o får må bättre snart!!

 • Maria

  Jag önskar dig en skön midsommar trots allt som pågår runt omkring dig! Jag önskar att människor slutade vigla upp stämningen på olika bloggar genom att skvallra och kasta skit hit och dit. En del verkar må bra av att få gotta sig och dra ner andra. Världen är hård och kall och det värsta är att vi människor är de som orsakar detta. Det är inte världen i sig utan var och en av oss beroende på hur vi beter oss. Så här i midsommartider slår jag ett slag för VVE: våga vägra elakhet! Ta hand om dig och försök skala bort det som inte är livsviktigt. Du har gott om tid att förverkliga allt det du vill, när det är meningen att man ska lyckas så gör man det. Ett tips på att hitta sin nattsömn är att konstatera att man helt enkelt inte kan göra något mer åt något alls när man går och lägger sig på kvällen. Ibland kan det funka som en signal till hjärnan att slappna av. Vet inte om det hjälper dig men som sagt att ”ge upp allt som pågår till natten” kan ha en lugnande effekt ibland. Man kan faktiskt inte göra mer åt nåt när man har lagt sig. Hoppas allt löser sig till det bästa för dig. Du är stark, det har vi sett och det kommer att bli bra! Avund biter sig själv i svansen förr eller senare. Kram!

  • My

   Tack snälla du! Ja det där uppviglandet orkar jag inte ens att lägga någon energi på! Det finns viktigare saker, Lilleman och min hälsa just nu <3 Tack för fina ord! Kram

  • Ann

   Så bra skrivit Maria. Jag vet vilken annan blogg du menar.
   Bruka inte kommentera men tycker det börja gå för långt.
   Så låg nivå…..från både bloggaren och kommentarerna.
   Man sparkar inte på någon som redan ligger….och misstro.
   Ta hand om dej MY och va inte rädd att be om hjälp.

 • Erica

  Hej!
  Det bästa du kan göra för ditt barn när han är med dig är att låta honom vara hemma med dig!! Varför skulle han behöva gå till förskolan? Det är ju sommar nu och han behöver ha sommarlov!! Så ha inget dåligt samvete för det utan njut av ditt barn.
  h. En förskolelärare med 20 års erfarenhet ?

  • My

   hehe! Då litar jag på dig ? Tack det var precis vad jag behövde höra just nu! Jag vet inte varför, men jag har dåligt samvete för allt just nu…. revlog midsommar! Kram

 • Sanna

  Hej
  Be dem kolla ditt sköldkörtelvärde! Detta med mensen , ångest och tappa hår låter lite som en ev underprodultion, kan vara värt att kolla ! Jag själv äter levaxin pga det och mår nu som vanligt igen ? hoppas din ångest blir bättre snart! Jag har det själv mellan varven när det är för mkt och det är inte kul så jag vet hur du känner dig. Ett tips på ljudbok från storytel ” mer mindfulness i vardagen ” skriven av läkaren ola Schenström

 • Gunilla

  Det bästa är att söka hos VC o inte lyssna på alla olika råd här!!

 • Anne

  Jag har inte läst alla kommentarer, så någon kanske redan har hunnit tipsa om Lergigan. Dom somnar jag gott av och dom är inte beroendeframkallande. Lätt lugnande också. Passar mig bra som har ångest och panikångest. Och jag håller väl med Gunilla att du framförallt ska lyssna på läkare, dom vet nog bäst ändå. Kram.

 • Anna...sexbarnsmamma

  Att Lilleman skulle må dåligt över att vara hemma med dig kan jag inte tänka mig:) Det är det härliga att innan de börjat skolan så gör man som man vill!:))
  Jag kom att tänka på att allergitabletter gör en oftast trött. Har ingen aning om det skulle funka men är ju ofarligt iaf… Tror dock du behöver lite starkare grejer.
  Jag undrar, som så många andra, vad som händer i bloggvärlden?
  Magdalena & du? Mirka har stora beslut att ta, likaså Madde Ilmrud…du.
  Vad händer?
  Hoppas du får bukt med sömnbristen, för den knäcker en tillslut!

  • My

   Vad som händer i bloggvärlden kan jag inte svara på. Jag pratar bara för mig själv och ingen annan… Jag ör mitt i en livskris just nu. Väldigt snart kommer jag att kunna förklara varför. När jag tagit mitt sista beslut. pga av detta kan jag inte resa utomlands, till någon! Jag måste vara på ”hemmaplan” sthlm/Öland och rida ur stormen… Magdalena älskar jag som en syster och att hon är i Marbella och jag i Sverige det är så det är just nu…. Tack för omtanken! Trevlig midsommar! Kram

 • Siv Åhlin

  Hej My jag blir mörkrädd när jag läser alla jävla kommentarer om män, att du ör oärlig, karma och en massa skit hos en annan skenhelig bloggare, (ursäkta ordvalet ) men räcker det inte nu! Jag önskar det bara lugn o ro o trevlig midsommar. Ta hand om dig o vila.

 • Maria

  Jag önskar dig en skön midsommar trots allt som pågår runt omkring dig! Jag önskar att människor slutade vigla upp stämningen på olika bloggar genom att skvallra och kasta skit hit och dit. En del verkar må bra av att få gotta sig och dra ner andra. Världen är hård och kall och det värsta är att vi människor är de som orsakar detta. Det är inte världen i sig utan var och en av oss beroende på hur vi beter oss. Så här i midsommartider slår jag ett slag för VVE: våga vägra elakhet! Ta hand om dig och försök skala bort det som inte är livsviktigt. Du har gott om tid att förverkliga allt det du vill, när det är meningen att man ska lyckas så gör man det. Ett tips på att hitta sin nattsömn är att konstatera att man helt enkelt inte kan göra något mer åt något alls när man går och lägger sig på kvällen. Ibland kan det funka som en signal till hjärnan att slappna av. Vet inte om det hjälper dig men som sagt att ”ge upp allt som pågår till natten” kan ha en lugnande effekt ibland. Man kan faktiskt inte göra mer åt nåt när man har lagt sig. Hoppas allt löser sig till det bästa för dig. Du är stark, det har vi sett och det kommer att bli bra! Avund biter sig själv i svansen förr eller senare. Kram!

  • My

   Tack snälla du! Ja det där uppviglandet orkar jag inte ens att lägga någon energi på! Det finns viktigare saker, Lilleman och min hälsa just nu <3 Tack för fina ord! Kram

  • Ann

   Så bra skrivit Maria. Jag vet vilken annan blogg du menar.
   Bruka inte kommentera men tycker det börja gå för långt.
   Så låg nivå…..från både bloggaren och kommentarerna.
   Man sparkar inte på någon som redan ligger….och misstro.
   Ta hand om dej MY och va inte rädd att be om hjälp.

 • Hanna

  My, jag tror att du tänker rätt- får du hjälp med sömnen till en början så lättar allt! Ett tips är att be om melatonin, det är sömnhormon som kroppen själv producerar naturligt när man är i balans. Ett sådant i läkemedelsform heter Cirkadin. Ingen risk för beroende, få biverkningar (jag blev lite trött dagen efter bara, det kan man leva med) vilket är skönt!
  Kram, och lycka till!

 • Erica

  Hej!
  Det bästa du kan göra för ditt barn när han är med dig är att låta honom vara hemma med dig!! Varför skulle han behöva gå till förskolan? Det är ju sommar nu och han behöver ha sommarlov!! Så ha inget dåligt samvete för det utan njut av ditt barn.

  h. En förskolelärare med 20 års erfarenhet 🙂

  • My

   hehe! Då litar jag på dig 😉 Tack det var precis vad jag behövde höra just nu! Jag vet inte varför, men jag har dåligt samvete för allt just nu…. revlog midsommar! Kram

 • B-M

  Hoppas du fick hjälp med sömntabletter idag! Önskar dig & lilleman en mysig midsommar <3 Kram fina My!

 • Sanna

  Hej

  Be dem kolla ditt sköldkörtelvärde! Detta med mensen , ångest och tappa hår låter lite som en ev underprodultion, kan vara värt att kolla ! Jag själv äter levaxin pga det och mår nu som vanligt igen 🙂 hoppas din ångest blir bättre snart! Jag har det själv mellan varven när det är för mkt och det är inte kul så jag vet hur du känner dig. Ett tips på ljudbok från storytel ” mer mindfulness i vardagen ” skriven av läkaren ola Schenström

 • Anna...sexbarnsmamma

  Att Lilleman skulle må dåligt över att vara hemma med dig kan jag inte tänka mig:) Det är det härliga att innan de börjat skolan så gör man som man vill!:))
  Jag kom att tänka på att allergitabletter gör en oftast trött. Har ingen aning om det skulle funka men är ju ofarligt iaf… Tror dock du behöver lite starkare grejer.
  Jag undrar, som så många andra, vad som händer i bloggvärlden?
  Magdalena & du? Mirka har stora beslut att ta, likaså Madde Ilmrud…du.
  Vad händer?
  Hoppas du får bukt med sömnbristen, för den knäcker en tillslut!

  • My

   Vad som händer i bloggvärlden kan jag inte svara på. Jag pratar bara för mig själv och ingen annan… Jag ör mitt i en livskris just nu. Väldigt snart kommer jag att kunna förklara varför. När jag tagit mitt sista beslut. pga av detta kan jag inte resa utomlands, till någon! Jag måste vara på ”hemmaplan” sthlm/Öland och rida ur stormen… Magdalena älskar jag som en syster och att hon är i Marbella och jag i Sverige det är så det är just nu…. Tack för omtanken! Trevlig midsommar! Kram

 • Siv Åhlin

  Hej My jag blir mörkrädd när jag läser alla jävla kommentarer om män, att du ör oärlig, karma och en massa skit hos en annan skenhelig bloggare, (ursäkta ordvalet ) men räcker det inte nu! Jag önskar det bara lugn o ro o trevlig midsommar. Ta hand om dig o vila.

 • Hanna

  My, jag tror att du tänker rätt- får du hjälp med sömnen till en början så lättar allt! Ett tips är att be om melatonin, det är sömnhormon som kroppen själv producerar naturligt när man är i balans. Ett sådant i läkemedelsform heter Cirkadin. Ingen risk för beroende, få biverkningar (jag blev lite trött dagen efter bara, det kan man leva med) vilket är skönt!
  Kram, och lycka till!

 • Ninus

  Kära My, jag tillhör dem som sällan/aldrig kommenterar men ingen regel utan undantag. Ibland behöver man faktiskt bara ”rymma”. En lugn falukorv och potatismos-vardag, utan att bli igenkänd, utan frågor, utan krav. Det finns en skön bäddsoffa i en villa utanför Västerås som står till förfogande. Med eller utan son. Förstår att det vore svårt att sy ihop men erbjudandet finns iallafall. Kram

 • B-M

  Hoppas du fick hjälp med sömntabletter idag! Önskar dig & lilleman en mysig midsommar <3 Kram fina My!

 • vic

  Hej,
  Undrar något helt annat. Du hade som rubrik i 2-3 inlägg, tack Marie Herrey och skrev att du skulle förklara sen, men jag hittade aldrig något. Hade du glömt göra en ESTA inför NY resan?

  • My

   Ja, jag hade glömt att göra Estan ? det skev jag iof i ett senare inlägg… Men st löste sig tack vara Marie! Kul att Vtblom är tillbaka ?

 • Ninus

  Kära My, jag tillhör dem som sällan/aldrig kommenterar men ingen regel utan undantag. Ibland behöver man faktiskt bara ”rymma”. En lugn falukorv och potatismos-vardag, utan att bli igenkänd, utan frågor, utan krav. Det finns en skön bäddsoffa i en villa utanför Västerås som står till förfogande. Med eller utan son. Förstår att det vore svårt att sy ihop men erbjudandet finns iallafall. Kram

 • vic

  Hej,
  Undrar något helt annat. Du hade som rubrik i 2-3 inlägg, tack Marie Herrey och skrev att du skulle förklara sen, men jag hittade aldrig något. Hade du glömt göra en ESTA inför NY resan?

  • My

   Ja, jag hade glömt att göra Estan 🙂 det skev jag iof i ett senare inlägg… Men st löste sig tack vara Marie! Kul att Vtblom är tillbaka 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.